Свържи се с нас

Крими

Снегът и студът като масови престъпници

Вече тотално се объркахме на какво точно е министър Цветан Цветанов – на снегорините или на електрошоковите палки

Published

on

Досега Цветан Цветанов само не е подкарал снегорин по жълтите павета. СНИМКИ: ИВАН СТОИМЕНОВ

Откакто МВР се зае да преследва бедствията, тотално се объркахме Цветан Цветанов на какво точно е министър. На снегорините или на електрошоковите палки.

Кризисният щаб, оглавяван през последната седмица от регионалния министър Лиляна Павлова показа, че сложната обстановка в страната има нужда не някой да измисля нежни имена на акции, а здраво да се хване на работа.

Министрите по принцип са слуги на хората,

а не началници. Затова няма нищо лошо да идат да проверят на магистралата как се чисти. Цветанов обаче не отиде нито в Перник, нито в Мировяне, за да надзърне на място как работят хората му. А трябваше.

Лиляна Павлова

Цветан Цветанов

Вместо това той се хвърли на амбразурата в парламента да защитава всички – и тези, които си вършат работата, и тези, които се гаврят с нея. Дори премиерът Бойко Борисов се изчерви от последните издънки на полицията.

Слава Богу, че Цветанов беше в чужбина миналите дни и не се наложи да бори и снега. Иначе щеше да има няколко самоубийства на снегорини, при повторен оглед на техния паркинг, непозволено насилие на снежинките над домовете и автомобилите на хората и серия спецакции с кодовите названия “Снежен човек”, “Сняг и ужас”, “На шейната”. След тези акции задължително следва изслушване в парламента и поне една анкетна комисия, която да разследва действията на полицията в преследването на снега като масов престъпник.

Май,

в това правителство всеки прави това, което не му е работата

Цветанов бори снега, а Симеон Дянков се кара с Томислав Дончев кой да води “мормонската” двойка в Брюксел, когато искаме повече европари. Вярно е, че Дянков е финансов министър и като вицепремиер се явява нещо като началник на Дончев, но пък министърът на еврофондовете не борави с тикви, а също с финансови стойности.

Симеон Дянков

Томислав Дончев

Да си представим следната ситуация – Дянков и Дончев отиват заедно в белгийската столица. Те носят в джоба си българската позиция, одобрена от българското правителство. Но тъй като Дянков е по-старши, той влиза пръв и пръв се ръкува със съответния еврокомисар или който и да е от Европейската комисия техен домакин. Той вади нашата позиция и я представя. Дончев кима утвърдително с голата си глава. Но тези от Брюксел задават въпроси, питат за тази, за онази програма. И тъй като Дянков ръководи само 2 оперативни програми, най-малките – “Административен капацитет” и “Техническа помощ”, оставя Дончев да проведе същинския разговор. В този момент той зяпа по картините в кабинета или си рови в таблета.

Оповестеният скандал между двамата в стенограма на правителството разкрива една страшна истина –

имаме сериозен проблем с координацията при усвояване на европарите

Системата страда от началническия синдром. Като се започне от най-високо ниво и се върви надолу. Дипломатичният и обран, но категоричен тон, на Томислав Дончев разкрива колко дълбок е проблемът. Премиерът го замазва, вместо като психоаналитик да го извади на повърхността и да го направи видим.

Николай Младенов

Външният министър пък е тръгнал да ни вкарва във финансовия пакт на Европейския съюз. Най-много да ни вкара в някой нов скандал. След като Николай Младенов оправи отбраната, след това видя сметката на дипломацията, защо ли не му поверят и природата. Кой, ако не той, ще внесе “арабска пролет” в страната и ще реши проблемите с бедствията. Кой, ако не външният министър, ще ни вкара в пакта за ненападение на снеговете и дъждовете над нашата територия. Защото снегът наистина е заплаха за стабилността на кабинета. А има много просто решение – да оставят Лиляна Павлова да си върши работата. Но тъй като у нас всеки иска да е по-по-най, едва ли ще я оставят. По-скоро сега група от поне десетина бездействащи скъпоплатени чиновници ще бъде впрегната да пише

стратегия за преодоляване на снега и студа

До към март Министерският съвет ще приеме документа, а през юни-юли ще започне да го изпълнява. Задължително ще обявят обществена поръчка за пиар на стратегията . Ще отпечатат дипляни, за да ни запознаят с основните заплахи от снега и студа. В такива брошурки обикновено има съвети като “носете топло шалче и ръкавици” при студ и “включвайте печка, ако е студено в стаята ви”.

Накрая всички министри вкупом ще се отплеснат по някой друг, по-важен проблем. Като например – жегите и сушата. Познайте кой трябва да се бори с тях. Пак Цветанов.

автор: Вероника Георгиева

АргументиБГ

Крими

Старши комисар Пламен Иванов е новият директор на ОДМВР – Габрово

Published

on

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Пламен Иванов е временно преназначен на длъжността директор на Областна дирекция на МВР- Габрово.

Днес новият ръководител на областната дирекция бе представен пред състава от изпълняващия длъжността главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Габрово.

Старши комисар Пламен Иванов е роден на 01.12.1967 г. в Добрич. Завършил е висше образование в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”.

В системата на МВР постъпва през 1987 г. От 2020 г. изпълнява длъжността началник на Районно управление Трявна. Досегашният директор старши комисар Илиян Иванов е преназначен на друга длъжност в МВР.

Зареди още

Крими

Спряха пиян габровец без книжка на ранина при проверка в Дряново

Published

on

38-годишен габровец, с отнета за употребата на алкохол шофьорска книжка, бе засечен отново в нетрезво състояние зад волана. Срещу него е заведено бързо полицейско производство.

Пияният водач бил отбил за проверка в неделя, 14 април, 10 минути преди 08.00 часа в Дряново. Тогава екип на полицията, патрулиращ в града на Майстор Колю Фичето, проверил шофьора на лек автомобил „Пежо 206“.

Водачът бил тестван за алкохол, тъй като видимо изглеждал употребил. Техническото средство отчело 1.05 промила в количеството издишан въздух.

При извършената справка в информационните масиви на МВР проверяващите полицаи установили, че мъжът управлявала автомобила след влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Зареди още

Крими

Арестуваха двама непълнолетни заради марихуана, сред тях британец

Published

on

Двама непълнолетни бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ Габрово спрели за проверка 16-годишно момче, гражданин на Великобритания, известно на МВР.

Установено било, че придобило и държи в себе си суха зелена листна маса с тегло 8.5 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, където също била намерена марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

На детска площадка в Севлиево полицейски служители проверили 17-годишно момче от село Богатово.

При извършения му личен обиск униформените служители установили, че лицето придобило и държи в себе си свивка, съдържаща суха зелена листна маса с тегло 1.93 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица