Свържи се с нас

Крими

Двама севлиевци загазиха лошо покрай наркотиците

Published

on

Двама севлиевци, криминално проявен 41-годишен и негов авер на 23 години, се забъркаха в неприятности покрай дрогата, заради извършени от тях престъпления, свързани на наркотични вещества.

В събота, около 22.10 часа в района на улица „Никола Дабев“ в Севлиево, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, който бил без поставени регистрационни табели.

Колата била управлявана от 41-годишния криминално проявен жител на града, в която заедно с него пътувал и 23-годишния. От извършена справка в информационните масиви на МВР полицаите установили, че моторното превозно средство било с прекратена регистрация.

Последвала проверка на водача за употребата на наркотици, като техническото средство отчело положителна проба за наличие на наркотичните вещества амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол.

Допълнително, в хода на проверката, чрез протокол за доброволно предаване, той предал на полицейските служители и една „свивка“ от станиол, съдържаща известно количество суха зелена листна маса, която при направен наркотест е дала характерна реакция на наркотичното вещество канабис.

Срещу водача е започнато наказателно производство по три състава от Наказателния кодекс – за управление на нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство, управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества и за това, че държи наркотични вещества без надлежно разрешително.

Наказателно производство е образувано и срещу пътника в автомобила. Чрез протокол за доброволно предаване, той предал на полицейските служители „свивка“ от найлон, съдържаща суха зелена листна маса и полиетиленова торбичка с кристалообразна субстанция, които при полевите наркотестове реагирали на наркотичните вещества канабис и метамфетамин.

Разследването по двата случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Задържаха под стража извършителя на грабеж

Published

on

Състав на Окръжния съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж от Габрово, с инициали А.К., обвинен в извършване на грабеж, при условията на опасен рецидив.

Лицето е привлечено в качеството на обвиняем за това, че на 5 юни 2020 г. в Габрово, при условията на опасен рецидив, противозаконно отнел лек автомобил „Рено“ от владението на мъж от севлиевското село Батошево като употребил за това сила.

От анализа на събраните до момента доказателства съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че А.К. е извършил престъплението, за което е обвинен. Наказуемо от закона с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Съдебният състав счете, че е налице и другата законова предпоставка за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно – наличието на реална опасност обвиняемият да се укрие, за да осуети започнатото срещу него наказателно преследване или да извърши престъпление.

Предвид изложеното съдът уважи искането на прокуратурата и постанови „задържане под стража” по отношение на А.К. Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Непълнолетна имала общо с тегленето на пари от картата на възрастен мъж

Published

on

Вчера, 7 юли, в резултат на оперативно – издирвателни мероприятия, проведени от служители на РУ – Дряново е установена 15-годишна жителка на града, за която са налице данни, че е съпричастна с извършена транзакция чрез чужд платежен инструмент – дебитна карта, собственост на търговска банка, издадена на името на 67-годишен местен жител.

Неправомерното теглене на сумата от 300 лева, е извършено от непълнолетната месец по-рано – на 7 юни в Дряново. След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени по компетентност на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Търсиха наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата, е била проведена през миналата седмица на територията на Севлиево.

В хода акцията са били проверени 202 моторни превозни средства, 366 души, шест училищни дворове и три градски парка.

В резултат на полицейските действия са установени двама извършители на престъпления по линия „наркотици“, срещу които са образувани наказателни производства, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица