Свържи се с нас

Спорт

Загуба за ФК „Янтра” в последния кръг

Published

on

„Янтра“ – Габрово гостува в 15 кръг на Северозападната „В“ група в гр. Белоградчик на местния „Балкан“. Последният кръг на есения полусезон не донесе късмет на габровските футболисти и те загубиха с 3:2. Двубоят започна с осезаемо надмощие на габровските футболисти и до 20-та минута те имаха отлични възможности да отбележат чрез Ванков, Илиев, Георгиев и Косев. Противно на очакваното, футболистите на „Балкан“ стигнаха до гол, реализиран при изпълнение на ъглов удар след което топката бе засечена от непосредствена близост с глава от белоградчишки състезател. Това не попречи на габровските момчета и те в последните минути на първото полувреме изравинха от дузпа чрез Емил Георгиев.

Второто полувреме се развиваше по сходен сценарии като първото. Нашите футболисти имаха инициативата, стремяха се да показват комбинативен футбол, което за съжеление беше трудно постижимо и най-вече поради лошото качество на тревното покритие на терена. Тук е необходимо да се отбележи и учудващо малките размери на игрището. Анализирайки тези фактори е видно, че отборът адаптирал се по-бързо и по-добре би имал предимство. Въпреки всичко това, в първата половина на второто полувреме, отборът ни имаше добри възможности за гол, най-вече чрез влизлия на почивката Кинов. И пак, като за повторение на зрителите невидели първия гол, точно като „дежа ву“за нашите момчета след ъглов удар „Балкан“ поведе с 2:1. Малко по-късно се потвърди максимата, че „всяко зло не идва само“ – минути по-късно бе показан червен картон на Калоян Илиев и „Янтра“ остана с 10 души. Нужно е да се каже, че картона бе малко пресилен, както и по-късно бе подминато нарушение в наказателното поле на „Балкан“ срещу Момчил Кинов. В последните минути на двубоя габровския отбор заигра доста офанзивно и това отвори пространсва в защита, което бе използвано от белоградчишките футболисти, стигнали до трети гол 5 минути преди края. За наша радост, „Янтра“ отговори веднага чрез Емил Георгиев и намали на 2:3 след хубав удар, прехвърлящ вратаря. За жалост нашите момчета загубиха двубой в който най-малко трябваше да се приберат  с точка.
Въпреки тази загуба, „Янтра“ завършва пролетния полесезон в подножието на върха, на 6 точки от водачите „Ботев“ /Козлодуй/ и „Бдин“ /Видин/.
В мача срещу „Балкан“ /Белоградчик/, габровския отбор игра в състав:
Александър Витанов – Ивайло Христов, Калоян Илиев, Христо Коев, Николай Колев – Теохарис Ракидзис, Виктор Венков, Йоан Петков, Мирослав Косев – Милен Ванков – Емил Георгиев. В игра през втората част влязоха Момчил Кинов и Иван Лесев

Новини

„Янтра“ отстъпи при гостуването си в Радомир (видео)

Published

on

След успешната серия от победи, спряна миналата събота от „Добруджа“, Янтра допусна второ поредно поражение. Съставът на Велислав Вуцов отстъпи като гост на „Струмска слава“ в Радомир с 0:1. Както и в двубоя срещу тима от Добрич, габровският отбор започна разконцентрирано вторите 45 минути и получи гол „от съблекалните“, който в последствие не намери начин да върне.

Близо до изравняването беше Димитър Стоянов, но топката срещна напречната греда. На неравния терен в Радомир „Янтра“ не изигра добър мач, не направи нужното, за да победи и резонно отстъпи на домакините.

Константин Иванов отпадна от стартовия състав заради контузия и в центъра на защитата се завърна Цветелин Радев, който пък дълго време се възстановяваше от травма. Той си партнираше с Петър Вуцов. Димитър Стоянов излезе вместо Валентин Цветанов на левия бек, а на десния започна Божидар Томовски.

Останалите в титулярните 11 на Велислав Вуцов бяха Борис Груев на вратата, Петър Казаков, Даниел Гаджев, Тони Иванов, Айвън Ангелов, Даниел Младенов и Александър Петров.

През първата част не се случи почти нищо интересно. На тежкия терен преобладаваше битката, а домакините създадоха по-добрите ситуации. Борис Груев улови удари на Антонио Ласков и Мартин Стоилов, няколко изстрела минаха покрай вратата му. „Янтра“ се отчете със слаб шут на Тони Иванов след пряк свободен удар и една пропусната възможност от Дани Младенов в края на полувремето. Секунди след подновяването на играта за втората част съставът ни получи гол. След центриране отдясно, топката стигна до Борислав Николов и капитанът на домакините от близо преодоля Борис Груев за 1:0.

„Янтра“ опита натиск, но той беше доста хаотичен. В 66-ата минута Петър Казаков от границата на наказателното поле шутира над вратата. В 71-ата домакините като по чудо не реализираха втори гол. Евгений Илиев проби до аутлинията, като елиминира и Груев, и подаде на Стелиън Георгиев, но той не успя да нанесе удар към опразнената врата, а след това Николов беше блокиран от Радев.

Най-добрата възможност на „Янтра“ за изравнителен гол дойде в 73-ата минута. Влезлият като резерва Велислав Василев намери с добро центриране Димитър Стоянов пред вратата на домакините и бранителят нанесе удар с глава отблизо, но топката се отби в напречната греда.

В даденото от рефера 4-минутно продължение Тони Иванов се строполи в наказателното поле на домакините след съприкосновение с Мартин Костов, но реферът Любомир Вушовски прецени, че няма основание да отсъди дузпа, а заради протестите си треньорът на Янтра Велислав Вуцов получи поредния си жълт картон.

Във временното класиране „Янтра“ слезе с едно място надолу и вече е на шеста позиция. В първенството предстои пауза заради националните отбори, а следващият мач на тима е домакинство на третия в класирането – „Монтана“. Срещата е на 1-ви април.

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово намекна, че „Янтра“ ще има пари за Първа лига

Published

on

Кметът на Габрово Таня Христова намекна, че „Янтра“ ще има пари за участие в Първа професионална лига. Това стана ясно от дадено пред клубния сайт на габровския тим интервю.

В своето изказване Таня Христова коментира, че Общински съвет – Габрово вече одобри финансиране за проектиране на осветление на стадион “Христо Ботев” и за отопление на административна сграда „Футбол“.

Работи се върху това да бъдат осигурени и допълнителни тренировъчни игрища, с изкуствена настилка.

„Община Габрово ще продължи да подкрепя развитието на футбола в града. С радост бихме приветствали онова, за което всички футболни привърженици мечтаят, а именно покоряванeто на нови и по-големи върхове“, казва в своето интервю Таня Христова.

Зареди още

Новини

Купа и златен медал за 9-годишния Кристиян Василев от шахматен турнир

Published

on

Състезателят на Шахматен клуб „Орловец 1997“ – Габрово Кристиян Василев спечели първо място, купа и златен медал в Детски шахматен турнир за Купа „София“, който се проведе през уикенда.

Кристиян постигна 4,5 точки от 7 възможни в конкуренция със 70 деца от цялата страна на възраст до 16 години и заслужено се класира първи в групата на 10-годишните.

На крачка от медалите бяха Иван Екимов, който се класира 4-ти при 8-годишните, и Росен Нанев – 5-ти до 12 години, които постигнаха по 4 точки от 7 възможни.

Четвърта се класира и Диана Екимова при момичетата до 10 години, която постигна 3 от 7 точки.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица