Свържи се с нас

Новини

Зимният турнир на Габрово по минифутбол се завръща

Published

on

След двугодишна пауза, породена от извънредната ситуация и КОВИД-мерките, традиционният турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово се завръща, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com. 29-то издание на надпреварата ще се проведе в обичайния си период – в началото на новата година.

Проявата дава възможност на всички аматьори и любители на футболната игра да демонстрират уменията си в спортна зала „Орловец“. Турнирът не е само за отбори от Габрово и в него при желание могат да се включат сформирани тимове от цялата страна.

Нямат право на участие само картотекирани състезатели в Първа професионална лига и Втора професионална лига за сезон 2022/2023 година, както и съдии, обслужващи проявата. За юношите възрастовата граница е навършени 16 години.

Промени в правилата на турнира няма. Записването вече е отворено и ще продължи до 17 часа на 5-ти януари 2023.

На следващия ден, 6 януари 2023 г., от 18.00 часа в спортна зала „Орловец“ ще се проведе техническата конференция, на която ще бъде теглен и жребия за първата фаза. Предимство ще имат първите 32 тима, записали се за участие и заплатили предвидената турнирна такса в размер на 200 лева.

За улеснение, записването е възможно онлайн. Формата за попълване може да бъде намерена на сайта на „Общински спортни имоти“ или от този линк. В нея трябва да бъде записано името на отбора, лице за контакт и телефонен номер, електронен адрес, емблема на тима (лого) и имената на състезателите, които могат да бъдат от 6 до 15.

От формата може да бъде изтеглена и бланката за медицински преглед на играчите. Предоставените възможности за заплащане на таксата за участие, в размер на 200 лева, са две – по банков път или на място в спортна зала „Орловец“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица