Свържи се с нас

Общество

Да помогнем на Габи

Published

on


Малката 4-годишна къдрокоска Габи от Севлиево е родена точно на 31 декември и е новогодишният подарък за семейството си. Момиченцето е с диагноза спастична диплегия на долните крайници (вид ДЦП).

След 4 години борба за прохождането на Габи, две от които в Турция, след поставени 2 ботокса, след една отпускаща операция на мускули и сухожилия момиченцето е на крачка от успеха.

Успех, постигнат с много упорит труд, много страх, много сълзи и усмивки. Тя вече се придвижва с проходилка, както и с колан за прохождане. Върви самостоятелно като има човек до нея, както и много други движения, за които преди родителите й само си мечтаеха.

Габи вече посещава и детска градина и е много доволна. Има нови приятели, нови игри и забавления, и учи много нови неща. За нея това е една сбъдната мечта.

Въпреки всички добри резултати до момента никой не може да даде гаранция, че с бързия растеж състоянието й няма да се влоши и да се наложи всичко да започва отначало.

Затова след много дълго обмисляне родителите на Габи решиха да предприемат и последната крачка за лечението на детето си, а именно операцията Селективната дорзална ризотомия (СДР).

Това е операция, която се прави от д-р Парк в Болница Saint Louis Children’s Hospital в САЩ, щата Мисури. SDR e процедура, при която се прекъсват част от сензорните дорзални нервни окончания, които причиняват спастиката в долните крайници при ДЦП.

„След като внимателно обмислихме всичко решихме да подадем документи за операцията в Америка. Преди около 2 месеца изпратихме целия набор от документи, които изискваха както и видеоклипове със състоянието на Габи.

Пристигна и дългоочакваният отговор, че сме одобрени. Прогнозите на д-р Парк са много обнадеждаващи. Еуфорията за нас е голяма, защото това е огромна крачка към едно по добро бъдеще за нашата къдрокоска,но и страха от неизвестно също е голям“, споделят родителите на Габрово.

Въпреки всичко те са заредени с оптимизъм и вярват, че това ще е последното изпитание, на което ще бъде подложена къдрокоска.

Самата операция струва 40 000 долара + 6 500 долара за помощни средства и между 8 и 13 000 долара за ортопедична операция, ако д-р Парк прецени, че е нужно да се извърши.

Общата сума е приблизително около 60 000 долара, според различния случай. За самолетни билети, хотел (престой около 1 месец) и визи още 15 000 долара или общо 75 000 долара (127 000 лева).

Благодарение на две малки ангелчета и добрината на техните родители по сметката на Габи бяха преведени 60 000 лв и общото салдо към момента е около 69 000 лв.

Сумата, която остава да бъде събрана, за да може родителите да заминат и момиченцето да бъде оперирано е 60 000 лв. Сума, която родителите вярват, че с общи усилия ще успеем да съберем.

„Благодарение на всички вас, хора с големи сърца, успяхме да стигнем до тук. Сега Ви молим отново бъдете до нас! Помогнете на Габи да премине прага на училището без своята проходилка.
Нека сбъднем още една детска мечта, нека помогнем на едно дете да се радва на безгрижно детство с новите си приятели.

Благодарим на всеки един, който ще се включи в кампанията и ще дари НАДЕЖДА ЗА ГАБИ!“, споделят родителите на момиченцето.

Всеки, който желае да помогне, за да бъде запазена щастливата усмивка на Габи, която да сбъдне мечтата си може да го направи на:

Дарителската Банкова Сметка на Габи е:

IBAN: BG 86 STSA 93 0000 2272 3217
BIC: STSABGSF
Габриела Стелиян Гатева
гр.Севлиево

За преводи от чужбина с Transferwise:
GABRIELA STELIYAN GATEVA
IBAN: BG 86 STSA 93 0000 2272 3217
BIC: STSABGSF

Е-мейл на майката за известяване: tina77@abv.bg, PayPal: helpgabi@abv.bg.

Във фейсбук е организиран и благотворителен базар, в подкрепа на Габи, с чиито правила можете да се запознаете оттук.

Новини

КНСБ – Габрово ще отбележи Деня на труда с информационна кампания

Published

on

По повод 1 май – Деня на труда и международната работническа солидарност, Регионалният съвет на КНСБ – Габрово организира информационна кампания с изнесена приемна, която ще се проведе на 30 април от 13.00 до 16.00 часа пред сградата на бившето НТС на ул. „Брянска“ 30, където се намира и офиса на синдиката в Габрово.

По време на събитието екипът на регионалната структура, заедно с представители на федерации към КНСБ ще дават безплатни консултации свързани с трудовото и осигурителното законодателство и ще информират гражданите за кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“, която КНСБ провежда в цялата страна.

Специално участие в приемната ще вземе психологът Габриела Гатева, която ще дава професионални насоки за разпознаване симптомите на бърнаут, как влияе той на здравето на работниците и начините за справяне с последиците от „прегарянето“.

Зареди още

Новини

В ДГ „Слънце“ пресъздадоха големите пролетни християнски празници

Published

on

Деца от ДГ „Слънце“, подготвителна група /6-7г/, пресъздадоха значимите пролетни християнски празници Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден.

Лазаровден отбелязваме 8 дни преди Великден. На този ден се изпълнява традиционното лазаруване.

Млади момичета, наречени лазарките, борят цветя, които сплитат на Цветница. Носят фолклорни носии и обикалят къщите, като пеят за берекет и здраве на стопаните.

Малките лазарки на ДГ“ Слънце“, пуснаха в реката върбови венчета пред родители, учители, гости и изиграха “ Лазарово хоро“.

В навечерието на най- големия пролетен християнски празник Великден, с който се чества Възкресението на Исус Христос, децата го възхвалиха със стихове и пяха великденски песни.

Наричаха получените на Лазаровден яйчица за късмет и благополучие в различни цветове.

Тържеството завърши с традиционната Гергьовденска люлка, на която момците залюляха гиздаво, красиво момиче.

Пролетните възстановки са продължение на цикъла „Зимни народни празници и обичаи“ по минипроект „Български народни празници и обичаи“ за учебната 2023/24г.

Ръководителите на групата са старши учителите Юлия Ненова и Калина Тонева.

Учителите са убедени, че по този начин децата ще разширят знания за българските традиции, култура и ще възпитат уважение към българщината.

Музикалните изпълнения са под ръководството на Велина Русева.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица