Свържи се с нас

Общество

Да дадем шанс на един баща

Published

on

970370_439405932823025_1295959915_nПише ви едно момиче на 17 години от Варна. Баща ми е тежко болен от бъбречна недостатъчност. Казва се Диян Димов на 44 години с прекрасно семейство, за което трябва да продължи да се труди и да се грижи. След прекарване на тежък грип и направените изследвания по-късно се устано висок креатинин, белтък в урината и високо кръвно.

Лекува се в продължение на една година в Александровска болница, но за съжаление диагнозата е тежка – Гломерулонефрит. Бъбреците му не могат повече да пречистват кръвта му. Единственият начин да е жив е хемодиализата … и така започна нашият кошмар, който продължава и до днес. Лекарите са на мнение, че ако продължи с хемодиализата много скоро ще започнат да се увреждат и другите органи, а увреди ли се сърцето … сами се сещате какво ще се случи.     Единственото за което мечтаем с по-малкия ми брат е той да оздравее,  да спре да посещава диализното отделение през ден, да продължи да ни бъде Татко! С всеки изминал ден положението става по – тежко. Вече е половин човек, човек чийто живот зависи от болничния апарат, три пъти седмично по четири часа е вързан за диализатора.

След  хемодиализа се чувства уморен, стресиран и има нужда от почивка. Единственото спасение от този ад е  да се извърши бъбречната транплантация. Вече имаме официална оферта от болница     Universal Hospital Group в Турция срещу 21,600 хиляди евро. Понеже сумата е непосилна за семейството ми се обръщам към всички съпричастни българи, които въпреки изпитанията на времето не са изгубили човешкото в себе си и могат да помогнат и да зарадват не само най-близките си хора. Вярвам че има добри хора. Повече информация може да намерите на страницата ни в фейсбук :     http://www.facebook.com/dapomognemnadiqn

Всеки мечтае за нещо в този живот! Един за кола, друг за скъпи дрехи …………, а аз за ЗДРАВЕ…….
В днешния свят трансплантацията е луксозна стока . Помогни на Диян да си купи живот !!!

Можете да направите дарение чрез дарителските банкови сметки в ДСК:
Име на титуляр: Диян Димов
EUR: IBAN BG92STSA93000020972162 BIG kog – STSABGSF
BGN: IBAN BG23STSA93000020883388 BIG kog – STSABGSF

Всяка сума, била тя и символична, е от значение и може да помогне.

Благодарим на всички , които ни помагат !!!

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама ученици спечелиха награди за Национална Априловска гимназия

Published

on

Двама ученици донесоха награди за Национална Априловска гимназия от Националния конкурс „150 години Българска Национална революция“, организиран от Общобългарския комитет „Васил Левски“.

Стефан Георгиев

Стефан Георгиев спечели първа награда в категорията за есе, а негов подгласник с второ място стана Христиан Атанасов.

Общо трима възпитаници на НАГ – Елеонора Коларова от 10 „А“ клас, Стефан Георгиев и Христиaн Атанасов от 10 „В“ клас, участваха с есета в ученическия конкурс, посветени на Апостола на свободата Васил Левски, като работите и на тримата бяха допуснати до финалния кръг, който определи победителите.

Христиaн Атанасов

Елеонора, Стефан и Христиaн членуват в Клуб по интереси „Млади възрожденци“ към НАГ, с преподаватели по история Пенка Петрова и Силвия Стоянова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

„Туристическа анимация“ в ПГТ „Пенчо Семов“

Published

on

ПРИЕМ
ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА

Специалност: „Туристическа анимация“
Професия: Аниматор в туризма
⇒ Разширено изучаване на английски език.
⇒ Трета степен на професионална квалификация.
⇒ Професионална реализация на учениците е в сферата на туристическия бизнес – аниматор, организатор „Спортно-развлекателна дейност“, работа в бюра и агенции като организатор „Туристическо обслужване“, организатор „Екскурзии, мероприятия и информация“, завеждащ туристически бюра, екскурзии и информатор, рекламен агент и др.
⇒ Учениците придобиват необходимия опит и познания за стартиране и управление на самостоятелен бизнес.

Специфичната подготовка на специалност „Туристическа анимаация“ дава възможност на учениците да усвояват не само теоретични знания, но и практически умения за работа в други сфери на туризма и хотелиерството като организацията на кухнята, ресторанта, хотела, както и знания и умения за технологията на екскурзоводското обслужване.

Курсът на обучение включва знания и умения по следните предметни области:
• туристическа анимация
• спортна и фолклорна анимация
• сценично поведение
• народни и модерни танци
• култура и национална идентичност
• екскурзоводско обслужване
• мениджмънт в туризма
• предприемачество
• гостоприемство в туристическата индустрия
• финанси и документиране
• безопасност и долекарска помощ
• организация и функциониране на хотела.

Грамота от Националното състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“

Зареди още

Новини

Днес е Международният ден на детето, 1 юни

Published

on

Международният ден за защита правата на детето датира още от първата четвърт на XX век. През 1924 г. в Женева е приета и провъзгласена Декларация за правата на детето.

Тя прокламира, че цивилизацията е длъжна да даде на децата всичко най-добро, достъп до достиженията на материалното, духовно и социално развитие, независимо от расовата, народностна и верска принадлежност.

По инициатива на столичните лекари – д-р Стоян Ватев и д-р Димитър Киров през 1925 г. българското дружество „Червен кръст” основава „Съюз за закрила на децата в България”.

Две години по-късно (1927 г.) Сдружението обявява за Ден на детето – вторият неделен ден след Великден, Неделя на мироносците. Денят на българското дете е под покровителството на княгиня Евдокия, която е ръководител на Върховен комитет с председател софийският митрополит Стефан.

Празникът е отбелязван официално с литературно-музикални програми, с много детски изяви и игри. В инициативата се включват и духовните средища, в които се създават трапезарии, летовища и детски лагери.

През ноември 1949 г. Съветът на Международната демократична федерация на жените решава 1 юни да се отбелязва като Международен ден за защита на децата. Същата година 51 държави по света се присъединяват и започват да честват тази дата.

В България празникът става популярен след 1949 г., а от 1 юни 1950 г. започва да се чества като Международния ден на детето.

През 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата. На същата дата през 1959 г. е приета и нова Декларация за правата на детето, а тридесет години по-късно и Конвенция за правата на децата. ООН предлага на държавните правителства сами да преценят на кой ден да се отбелязва празника на детето.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица