Свържи се с нас

Крими

Шоуто на ГЕРБ може и да продължи

При представянето на кандидата си за президент Борисов някак си прати цялата кампания в бъдещето – към 2016-а

Published

on

Кандидат-президентската двойка на Бойко Борисов едва ли ще успее да излезе от сянката на кандидата за президент през 2016-а. СНИМКИ: ИВАН СТОИМЕНОВ

В деня Х, когато Бойко Борисов трябваше да представи кандидата за президент на ГЕРБ, а той всъщност представи себе си, стана ясно, че битка ще има. През 2016 година. Тогава няма да чакаме 4 септември (денят, в който Цветан Цветанов се е запознал с Бойко Борисов), защото кандидатът вече е ясен. Борисов дори ни съобщи с нетърпящ възражение тон, че той ще е президентът ни след Плевнелиев.
Той обаче много греши. Първо, защото не подозира, че тогава и аз ще съм кандидат за президент. А е възможно да се кандидатира и неговият бодигард.

Борисов, който постоянно нарушава забраните си, и този път спази традицията. При представянето на кандидата за президент на ГЕРБ той

най-много използваше частицата “ще”, която забрани

Някак цялата кампания беше пратена в бъдеще време – в бъдеще неизвестно.
Мрачният Борисов в деня Х (4 септември) така и не обясни защо той не е кандидатът на ГЕРБ сега. Хората искаха да го чуят лично от него. Уплаши ли се или го уплашиха, та след много чудене пусна Плевнелиев с шейната. Смешно е да разказват как НСО му доставило костюм в  последния момент, а гримьорки работели извънредно в резиденция “Бояна”, за да приведат кандидата във вид, удобен за кандидатиране.

Всъщност Борисов нямаше кого друг да пусне. Първо “изгоря” любимката му Румяна Желева, която ако беше станала еврокомисар, сега с готовност щеше да дойде да се състезава с Кунева. “Изгоря” и Цветанов с 6-те апартамента. Кристалина Георгиева изобщо не иска да чуе за авантюрата “държавен глава”, но “под пагона” на Бойко Борисов. Йорданка Фандъкова и да иска, не може. От Цачева и Фидосова стана ясно, че нищо не става. А от Симеон Дянков – хептен…

Маргарита Попова

Може би по-успешна щеше да е двойката на Борисов в обратен порядък. Маргарита Попова – кандидат за президент, а Росен Плевнелиев – вице. Не винаги обаче нещо, което е добро за държавата, е добро и за Борисов. Попова е своенравна, има собствено мнение, познава закона и не винаги се подчинява на Борисов. Освен това много бързо би го засенчила като държавен глава и до 2016 година хората ще я харесват два пъти повече от Борисов. Това е много неприятна перспектива.

Докато Плевнелиев, под чиито буйни вежди не се вижда смее ли се или плаче, няма как да “убие” авторитета на лидера на ГЕРБ. Напротив, може да го подсилва периодично, повтаряйки подочути от Борисов реплики и кланяйки му се винаги, когато намери повод. Плевнелиев създава очакването, че през ден той ще притичва до “Дондуков” 1 за инструктаж, защото не върви някак следващият ни президент да му ходи на крака до “Дондуков” 2. Най-много между двете сгради на властта да изградят мост с европари и да се срещат някъде по средата. Че е така, личи още от началото на автомагистрала “Люлин”. “Днес му го казах, а преди 2 месеца, преди 2 месеца някъде, месец и половина, откривахме зад Перник един нов път и се возеше с мен Росен Плевнелиев, тогава му казах, че може би ще ми потрябва за президент”, призна Борисов в деня Х. Ще ми потрябва,

що за политическа наглост

Само че медиите вкупом се направиха, че не са чули детайлите от изказването на любимия премиер и затрупаха него и кандидатите му с удобни въпроси. А те едни усмихнати, напудрени, пухкави като пуделчета, обиколиха всички възможни тв студия. И без да кажат нищо, вдигнаха, според социолозите, рейтингите си.

Росен Плевнелиев

Анализаторите побързаха да обявят кандидатите за президент от реколта “2011″ за сиви, а предстоящата изборната кампания за скучна и безсъдържателна. Те обаче пропускат важен детайл. Имаме даден старт на кампания “2016″ и защо кандидатът й да не започне отсега да си прави шоу промоции. Например – като руския си колега Владимир Путин да поведе колоната от 50-ина рокери със своя триколесен Harley-Davidson, както стана по време на рокерския фестивал в Новорусийск, организиран от младежкото сдружение “Нощни вълци”. Може като френския президент Саркози да се ожени за манекенка-аристократка и да обере цялото внимание в следващата една година. Или пък, за да конкурира Берлускони, да предложи на Дарина Павлова да води шоу и по някоя българска телевизия, в която харесват Борисов, за да може той често да бъде гост на известната дама и да се съизмерва с италианския си колега.

При представянето на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ

почти не стана дума за политика и това е най-симптоматичното

Плевнелиев, който два месеца си плюеше в пазвата и се молеше денем и нощем да не го кандидатират, нямаше какво особено да каже на публиката, освен че се надявал, че става за лидер. Я става, я не става!

Маргарита Попова пък говореше нещо в стил “няма да съм кукла като вицепрезидент”, без да има смелостта да заговори както подобава на един държавник, или поне на един кандидат за държавник. Тоест, да каже къде са слабите места на правителството и как тя ще му помага да ги преодолява. Нищо подобно не се случи, защото не върви някак да критикуваш и собствената си дейност. Вместо на думи, Попова наблегна на грима и визията на една преуспяла и самоуверена жена. Трудно й беше са стои в сянката на Плевнелиев – роля, която  поема за следващите 5 години, защото и тя самата си дава сметка, че е по-добрият кандидат от двамата. Тя дори е по-добра от кандидата за президент за изборите през 2016 година.

автор: Вероника Георгиева

АргументиБГ

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Красен Кръстев е новият началник на полицията в Трявна

Published

on

Главен инспектор Красен Кръстев е новият началник на Районното полицейско управление в Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Красен Кръстев е роден през 1981 г. в Габрово. Завършил е висше образование в Технически университет – Габрово. В системата на МВР постъпва през 2008 г. Работил е в „Пътна полиция“ и „Охрана на обществения ред“. През 2012 г. е назначен за разузнавач в група „Криминална полиция“ в РУ Трявна.

През 2023 г. е назначен за инспектор в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Габрово.

Считано от 21.05.2024 г. гл.инсп.Кръстев е временно преназначен на длъжността началник на Районно управление Трявна при ОДМВР-Габрово.

Зареди още

Крими

В ход е полицейска акция за осигуряване на пътна безопасност

Published

on

В ход е специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица