Свържи се с нас

Любопитно

Днес е Денят на Голдън Ретривърите

Published

on

Днес, 3 февруари, отбелязваме Деня на Голдън Ретривърите. Те са социални, приветливи и игриви кучета, за които наистина можем да кажем, че са със златно сърце. По случай Деня на Голдън Ретривърите ви представяме няколко факти за тези кучета.

Голдън Ретривърите са най-популярните кучета. В световен план може и да не е така всяка година, но поне в САЩ, те се запазват на върха на класацията заради общителния си характер, любовта към хората, лоялността и своята висока активност.

Голдън Ревтривърите са страхотни семейни кучета. Те се разбират с деца и обичат да се забавляват с цялото семейство. Склонни са да се сприятелят с всякакви домашни любимци, включително и с котки.

Те са верни другари за лов. Голдън Ретривърите първо са създадени и тренирани най-напред като ловни кучета, но в последствие се превръщат в компаньони и кучета-водачи. Всъщност намират своето място в много сектори.

Имат дълъг живот. С продължителност на живота 12-14 години (че дори и повече) те ще ви дарят с компанията си дълго време.

Те са лесни за обучение. Ето защо биват избирани за артисти, полицейски кучета, асистенти на хора с нарушено зрение.

Голдън Ретривърите са добри в издирването. Благодарение на своята интелигентност и острото си обоняние участват в откриването на наркотици и спасяването на изгубени хора.

Голдън Ретривърите са отлични плувци. Те са винаги готови за игра в басейна или морето.

Те са невероятни терапевтични кучета. Ето защо се използват в терапиите с хора с емоционални проблеми.

Златните Ретривъри са сред най-интелигентните кучета в света. Те се нареждат на четвърто място след породи кучета като Бордър Коли, Пудел и Немска овчарка.

Източник: https://miau.bg/.

Любопитно

Красива заря озари небето над Габрово за Карнавала (Видео)

Published

on

Красива заря озари небето над Габрово в нощта на Карнавала. Пиротехническият спектакъл впечатли и зарадва всички габровци и гости на града, дошли да наблюдават музикалните изпълнения на откритата сцена на централния градски площад „Възраждане“.

Празничните илюминации, продължили няколко минути, започнаха веднага след концерта на Група Остава. Избухването на фойерверките в небето можеха да бъдат наблюдавани почти от всяка точка на целия град.

Безспорно зарята на габровския карнавал отново се превърна в търсено събитие за много любители на фотографията, уловили чрез обективите на своите фотоапарати шареното очарование на всички цветове, озарили небето на Габрово в празничната нощ.

На едно такова място в центъра на Габрово бе и фотографът Маргарита Ташева, чието видео ви представяме, за да представим красотата на събитието.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Пълен площад „Възраждане“ за концертите в нощта на Карнавала

Published

on

Пълен площад „Възраждане“ посрещна музикалните участия на всички групи, които се качиха на откритата сцена, за да поздравят габровци и гостите на града в нощта на Карнавала.

Снимка: Тодор Тодоров, фотограф, Фото „Спринт“ – Габрово

На централния градски площад бяха изпълнени хитове, което се хареса на публиката и тя не спря да аплодира, пее и танцува. Хората останаха на крака до края на вечерта и не спряха да се забавляват през цялото време.

Снимка: Тодор Тодоров, фотограф, Фото „Спринт“ – Габрово

Първи на сцената се качиха Група „Остава“, които откриха вечерта и посветиха концерта си в Габрово на 30 години от своето създаване. Концертът им започна след края на карнавалното шествие.

Веднага след тях, малко след 22.00 часа, започнаха и празничните илюминации, които традиционно впечатлиха със своята пищност и палитра от цветове.

Снимка: Тодор Тодоров, фотограф, Фото „Спринт“ – Габрово

След като зарята приключи, за да зарадват своите почитатели и всички гости на Карнавала, на площад „Възраждане“ излязоха легендарните музиканти от C-Block, Culture Beat, C+C Music Factory и Funky Monkeys. В продължение на близо час и половина те изпълняваха добре познати свои песни, донесли им световна слава.

Дълго след края на концертите, всички качили се на сцената пред многохилядната аудитория раздаваха автографи и не отказаха на никой да се снима за спомен с тях.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Карнавалът в Габрово (Галерия от снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица