Свържи се с нас

Крими

Шоуто на ГЕРБ може и да продължи

При представянето на кандидата си за президент Борисов някак си прати цялата кампания в бъдещето – към 2016-а

Published

on

Кандидат-президентската двойка на Бойко Борисов едва ли ще успее да излезе от сянката на кандидата за президент през 2016-а. СНИМКИ: ИВАН СТОИМЕНОВ

В деня Х, когато Бойко Борисов трябваше да представи кандидата за президент на ГЕРБ, а той всъщност представи себе си, стана ясно, че битка ще има. През 2016 година. Тогава няма да чакаме 4 септември (денят, в който Цветан Цветанов се е запознал с Бойко Борисов), защото кандидатът вече е ясен. Борисов дори ни съобщи с нетърпящ възражение тон, че той ще е президентът ни след Плевнелиев.
Той обаче много греши. Първо, защото не подозира, че тогава и аз ще съм кандидат за президент. А е възможно да се кандидатира и неговият бодигард.

Борисов, който постоянно нарушава забраните си, и този път спази традицията. При представянето на кандидата за президент на ГЕРБ той

най-много използваше частицата “ще”, която забрани

Някак цялата кампания беше пратена в бъдеще време – в бъдеще неизвестно.
Мрачният Борисов в деня Х (4 септември) така и не обясни защо той не е кандидатът на ГЕРБ сега. Хората искаха да го чуят лично от него. Уплаши ли се или го уплашиха, та след много чудене пусна Плевнелиев с шейната. Смешно е да разказват как НСО му доставило костюм в  последния момент, а гримьорки работели извънредно в резиденция “Бояна”, за да приведат кандидата във вид, удобен за кандидатиране.

Всъщност Борисов нямаше кого друг да пусне. Първо “изгоря” любимката му Румяна Желева, която ако беше станала еврокомисар, сега с готовност щеше да дойде да се състезава с Кунева. “Изгоря” и Цветанов с 6-те апартамента. Кристалина Георгиева изобщо не иска да чуе за авантюрата “държавен глава”, но “под пагона” на Бойко Борисов. Йорданка Фандъкова и да иска, не може. От Цачева и Фидосова стана ясно, че нищо не става. А от Симеон Дянков – хептен…

Маргарита Попова

Може би по-успешна щеше да е двойката на Борисов в обратен порядък. Маргарита Попова – кандидат за президент, а Росен Плевнелиев – вице. Не винаги обаче нещо, което е добро за държавата, е добро и за Борисов. Попова е своенравна, има собствено мнение, познава закона и не винаги се подчинява на Борисов. Освен това много бързо би го засенчила като държавен глава и до 2016 година хората ще я харесват два пъти повече от Борисов. Това е много неприятна перспектива.

Докато Плевнелиев, под чиито буйни вежди не се вижда смее ли се или плаче, няма как да “убие” авторитета на лидера на ГЕРБ. Напротив, може да го подсилва периодично, повтаряйки подочути от Борисов реплики и кланяйки му се винаги, когато намери повод. Плевнелиев създава очакването, че през ден той ще притичва до “Дондуков” 1 за инструктаж, защото не върви някак следващият ни президент да му ходи на крака до “Дондуков” 2. Най-много между двете сгради на властта да изградят мост с европари и да се срещат някъде по средата. Че е така, личи още от началото на автомагистрала “Люлин”. “Днес му го казах, а преди 2 месеца, преди 2 месеца някъде, месец и половина, откривахме зад Перник един нов път и се возеше с мен Росен Плевнелиев, тогава му казах, че може би ще ми потрябва за президент”, призна Борисов в деня Х. Ще ми потрябва,

що за политическа наглост

Само че медиите вкупом се направиха, че не са чули детайлите от изказването на любимия премиер и затрупаха него и кандидатите му с удобни въпроси. А те едни усмихнати, напудрени, пухкави като пуделчета, обиколиха всички възможни тв студия. И без да кажат нищо, вдигнаха, според социолозите, рейтингите си.

Росен Плевнелиев

Анализаторите побързаха да обявят кандидатите за президент от реколта “2011″ за сиви, а предстоящата изборната кампания за скучна и безсъдържателна. Те обаче пропускат важен детайл. Имаме даден старт на кампания “2016″ и защо кандидатът й да не започне отсега да си прави шоу промоции. Например – като руския си колега Владимир Путин да поведе колоната от 50-ина рокери със своя триколесен Harley-Davidson, както стана по време на рокерския фестивал в Новорусийск, организиран от младежкото сдружение “Нощни вълци”. Може като френския президент Саркози да се ожени за манекенка-аристократка и да обере цялото внимание в следващата една година. Или пък, за да конкурира Берлускони, да предложи на Дарина Павлова да води шоу и по някоя българска телевизия, в която харесват Борисов, за да може той често да бъде гост на известната дама и да се съизмерва с италианския си колега.

При представянето на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ

почти не стана дума за политика и това е най-симптоматичното

Плевнелиев, който два месеца си плюеше в пазвата и се молеше денем и нощем да не го кандидатират, нямаше какво особено да каже на публиката, освен че се надявал, че става за лидер. Я става, я не става!

Маргарита Попова пък говореше нещо в стил “няма да съм кукла като вицепрезидент”, без да има смелостта да заговори както подобава на един държавник, или поне на един кандидат за държавник. Тоест, да каже къде са слабите места на правителството и как тя ще му помага да ги преодолява. Нищо подобно не се случи, защото не върви някак да критикуваш и собствената си дейност. Вместо на думи, Попова наблегна на грима и визията на една преуспяла и самоуверена жена. Трудно й беше са стои в сянката на Плевнелиев – роля, която  поема за следващите 5 години, защото и тя самата си дава сметка, че е по-добрият кандидат от двамата. Тя дори е по-добра от кандидата за президент за изборите през 2016 година.

автор: Вероника Георгиева

АргументиБГ

Крими

Спряха пиян габровец без книжка на ранина при проверка в Дряново

Published

on

38-годишен габровец, с отнета за употребата на алкохол шофьорска книжка, бе засечен отново в нетрезво състояние зад волана. Срещу него е заведено бързо полицейско производство.

Пияният водач бил отбил за проверка в неделя, 14 април, 10 минути преди 08.00 часа в Дряново. Тогава екип на полицията, патрулиращ в града на Майстор Колю Фичето, проверил шофьора на лек автомобил „Пежо 206“.

Водачът бил тестван за алкохол, тъй като видимо изглеждал употребил. Техническото средство отчело 1.05 промила в количеството издишан въздух.

При извършената справка в информационните масиви на МВР проверяващите полицаи установили, че мъжът управлявала автомобила след влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Зареди още

Крими

Арестуваха двама непълнолетни заради марихуана, сред тях британец

Published

on

Двама непълнолетни бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ Габрово спрели за проверка 16-годишно момче, гражданин на Великобритания, известно на МВР.

Установено било, че придобило и държи в себе си суха зелена листна маса с тегло 8.5 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, където също била намерена марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

На детска площадка в Севлиево полицейски служители проверили 17-годишно момче от село Богатово.

При извършения му личен обиск униформените служители установили, че лицето придобило и държи в себе си свивка, съдържаща суха зелена листна маса с тегло 1.93 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Кола блъсна 14-годишно момиче, пресичащо на бул.“Априлов“

Published

on

14-годишно момиче беше блъснато от кола в Габрово. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера, 9 април, около 16.20 часа на бул.“Априлов“, съобщават от пресцентъра на полицията.

Момичето е било ударено на пешеходната пътека от лек автомобил „Дачия“. Колата била управлявана от 59-годишен мъж, който не пропуснал пресичащи на пешеходната пътека пешеходци и е блъснал детето.

Момичето било откарано в габровската болница от своя баща, където била установена контузия на десния лакът, като след прегледа било освободено за домашно лечение.

Водачът на автомобила напуснал местопроизшествието без да уведоми контролните органи. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица