Свържи се с нас

Спорт

Решаващ двубой за шампионата по футзал

След решаващ  двубой между първия  и втория във временното класиране ще стане известен новият областен шампион по футзал.В неделя от 18 часа в спортна зала „Орловец” един срещу друг на терена ще излезат отборите на Езон и Климат. От резултата в мача зависи крайното класиране.

Припомня ме, че преди последния кръг водач е отборът  на Климат с 26 точки, следван  от този на Езон с точка по – малко,  ВАС Етър са трети с 24 точки.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Христо Стоичков ще покаже „Златната топка“ в Габрово

Със специален видеопоздрав легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков се обърна към всички почитатели на най-популярната игра и заяви, че ще награди шампионите на Габрово по време на церемонията по обявяване на „Спортист на годината 2019“ на 17 декември.

Във видеобръщението футболната звезда и любимец на няколко поколения разкри, че ще донесе със себе си в спортна зала „Орловец“ истинската „Златна топка“, накарала преди 25 години всеки българин да се чувства горд.

Христо Стоичков сподели, че всеки желаещ ще може да си направи снимка с нея, като обеща още много изненади, които очакват гостите на събитието.

Церемонията по награждаване на „Спортист на годината 2019“ на Габрово ще се проведе следващия вторник, 17 декември, от 18.00 часа в зала „Орловец“ и е очаквана с огромен интерес.

Феновете на футбола вече могат да купят и биографията на Христо Стоичков – „Христо Стоичков. Историята.“, която се продава в спорното съоръжение на специална цена.

снимка: Община Габрово

Най-известният български футболист ще представи на публиката последната книга за себе си и даде автографи на всички желаещи.

Събитието е под надслов 25 г. Златна топка. Христо Стоичков – книга с автограф и ще сложи своеобразен финал на инициативите, свързани с отбелязването на 100 години от първия футболен мач, игран в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровец е единственият българин на маратона Сан Себастиан 2019

Габровецът Пламен Стоев е единственият българин, участвал на маратона Доностия/Сан Себастиян, провел се на 24 ноември тази година.

снимка: Личен архив

Габровският печатен ежедневник „100 Вести“ се свърза и разговаря по телефона с 41-годишния маратонец, който от 2012 година живее и работи със съпругата си Миглена в островната държава Кипър.

снимка: Личен архив

– Г- н Стоев, може ли да Ви върнем за кратко в Габрово – къде сте учили?
– Учил съм в Механотехникума, в курса на г-жа Мария Табакова. После във Великотърновския Университет и в Национална спортна академия – София. От 2012 година живея в Кипър със семейството си.

снимка: Личен архив

– Какво Ви мотивира да се включите в на стария маратон на Европа?
– Обичам да бягам още от дете. И като цяло обичам спорта. Досега съм участвал в три маратона. Всичките са от календара на IAAF (International Association of Athletics Federations). Флоренция 2015, Пиза 2018 и Сан Себастиян 2019. Резултатите ми са следните: Флоренция – Firenze Marathon (29 ноемвмри 2015) – 4:17:00; Пиза – Pisa Marathon (16 декември 2018) – 3:55:59 и сега – Доностия/Сан Себастиян (24 ноември) – 3:28:40.

снимка: Личен архив
снимка: Личен архив

– Доволен ли сте от постигнатия резултат?
– За маратона в Сан Себастиан тренирах от пролетта. Много исках да падна под бариерата от три часа и половина, но в интерес на истината не вярвах, че ще успея да го направя на този маратон. В крайна сметка шокирах дори себе си с този резултат – 3:28:40. Като до 40-41-ия километър не знаех дали ще успея за под 3:30. В крайна сметка тренировките ми се отплатиха. Оказа се, че ранното ставане, ранното лягане и правилното хранене са от огромно значение. Реалното време, което виждате и на снимката, е 3:28:40. Темпото е 4:58 мин/км, последният километър го избягах с темпо 4:14 мин/км. През следващата година съм си поставил още по-високи цели! Пожелавам си да съм жив и здрав и тогава всичко е възможно!

снимка: Личен архив

– И ние Ви желаем успех!

снимка: Личен архив

*Статията е публикувана в бр.233 (6783), 4 декември 2019 г., във вестник „100 Вести“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Дряново връчи купите на победителките от футболен турнир

Кметът на община Дряново Трифон Панчев награди и връчи купите на победителките от футболен турнир за девойки до 13 г., провел се в местната спортна зала.

снимка: Община Дряново

През първия ден от турнира участваха четири отбора – ФК „Боруна“ с. Царева Ливада, ФК „Етър“ гр. Велико Търново, ЖФК „Варна“ гр. Варна и ФК „Янтра 2013“ – Габрово. Отборите играха по системата всеки срещу всеки, като общото времетраене на всяка от срещите, по регламент, бе 30 минути. Първо място спечелиха момичетата от ЖФК „Варна“.

снимка: Община Дряново

Вторият ден участие взеха пет отбора – ФК „Светкавица“ с. Градежница, ОФК „Янтра 2019” гр. Габрово, ФК „Чавдар“ гр. Троян, ФК „Гунди” – Плевен и ФК „Севлиево лейдис“ – Севлиево. Надпреварата отново бе проведена по системата всеки срещу всеки. Победител стана отборът на ФК „Светкавица“.

снимка: Община Дряново

Отборите победители бяха наградели лично от кмета на Дряново Трифон Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица