Свържи се с нас

Общество

Да дадем шанс на един баща

Published

on

970370_439405932823025_1295959915_nПише ви едно момиче на 17 години от Варна. Баща ми е тежко болен от бъбречна недостатъчност. Казва се Диян Димов на 44 години с прекрасно семейство, за което трябва да продължи да се труди и да се грижи. След прекарване на тежък грип и направените изследвания по-късно се устано висок креатинин, белтък в урината и високо кръвно.

Лекува се в продължение на една година в Александровска болница, но за съжаление диагнозата е тежка – Гломерулонефрит. Бъбреците му не могат повече да пречистват кръвта му. Единственият начин да е жив е хемодиализата … и така започна нашият кошмар, който продължава и до днес. Лекарите са на мнение, че ако продължи с хемодиализата много скоро ще започнат да се увреждат и другите органи, а увреди ли се сърцето … сами се сещате какво ще се случи.     Единственото за което мечтаем с по-малкия ми брат е той да оздравее,  да спре да посещава диализното отделение през ден, да продължи да ни бъде Татко! С всеки изминал ден положението става по – тежко. Вече е половин човек, човек чийто живот зависи от болничния апарат, три пъти седмично по четири часа е вързан за диализатора.

След  хемодиализа се чувства уморен, стресиран и има нужда от почивка. Единственото спасение от този ад е  да се извърши бъбречната транплантация. Вече имаме официална оферта от болница     Universal Hospital Group в Турция срещу 21,600 хиляди евро. Понеже сумата е непосилна за семейството ми се обръщам към всички съпричастни българи, които въпреки изпитанията на времето не са изгубили човешкото в себе си и могат да помогнат и да зарадват не само най-близките си хора. Вярвам че има добри хора. Повече информация може да намерите на страницата ни в фейсбук :     http://www.facebook.com/dapomognemnadiqn

Всеки мечтае за нещо в този живот! Един за кола, друг за скъпи дрехи …………, а аз за ЗДРАВЕ…….
В днешния свят трансплантацията е луксозна стока . Помогни на Диян да си купи живот !!!

Можете да направите дарение чрез дарителските банкови сметки в ДСК:
Име на титуляр: Диян Димов
EUR: IBAN BG92STSA93000020972162 BIG kog – STSABGSF
BGN: IBAN BG23STSA93000020883388 BIG kog – STSABGSF

Всяка сума, била тя и символична, е от значение и може да помогне.

Благодарим на всички , които ни помагат !!!

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Община Дряново издаде детска книга за майстор Колю Фичето

Published

on

Община Дряново издаде детска книга за майстор Колю Фичето по случай 220 г. от неговото рождение.

Майстор Никола Фичев (Колю Фичето) е един от най-известните и почитани българи. Родом от Дряново, неговата слава на изключително умел строител и достоен човек се разнася на стотици километри.

Построените от него църкви, мостове, обществени сгради и къщи са сред най-изящните образци на българската възрожденска архитектура и днес са символи на градовете, където се намират.

На Първомайстора са посветени голям брой книги, албуми, сборници, статии и филми. За да се съхрани спомена за него и у младото поколение, Община Дряново издаде „Колю Фичето. Историята на прочутия майстор“ – първата детска книга, която разказва за личността и работата на Фичев по увлекателен и разбираем начин.

Насочена е към деца от началния етап на образование, но със сигурност ще бъде интересна и за по-големите. Цялостната работа по книгата е дело на издателство „Българска история“. Текстът на автора Ивомир Колев акцентира върху ценностите на възрожденския архитект, а 18 илюстрации на Александра Младенова представят неговите строежи.

Като основа за написването на „Колю Фичето. Историята на прочутия майстор“ са използвани сборниците от научни конференции, посветени на дряновския майстор. Придържаща се към историческите факти, книгата е адаптирана за малките читатели.

Община Дряново подари по една на всеки ученик от 1 до 4 клас за първия учебен ден. Предстои даряването й на библиотеки в цялата страна, а останалите бройки ще бъдат предоставени на музей „Колю Фичето“ в града, където посетителите ще могат да я закупят на символична цена от 5 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Напусна ни Христо Коев, бащата на габровския женски хандбал

Published

on

Отиде си една от най-обаятелните и запомнящи се фигури в габровския спорт – Христо Коев. Господ прибра при себе си вечно позитивния и усмихнат хандбален мечтател с лулата малко преди да навърши 77 години. Каквото и да се каже и напише за един от най-емблематичните и авторитетните хандбални треньори в България и неговата пребогата кариера, ще бъде малко.

Роден е на 23 ноември 1943 година в Габрово. Завършва тук средното си образование, а по-късно и ВИФ „Георги Димитров“ (сега НСА). Създател е на ХК „Габрово“, чиито отбори за подрастващи в женския пол са постоянни медалисти. Под негово ръководство израстват редица елитни треньори – Цоньо Начев, Добрин Очков, Николай Топузаков, Анита Хараланова, Росица Бакърджиева, Веселина Златева, Петя Панчева и др.

Открил е и шлифовал огромен брой хандбални таланти, като голяма част от подготвените от него състезателки в последствие направиха успешна кариера в клубове от водещи първенства в чужбина. Сред възпитаничките му са и някои от момичетата донесли историческото второ място на България на Световното първенство за девойки през 1993 година в Габрово и Велико Търново.

Печелил е титли и купи на страната с отборите на „Шогун“ (Нови Пазар) и „Пирин“ (Благоевград), Купа България с ХК „Габрово“. Оставил е светла диря и в търновския хандбал. Заедно със своя най-ярък диамант и голяма любов в живота – Росица Бакърджиева, от 1990 до 1999 година работи в клубове в Италия, Испания и Бразилия. Там е не само треньор, а и методист и провежда обучителни семинари на местните кадри.

След завръщането им в Габрово двамата създават Хандбален клуб „Бъки“, който много бързо се превръща в хегемон на родната хандбална сцена при подрастващите. През 2006 година ХК „Бъки“ спечели шампионските титли във всички възрастови групи в женския профил, включително и тази при в „А“ РХГ – първа в историята на габровския спорт в колективен спорт на ниво жени и мъже.

Многократно е бил треньор на различни национални гарнитури. Воден от него тим е и последният, който успя да се класира на финали на Европейско първенство при девойките през 2007 година.

Като треньор на женския национален отбор през 2012 година спечели турнира EHF/IHF Челъндж трофи в Габрово и Велико Търново, през 2014-та повтори успеха в Лариса, Гърция, а през 2013-та триумфира и в световната надпревара, проведена в Мексико. Благодарение на своите огромни хандбални познания и опит Христо Коев беше постоянен лектор на треньорските семинари, организирани от Българска федерация по хандбал. Бил е председател на Треньорско-методическата комисия на БФХ и селекционер-координатор в женския профил. През 2014 година беше удостоен със званието почетен гражданин на Габрово за огромния си принос към развитието и популяризирането на габровския и българския спорт.

Христо Коев отиде да преподава с усмивка любимата игра на едно по-добро място. Ще липсваш много, Христо! Почивай в мир!

Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ изказва най-искрените си съболезнования на близките, колегите и приятелите!

Дълбок поклон пред светлата му памет!

Изпращането ще бъде в събота, 26 септември, от 13 часа в църквата „Успение Богородично“.

Източник: sport-gabrovo.com.

Зареди още

Новини

Доброволци на БЧК – Габрово почистиха парк „Градище“

Published

on

Доброволците от БЧК и БМЧК -Габрово се включиха за пореден път и подкрепиха с инициатива Световния ден на почистването, 19 септември.

Те почистиха района на парк „Градище“, който е любимо за всички габровци място за отдих и спорт.

Бяха осигурени всички нужни средства, като еднократни ръкавици, чували за смет и бус за извозването на събраните отпадъци.

„Надяваме се, че паркът сега ще се харесва още повече на габровци и ще успеем всички да го запазим така чист и приветлив“, споделиха след акцията по почистването доброволците от Червенокръстката организация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица