Свържи се с нас

Икономика

Топ 5 предимства на “Умния” дом

Published

on

Ако преди „умният“ дом изглеждаше сюрреалистична идея в бъдещето, то в днешно време изграждането му става все по-актуално, достъпно и лесно. Приложим е както за новопостроени жилища, така и за модернизация на вече завършени и обзаведени такива.

Накратко технологията „Умен дом“ (Smart home) позволява да контролирате автоматично различни параметри в жилищното пространство като температура на въздуха, влажност, консумация на електроенергия, коригиране на осветлението, отключване на помещения и прилежащи гаражи, пожарна безопасност и т.н.

А ето и някои от предимствата на такъв тип автоматизация:

 • Енергийна ефективност – автоматизацията и правилната настройка може да намалят с до 40% разходите на енергия чрез регулиране на температурата, осветлението, контрол на електроуредите, щорите или завесите и т.н;
 • Сигурност – наблюдение на дома 24/7 през телефона или таблета, сензори за пожар, наводнение, нежелано присъствие, контрол на вратите и др.
 • Персонализиране и приспособяване към Вашия начин на живот – само с един клик или гласова команда пускане на любимата Ви музика, приготвяне на чаша кафе сутрин, домашно кино;
 • Спестяване на време – с едно докосване бързо и лесно управление на цялото жилище;
 • Удобство – дистанционно и гласово управление, предварително настройване режими на работа на уредите и т.н.

„Умният“ дом има предимства пред стандартните жилища и с течение на времето става все по-добър заради новите софтуерни ъпдейти, които значително увеличават неговата функционалност.

Ако искате да намерите своя нов дом, разгледайте нашите оферти на www.garantproperty.eu.

А, за да увеличите комфорта в него чрез смарт система, посетете нашите партньори от „Интер Пауър“ и получете своята отстъпка като наши клиенти.

Икономика

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

 • Трудов договор и осигуровки
 • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес
 • Стартова заплата, в размер на 1 700.00 лв/месец, с възможност за допълнително увеличение
 • Работен ден, с продължителност 8 часа
 • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
 • Най-висок клас работно облекло
 • Възможност за кариерно развитие и обучение
 • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

Покана за събитие

Published

on

ФЕСТИВАЛ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ЦЕЛЕВИТЕ ВИДОВЕ И ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ЗАЩИТЕНИТЕ ЗОНИ В ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ „ДРЯНОВО-ТРЯВНА – В СЪРЦЕТО НА БАЛКАНА“

Уважаеми жители и гости на гр. Трявна,

Фондация „НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА БОРБА С БЕДСТВИЯ И АВАРИИ“ Ви кани на фестивал за насърчаване опазването на защитени видове и популяризиране на защитените зони в територията на МИГ Дряново-Трявна!

Дата: 23.09.2023 г., 15.00 ч., гр. Трявна, пл. „Пенчо Славейков“

Ще получите важна и интересна информация за защитените видове животни в района и рекламни материали! По време на събитието е осигурен кетъринг!

Събитието е част от дейностите по договор №BG16M1OP002-3.032-0001-C01 „Подобряване на природозащитното състояние на видове от мрежата натура 2000 чрез подхода ВОМР в територията на МИГ Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ г.

Заповядайте!

Проект №BG16M1OP002-3.032-0001-C01 „Подобряване на природозащитното състояние на видове от мрежата натура 2000 чрез подхода ВОМР в територията на МИГ Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ г.

Зареди още

Икономика

Тече оценка на подадените сгради за енергийно обновяване в Габрово

Published

on

Във връзка с постъпващи запитвания относно оценката и класирането на проектните предложения по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, по която са кандидатствали 84 Сдружения на собствениците, от Община Габрово съобщиха, че в момента тече оценка на подадените предложения.

Оценителна комисия към Съвета по наблюдение и докладване при Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) извършва проверка на участващите сгради.

Към днешна дата от страна на Комисията тече преглед на подадените проекти, като при констатирани неточности и забележки същите се изпращат с коментари към Община Габрово, в качеството ѝ на водещ партньор.

След като всички подадени проектни предложения бъдат проверени за административно съответствие и липса на забележки, комисията от МРРБ ще пристъпи към класиране и оповестяване на резултатите от него.

Когато това стане факт, от Община Габрово ще публикуват информация за одобрените сгради. Класираните за финансиране Сдружения на собственици също ще бъдат уведомени.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица