Свържи се с нас

Икономика

Топ 5 предимства на “Умния” дом

Published

on

Ако преди „умният“ дом изглеждаше сюрреалистична идея в бъдещето, то в днешно време изграждането му става все по-актуално, достъпно и лесно. Приложим е както за новопостроени жилища, така и за модернизация на вече завършени и обзаведени такива.

Накратко технологията „Умен дом“ (Smart home) позволява да контролирате автоматично различни параметри в жилищното пространство като температура на въздуха, влажност, консумация на електроенергия, коригиране на осветлението, отключване на помещения и прилежащи гаражи, пожарна безопасност и т.н.

А ето и някои от предимствата на такъв тип автоматизация:

  • Енергийна ефективност – автоматизацията и правилната настройка може да намалят с до 40% разходите на енергия чрез регулиране на температурата, осветлението, контрол на електроуредите, щорите или завесите и т.н;
  • Сигурност – наблюдение на дома 24/7 през телефона или таблета, сензори за пожар, наводнение, нежелано присъствие, контрол на вратите и др.
  • Персонализиране и приспособяване към Вашия начин на живот – само с един клик или гласова команда пускане на любимата Ви музика, приготвяне на чаша кафе сутрин, домашно кино;
  • Спестяване на време – с едно докосване бързо и лесно управление на цялото жилище;
  • Удобство – дистанционно и гласово управление, предварително настройване режими на работа на уредите и т.н.

„Умният“ дом има предимства пред стандартните жилища и с течение на времето става все по-добър заради новите софтуерни ъпдейти, които значително увеличават неговата функционалност.

Ако искате да намерите своя нов дом, разгледайте нашите оферти на www.garantproperty.eu.

А, за да увеличите комфорта в него чрез смарт система, посетете нашите партньори от „Интер Пауър“ и получете своята отстъпка като наши клиенти.

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Икономика

Над 630 000 лв просрочени задължения са постъпили в НАП – Габрово

Published

on

Публичните изпълнители от офиса на НАП Габрово събраха над 630 000 лева просрочени задължения за първите седем месеца на годината. Почти 110 000 лв от задълженията са внесени след наложен запор, а малко над 520 000 лв са платени доброволно.

С цел повишаване на събираемостта на публичните задължения на лица – изпълнители по договори възложени от разпоредители с бюджетни средства и по проекти по оперативни програми от Европейски фондове, Националната агенция за приходите получава обмен на информация чрез автоматизирана информационна система „РМС Плащания“ за предстоящи плащания.

Системата изисква преди всяко плащане от държавен или общински орган към изпълнител на обществена поръчка или друг получател на обществени ресурси, да се провери дали дружеството има неплатени данъци, осигуровки или други публични задължения.

Ако бъдат установени такива, публичните изпълнители на НАП могат да използват цялата или част от сумата на обществения ресурс, за да бъдат погасени дълговете на задължените лица към бюджета.

При уведомяване на приходната администрация и в случаи на непогасени публични задължения, Агенцията налага своевременно обезпечителни мерки, с приоритет върху вземанията по съответните сключени договори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Привличането на световни технологични производства променят икономиката ни!

Published

on

Привличането на международни технологични лидери и производства, с висока добавена стойност, променя икономическата среда в България. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемонията по разширяване на производствения капацитет на завода за модерно оборудване за високо напрежение в Севлиево.

С официалното откриване днес се отбелязват и 60 години от създаването на производствения завод, който днес е един от най-големите по рода си в Източна Европа.

В приветствието си държавният глава посочи, че е важно в България да има компании, които са се доказали като символ на технологичен прогрес с високи стандарти за качество и зелени политики. „Това допринася за достойното ни място в европейското семейство и за бъдещето ни като модерна държава“, заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че с технологичните си решения компанията стимулира развитието на българската икономика в редица важни сектори като индустрия, транспорт, инфраструктура чрез изграждането на интелигентни зелени мрежи за гъвкаво и устойчиво генериране и пренос на електрическа енергия.

„Инвестицията е не само в модерни технологии, но и в човешки капитал, като основна ценност са хората, на които се дава възможност за развитие и обучение“, заяви Румен Радев.

Президентът приветства амбициите на световния технологичен лидер да ускори темпото за постигане на въглеродна неутралност чрез нови технологии и цифрова трансформация.

Президентът посети базата за производство на модерно оборудване за високо напрежение в Севлиево по покана на българското представителство на компанията и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

В рамките на посещението си президентът разгледа производствения процес и се срещна с млади специалисти, работещи в компанията.

В церемонията днес участваха представители на местната и изпълнителната власт, дипломати, представители на ръководството на компанията.

Международната технологична компания оперира в България повече от 40 години и в момента в нея работят над 800 служители.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица