Свържи се с нас

Крими

Шоуто на ГЕРБ може и да продължи

При представянето на кандидата си за президент Борисов някак си прати цялата кампания в бъдещето – към 2016-а

Published

on

Кандидат-президентската двойка на Бойко Борисов едва ли ще успее да излезе от сянката на кандидата за президент през 2016-а. СНИМКИ: ИВАН СТОИМЕНОВ

В деня Х, когато Бойко Борисов трябваше да представи кандидата за президент на ГЕРБ, а той всъщност представи себе си, стана ясно, че битка ще има. През 2016 година. Тогава няма да чакаме 4 септември (денят, в който Цветан Цветанов се е запознал с Бойко Борисов), защото кандидатът вече е ясен. Борисов дори ни съобщи с нетърпящ възражение тон, че той ще е президентът ни след Плевнелиев.
Той обаче много греши. Първо, защото не подозира, че тогава и аз ще съм кандидат за президент. А е възможно да се кандидатира и неговият бодигард.

Борисов, който постоянно нарушава забраните си, и този път спази традицията. При представянето на кандидата за президент на ГЕРБ той

най-много използваше частицата “ще”, която забрани

Някак цялата кампания беше пратена в бъдеще време – в бъдеще неизвестно.
Мрачният Борисов в деня Х (4 септември) така и не обясни защо той не е кандидатът на ГЕРБ сега. Хората искаха да го чуят лично от него. Уплаши ли се или го уплашиха, та след много чудене пусна Плевнелиев с шейната. Смешно е да разказват как НСО му доставило костюм в  последния момент, а гримьорки работели извънредно в резиденция “Бояна”, за да приведат кандидата във вид, удобен за кандидатиране.

Всъщност Борисов нямаше кого друг да пусне. Първо “изгоря” любимката му Румяна Желева, която ако беше станала еврокомисар, сега с готовност щеше да дойде да се състезава с Кунева. “Изгоря” и Цветанов с 6-те апартамента. Кристалина Георгиева изобщо не иска да чуе за авантюрата “държавен глава”, но “под пагона” на Бойко Борисов. Йорданка Фандъкова и да иска, не може. От Цачева и Фидосова стана ясно, че нищо не става. А от Симеон Дянков – хептен…

Маргарита Попова

Може би по-успешна щеше да е двойката на Борисов в обратен порядък. Маргарита Попова – кандидат за президент, а Росен Плевнелиев – вице. Не винаги обаче нещо, което е добро за държавата, е добро и за Борисов. Попова е своенравна, има собствено мнение, познава закона и не винаги се подчинява на Борисов. Освен това много бързо би го засенчила като държавен глава и до 2016 година хората ще я харесват два пъти повече от Борисов. Това е много неприятна перспектива.

Докато Плевнелиев, под чиито буйни вежди не се вижда смее ли се или плаче, няма как да “убие” авторитета на лидера на ГЕРБ. Напротив, може да го подсилва периодично, повтаряйки подочути от Борисов реплики и кланяйки му се винаги, когато намери повод. Плевнелиев създава очакването, че през ден той ще притичва до “Дондуков” 1 за инструктаж, защото не върви някак следващият ни президент да му ходи на крака до “Дондуков” 2. Най-много между двете сгради на властта да изградят мост с европари и да се срещат някъде по средата. Че е така, личи още от началото на автомагистрала “Люлин”. “Днес му го казах, а преди 2 месеца, преди 2 месеца някъде, месец и половина, откривахме зад Перник един нов път и се возеше с мен Росен Плевнелиев, тогава му казах, че може би ще ми потрябва за президент”, призна Борисов в деня Х. Ще ми потрябва,

що за политическа наглост

Само че медиите вкупом се направиха, че не са чули детайлите от изказването на любимия премиер и затрупаха него и кандидатите му с удобни въпроси. А те едни усмихнати, напудрени, пухкави като пуделчета, обиколиха всички възможни тв студия. И без да кажат нищо, вдигнаха, според социолозите, рейтингите си.

Росен Плевнелиев

Анализаторите побързаха да обявят кандидатите за президент от реколта “2011″ за сиви, а предстоящата изборната кампания за скучна и безсъдържателна. Те обаче пропускат важен детайл. Имаме даден старт на кампания “2016″ и защо кандидатът й да не започне отсега да си прави шоу промоции. Например – като руския си колега Владимир Путин да поведе колоната от 50-ина рокери със своя триколесен Harley-Davidson, както стана по време на рокерския фестивал в Новорусийск, организиран от младежкото сдружение “Нощни вълци”. Може като френския президент Саркози да се ожени за манекенка-аристократка и да обере цялото внимание в следващата една година. Или пък, за да конкурира Берлускони, да предложи на Дарина Павлова да води шоу и по някоя българска телевизия, в която харесват Борисов, за да може той често да бъде гост на известната дама и да се съизмерва с италианския си колега.

При представянето на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ

почти не стана дума за политика и това е най-симптоматичното

Плевнелиев, който два месеца си плюеше в пазвата и се молеше денем и нощем да не го кандидатират, нямаше какво особено да каже на публиката, освен че се надявал, че става за лидер. Я става, я не става!

Маргарита Попова пък говореше нещо в стил “няма да съм кукла като вицепрезидент”, без да има смелостта да заговори както подобава на един държавник, или поне на един кандидат за държавник. Тоест, да каже къде са слабите места на правителството и как тя ще му помага да ги преодолява. Нищо подобно не се случи, защото не върви някак да критикуваш и собствената си дейност. Вместо на думи, Попова наблегна на грима и визията на една преуспяла и самоуверена жена. Трудно й беше са стои в сянката на Плевнелиев – роля, която  поема за следващите 5 години, защото и тя самата си дава сметка, че е по-добрият кандидат от двамата. Тя дори е по-добра от кандидата за президент за изборите през 2016 година.

автор: Вероника Георгиева

АргументиБГ

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в област Габрово

Published

on

В средата на тази седмица, на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватния контрол“.

В Габрово полицейски екип и екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областен отдел „Автомобилна администрация“- Габрово, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите извършваха проверки на автомобили на пътя между Габрово и Дряново.

В рамките на два часа полицейските служители провериха общо 42 МПС-та и 48 лица, сред които 11 товарни автомобили.

Установени са били 6 нарушени и връчени 2 електронни фиша. Контролните органи от Областен отдел „Автомобилна администрация“ извършили проверка на 4 товарни автомобила, а служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ – 42.

Екипът на Агенция „Митници“ проверил 7 автомобила, а служителите на НАП – 9 и техните водачи.

В рамките на два часа в Севлиево са били извършени проверки на 38 автомобила и 42 лица, като констатираните нарушения 6, а връчените електронни фиша са три. Екипите на РУ Дряново извършили проверка на 31 МПС и 34 лица, за които са установили 2 нарушения. В Трявна били проверени 21 автомобила и 29 лица, за които са констатирани 3 нарушения. Връчени са 2 ел. фиша.

Зареди още

Крими

Моторист е с опасност за живота след инцидент в тунела край Дряново

Published

on

31-годишен мъж от великотърновското село Арбанаси бе приет в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово с опасност за живота, след като пострада тежко при катастрофа с мотор.

Инцидентът е станал снощи, около 22.15 часа, на главния път между Габрово и Велико Търново, в района на тунела, близо до Дряновския манастир, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Пристигналият на мястото на произшествието автопатрулен екип на полицията установил, че водачът на мотоциклета „Сузуки“ е самокатастрофирал.

Пострадалият веднага бил транспортиран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с фрактура на крака и черепно-мозъчна травма, с опасност за живота.

На водача е взета кръвна проба за химически анализ.

*Използваното фоново изображение е на
Google Street View.

Зареди още

Крими

Съдът осъди габровски измамник, подвел 11 души

Published

on

С присъда по наказателно дело от общ характер, състав на Районния съд в Габрово осъди мъж от Габрово на лишаване от свобода за извършена измама. Съдът призна подсъдимия габровец, с инициали С.К. за виновен в това, че през периода 13 юли – 1 август 2023 г., при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с неустановено по делото лице, с цел да набави за себе си и другиго имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у 11 лица от Габрово и от село Жълтеш, че за освобождаване на техни близки във връзка с причинено ПТП или във връзка с провеждана полицейска операция по залавянето на измамници, е необходимо да предадат определени парични суми.

В резултат на посоченото на потърпевшите е била причинена имотна вреда в размер на общо 93 918,37 лева. За горепосоченото престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 2 и 5 във вр. с чл. 209, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК и след проведено пред първоинстанционния съд съкратено съдебно следствие, подсъдимият С.К. бе осъден на 3 години лишаване от свобода, което наказание да изтърпи при първоначален общ режим.

Подсъдимият бе осъден и да заплати на 5 от пострадалите лица, конституирани като граждански ищци по делото, обезщетения за причинени от деянието имуществени вреди в размер на общо 35 206,09 лева.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово.

Производството пред районния съд бе разгледано по реда на Глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие, при условията на чл. 371 т. 2 от НПК. Подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях. Съгласно разпоредбите на закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58а от НК, като в конкретния случай редуцира първоначално определеното наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода, с 1/3.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица