Свържи се с нас

Крими

“Уволнителят” на Борисов “разкри” заговор на президента

Земеделският Щирлиц се вмъкнал в Лисичата бърлога, за да спаси Родината от попълзновенията на Първанов, БСП, ДПС и „Атака“

Published

on

След като почти уволни премиера Бойко Борисов, Яне Янев се е захванал с нов чутовен подвиг - да разкрива заговорите на отиващия си президент Георги Първанов.

След като почти уволни премиера Бойко Борисов, а заместникът му Атанас Семов набързо се чупи след “уволнението”, днес  видният политически оракул Янето Янев свърши ново чутовно геройство. Този път на “тихия политически фронт”. Защото Родината пак е опасност, а РЗС отново бди…

Със самоотвержеността на един същински Щирлиц баш “уволнителят” на Републиката разкри подмолен заговор на президента Георги Първанов. Зловещата цел на заговора е Първанов така да се залости на “Дондуков” 2, че дори Росен Плевнелиев да повика на помощ цялата налична магистрална техника да не могат да го измъкнат от бърлогата му и през февруари 2012-а. А какво ли се крие в тази бърлога, а? Този отговор го знае само Янето и добре, че е той, за да ни “светне и на нас под шапката”. “Първанов е най-лукавата политическа лисица на прехода след Луканов. Той играе двойни и тройни игри. За него всичко може да се очаква. Така както имаше несъвместимост между него и “Атака”, сега те са в един отбор“, крайно “аргументирано”, обясни стожерът на родната демокрация в сутрешния блок на bTV.

Ей на, с тия си думи домораслият политически Щирлиц окончателно ме извади от сладките сънища около 7,45-7,55 сутринта. Тогава сънят не е много полезен, но за сметка на това се услажда най-много, щото е нещо като дрямка и просъница. Но как да не зарежеш дрямката, когато от телевизора се материализират такива чутовни подвизи.

Щирлиц, истинският.

Вмъкнал се нашият земеделски Щирлиц в Лисичата бърлога, финтирал зиналата паст на вълчицата Зорница и, хоп, измъкнал оттам… Волен Сидеров барабар с целокупната “Атака”. Е, образно казано, разбира се. Защото горе-долу по този начин звучаха сензационните разкрития на Яне Янев от малкия екран. (Интересно как покрай президента в техния фокус се озова и “Атака”? Или е защото Янето и Волен имаха някакви търкания по “тънката част”? Ама, знае ли всичко човек…)

Гоцевата чета цели дестабилизиране на държавата чрез обмислен сценарий“, не се спря будната политическа съвест на Родината. А добре “обмисленият сценарий” всъщност е искането на 71 депутати от БСП, ДПС и “Атака” за касиране на президентските избори, което бе внесено преди 2 дни в Конституционния съд (КС). Цялата тази работа е сценарий, защото според субективното тълкувание на прочутия с крайно конституционните си действия като хвърляне на димки Янев “тяхното искане е инфантилно, некомпетентно и непозоваващо се на никаква фактология”.

Какво следва нататък? Тук ще се придържам към кристалната яснота на извора, за да не бъда обвинен в манипулация. “След първия вот не е искана ревизия на изборите, тъй като тогава Калфин е взел между 40 и 60% в крепостите на ДПС. След първия вот не чух никой да говори за касиране. Доган изпращаше целувки на БСП. БСП ги приемаше със зестрите. Къде бяха тогава да кажат, че вотът е опорочен и да сезират КС? Ако се стигне до решение на съдебната институция за ревизиране на вота, преди Росен Плевнелиев да е встъпил в длъжност, Георги Първанов ще продължи да управлява страната от президентското място. Това е и основната цел на БСП, ДПС и “Атака”. Така Яне Янев обрисува “добре обмисления сценарий”. Само не доуточни докога според плановете на заговорниците Лисицата смята да стои на “Дондуков” 2. Как оттам ще си търси място на последния ред на Конгреса на БСП – нещо, което преди по-малко от седмица същия този Първанов обяви, че смята да прави след 23 януари. И как Първанов така светкавично се е помирил със Сергей Станишев, че дори са намерили време да се сговорят заедно. Но да приемем, че не всичко в един заговор може да бъде разкрито пред широката публика наведнъж. Не за друго, а за да не й прилошее… От ужас. Или от смях.

За сметка на това, заговорът си има и План Б. “Ако пък това (касирането на изборите – б.р.) се случи след назначаването на кандидата на ГЕРБ, то би се стигнало до безпрецедентен случай без аналог, тъй като съществува конституционна празнота по въпроса. При подобен вариант ще се получи това, което наблюдаваме в Гърция и Италия. Политически различия все още съществуват между РЗС и ГЕРБ, но в тази тежка икономическа ситуация РЗС иска да помогне на държавата. Ако изборите бъдат касирани, това ще нанесе най-тежкия удар върху държавата за последните 22 години“, каза още Яне Янев.

По следите на изгубените субсидии…

При План Б някак много по-релефно изпъква саможертвата на земеделския ни Щирлиц. Той загърбва политическите различия с ГЕРБ. За да спаси Родината от италианско-гръцкия хаос, който й се готви. Е, може би, и в търсенето на едни загубени държавни субсидии в размер на 1 милион и 200 хиляди лева за национално-отговорната му партия. Защото скоро след като удари коляно пред почти уволнения Борисов, едно от първите му дела бе да засвидетелства публична подкрепа за Бюджет 2012 на неговия баш майстор – Симеон Дянков. (Двамата заедно дори се сбориха наужким и с могъщото МВР на Цветан Цветанов. За парите му, де.) Случайно или не обаче същият Дянков освен, че дава постни пици за народа, раздава и лачени субсидии за партиите, които си дружат с правителството. И особено, когато разкриват някой друг заговор с участието на кръвния Дянков враг. (Като цяло финансовият министър изобщо не може да бъде обвиняван, че не разполага с качествени политически събеседници. Или ще се среща с “Октопод”-а Алексей Петров въпреки забраната на премиера Борисов, или ще си хортува по бюджетни въпроси с Яне Янев, след като последният е уволнил де каквото свари.)

Прави впечатление, че тъгата по изгубените годишни субсидии здраво се е загнездила у нашенския Щирлиц, та той на няколко пъти я спомена в “Тази сутрин” на bTV. И си помислих дали пък това всъщност не е основното “политическо различие” между ГЕРБ и РЗС? Но знае ли човек? Неведоми са дебрите в ума на един Щирлиц, особено когато се е заел да вади лисици от бърлогите им. Да спасява Родината и да разкрива заговори.

Всъщност той забрави да спомене, че днес в 15 часа Първанов приема в Лисичата бърлога Рей Мейбъс – секретар на Военноморските сили на САЩ. Сигурно, за да обсъдят участието на Шести американски флот в заговора…

Но, сей, родни ми Щирлиц, сей, земеделецо, днес му е времето!

автор: Тодор Пройчев

АргументиБГ

 

Крими

Превантивна беседа за противодействие на телефонните измами

Published

on

Превантивна беседа, свързана с телефонните измами, се проведе в Трявна, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Габрово. Възрастни хора от пенсионерските клубове в общината се събраха в зала „Дръзновение“, където старши инспектор Марин Маринов, началник група „Криминална полиция“ при РУ Трявна, разясни основните схеми на телефонните измамници.

Той разказа и случаи от своята практика. Ст.инсп. Маринов подчерта, че „ало“ измамниците се стараят да научат информация за близките на потенциалната жертва, която след това използват срещу нея, за да може да я убедят да предаде определена сума пари.

Той призова възрастните хора в никакъв случай да не разказват на непознати за своите деца, внуци, близки. Обясни на възрастните хора как да реагират, когато непознати се опитат да ги убедят, че техни близки са причинили пътен инцидент; че имат нужда от средства за лечение или при други подобни сценарии.

Ст.инспектор Маринов разясни и за така наречените „фишинг измами“. Той отправил апел в никакъв случай да не споделят лични данни, данни на дебитни или кредитни карти, да не отварят съмнителни имейли.

На срещата присъстваха Даниела Маринова, заместник-областен управител и инж.Жасмина Лазарова, заместник-кмет на Община Трявна.

Превантивната кампания е инициирана от Областна администрация- Габрово и ОДМВР-Габрово. Тя ще продължи и през следващите дни.

В Севлиево тя ще се проведе на 27 февруари от 15.00 часа в клуб на пенсионера в ж.к.“Митко Палаузов“, на 28 февруари от 10.00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Любен Каравелов“ в Севлиево, на 6 март от 13:00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Юрий Венелин“ в Габрово, и на 7 март от 10.00 часа в Община Дряново.

Зареди още

Крими

Полицията предупреждава: Зачестяват опитите за телефонни измами!

Oпити за телефонни измами! Бъдете бдителни! ОДМВР-Габрово призовава гражданите по никакъв повод да не дават пари на непознати.

Published

on

През изминалия ден – 19 февруари, в севлиевската полиция са постъпили няколко сигнала, касаещи опити за телефонни измами. Реализирана е и една измама, при която възрастна жена е предала пари на непознат мъж.

Сигнал за опит за телефонна измама е получен и през днешния ден. Жители на Севлиево са сигнализирали в районното управление, че непознати лица са се свързали с тях по стационарните им телефони като им съобщили, че техни близки са претърпели пътен инцидент и е необходима определена сума.

От полицията апелират гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат заблуждение с цел получаване на пари.

Схемите на телефонните измамници са разнообразни.

От полицията отново припомнят:
В никакъв случай не изпълнявайте указания, в които ви искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането!
Не предоставяйте лични данни на свои близки по телефона!
Не предприемайте даване на пари на непознати, представящи се за посредници или доверени лица, защото това е сигурен знак за измама!
Ако все пак имате съмнение, че се обажда близък човек, първо да опитайте да се свържете с него чрез свой съсед или познат, по възможност от телефон, различен от този, на който сте получили обаждането.

Предупредете вашите възрастни родители, близки или съседи да бъдат предпазливи и да не се доверяват на обаждания от страна на непознати. При подобни случаи и при възникване на каквито и да е съмнения, сигнализирайте на ЕЕН 112 или потърсете помощ в най-близкото районно управление.

Зареди още

Крими

Задържаният за стрелбата на „Лазурна“ гърмял и в предното стъкло на бус

Published

on

18-годишният габровец, унищожил дясното странично стъкло на автобус, бе уличен в още едно престъпление. Оказало се, че задържаният за деянието е стрелял същия ден, но часове по-рано, по микробус.

Деянието било извършено на 12 февруари, а сигналът бил получен в полицията два дни по-късно.

47-годишен мъж съобщил в районното управление, че на 12 февруари, около 16.00 часа, неизвестно лице унищожило предното панорамно стъкло на “Форд Транзит“, паркиран на ул.“Лазурна“.

На местопроизшествието бил извършен оглед, като в хода на работата било установено, че 18-годишният младеж произвел три изстрела с пневматичен пистолет с метални сачми по автомобила.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 216 от Наказателния кодекс.

Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица