Свържи се с нас

Спорт

Четвърто място във временното класиране за КВК Габрово

Published

on

снимка: BgVolleyball.com

КВК Габрово загря за гостуването си в Либерец с 3:0 над отбора на  Калиакра (Каварна). Чистата победа бе постигната при гостуването на габровци в зала Олимпиада в Каварна. При не особена съпротива от страна на домакините отборът на КВК Габрово спечели отделните части (25:20, 25:21, 25:17). Третият пореден успех на габровските волейболисти ги изкачи до четвъртото място във временното класиране на Суперлигата на България. Следващият двубой на момчета на Любомир Герасимов е тежкото гостуване в мач реванш с отбора на Дукла (Либерец) в сряда.

Новини

Световно злато за Александър Савеков и Преслава Драганова

Published

on

Двамата възпитаници на габровския клуб по спортни танци „Ритмика“ и техните горди треньори – семейство Жекови, станаха първите българи световни шампиони по учебна програма в стандартните танци, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Титла беше спечелена на шампионата проведен в град Пиеве Ди Ченто, Болония, Италия. Александър е на 15 години, а Преслава е на 14. Танцуват от 6-годишни, а заедно като танцова двойка са от 2016-та, вече 8 години. През този период имат зад гърба си редица постижения и над 100 състезания в България и чужбина.

Първият им медал като двойка е от 2017-та, когато Александър е на 9 години, а Преслава на 8. Те са десетобойци и това е най- трудният избор в този спорт, но се справят чудесно.

Състезават се в два стила: Латиноамерикански танци – самба, ча-ча-ча, румба, пасо добле и джайв; Стандартни танци- английски валс, танго, виенски валс , слоу фокстрот и куик степ.

Имат множество завоювани отличия за града и страната ни, в т.ч. и в накой от най-големите и престижни състезания в Италия, Румъния, Гърция.

На Световното първенство в Шладминг (Австрия) през миналата година отбелязаха исторически успех за страната ни, като заеха престижното шесто място в категорията до 16 години. От тази година Александър Преслава Драганова са част от националния отбор по спортни танци на България.

Зареди още

Новини

„Янтра“ отстъпи при гостуването си в Радомир (видео)

Published

on

След успешната серия от победи, спряна миналата събота от „Добруджа“, Янтра допусна второ поредно поражение. Съставът на Велислав Вуцов отстъпи като гост на „Струмска слава“ в Радомир с 0:1. Както и в двубоя срещу тима от Добрич, габровският отбор започна разконцентрирано вторите 45 минути и получи гол „от съблекалните“, който в последствие не намери начин да върне.

Близо до изравняването беше Димитър Стоянов, но топката срещна напречната греда. На неравния терен в Радомир „Янтра“ не изигра добър мач, не направи нужното, за да победи и резонно отстъпи на домакините.

Константин Иванов отпадна от стартовия състав заради контузия и в центъра на защитата се завърна Цветелин Радев, който пък дълго време се възстановяваше от травма. Той си партнираше с Петър Вуцов. Димитър Стоянов излезе вместо Валентин Цветанов на левия бек, а на десния започна Божидар Томовски.

Останалите в титулярните 11 на Велислав Вуцов бяха Борис Груев на вратата, Петър Казаков, Даниел Гаджев, Тони Иванов, Айвън Ангелов, Даниел Младенов и Александър Петров.

През първата част не се случи почти нищо интересно. На тежкия терен преобладаваше битката, а домакините създадоха по-добрите ситуации. Борис Груев улови удари на Антонио Ласков и Мартин Стоилов, няколко изстрела минаха покрай вратата му. „Янтра“ се отчете със слаб шут на Тони Иванов след пряк свободен удар и една пропусната възможност от Дани Младенов в края на полувремето. Секунди след подновяването на играта за втората част съставът ни получи гол. След центриране отдясно, топката стигна до Борислав Николов и капитанът на домакините от близо преодоля Борис Груев за 1:0.

„Янтра“ опита натиск, но той беше доста хаотичен. В 66-ата минута Петър Казаков от границата на наказателното поле шутира над вратата. В 71-ата домакините като по чудо не реализираха втори гол. Евгений Илиев проби до аутлинията, като елиминира и Груев, и подаде на Стелиън Георгиев, но той не успя да нанесе удар към опразнената врата, а след това Николов беше блокиран от Радев.

Най-добрата възможност на „Янтра“ за изравнителен гол дойде в 73-ата минута. Влезлият като резерва Велислав Василев намери с добро центриране Димитър Стоянов пред вратата на домакините и бранителят нанесе удар с глава отблизо, но топката се отби в напречната греда.

В даденото от рефера 4-минутно продължение Тони Иванов се строполи в наказателното поле на домакините след съприкосновение с Мартин Костов, но реферът Любомир Вушовски прецени, че няма основание да отсъди дузпа, а заради протестите си треньорът на Янтра Велислав Вуцов получи поредния си жълт картон.

Във временното класиране „Янтра“ слезе с едно място надолу и вече е на шеста позиция. В първенството предстои пауза заради националните отбори, а следващият мач на тима е домакинство на третия в класирането – „Монтана“. Срещата е на 1-ви април.

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово намекна, че „Янтра“ ще има пари за Първа лига

Published

on

Кметът на Габрово Таня Христова намекна, че „Янтра“ ще има пари за участие в Първа професионална лига. Това стана ясно от дадено пред клубния сайт на габровския тим интервю.

В своето изказване Таня Христова коментира, че Общински съвет – Габрово вече одобри финансиране за проектиране на осветление на стадион “Христо Ботев” и за отопление на административна сграда „Футбол“.

Работи се върху това да бъдат осигурени и допълнителни тренировъчни игрища, с изкуствена настилка.

„Община Габрово ще продължи да подкрепя развитието на футбола в града. С радост бихме приветствали онова, за което всички футболни привърженици мечтаят, а именно покоряванeто на нови и по-големи върхове“, казва в своето интервю Таня Христова.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица