Общество|23.10.2018 16:05

Да помогнем на Габи


Малката 4-годишна къдрокоска Габи от Севлиево е родена точно на 31 декември и е новогодишният подарък за семейството си. Момиченцето е с диагноза спастична диплегия на долните крайници (вид ДЦП).

След 4 години борба за прохождането на Габи, две от които в Турция, след поставени 2 ботокса, след една отпускаща операция на мускули и сухожилия момиченцето е на крачка от успеха.

Успех, постигнат с много упорит труд, много страх, много сълзи и усмивки. Тя вече се придвижва с проходилка, както и с колан за прохождане. Върви самостоятелно като има човек до нея, както и много други движения, за които преди родителите й само си мечтаеха.

Габи вече посещава и детска градина и е много доволна. Има нови приятели, нови игри и забавления, и учи много нови неща. За нея това е една сбъдната мечта.

Въпреки всички добри резултати до момента никой не може да даде гаранция, че с бързия растеж състоянието й няма да се влоши и да се наложи всичко да започва отначало.

Затова след много дълго обмисляне родителите на Габи решиха да предприемат и последната крачка за лечението на детето си, а именно операцията Селективната дорзална ризотомия (СДР).

Това е операция, която се прави от д-р Парк в Болница Saint Louis Children’s Hospital в САЩ, щата Мисури. SDR e процедура, при която се прекъсват част от сензорните дорзални нервни окончания, които причиняват спастиката в долните крайници при ДЦП.

„След като внимателно обмислихме всичко решихме да подадем документи за операцията в Америка. Преди около 2 месеца изпратихме целия набор от документи, които изискваха както и видеоклипове със състоянието на Габи.

Пристигна и дългоочакваният отговор, че сме одобрени. Прогнозите на д-р Парк са много обнадеждаващи. Еуфорията за нас е голяма, защото това е огромна крачка към едно по добро бъдеще за нашата къдрокоска,но и страха от неизвестно също е голям“, споделят родителите на Габрово.

Въпреки всичко те са заредени с оптимизъм и вярват, че това ще е последното изпитание, на което ще бъде подложена къдрокоска.

Самата операция струва 40 000 долара + 6 500 долара за помощни средства и между 8 и 13 000 долара за ортопедична операция, ако д-р Парк прецени, че е нужно да се извърши.

Общата сума е приблизително около 60 000 долара, според различния случай. За самолетни билети, хотел (престой около 1 месец) и визи още 15 000 долара или общо 75 000 долара (127 000 лева).

Благодарение на две малки ангелчета и добрината на техните родители по сметката на Габи бяха преведени 60 000 лв и общото салдо към момента е около 69 000 лв.

Сумата, която остава да бъде събрана, за да може родителите да заминат и момиченцето да бъде оперирано е 60 000 лв. Сума, която родителите вярват, че с общи усилия ще успеем да съберем.

„Благодарение на всички вас, хора с големи сърца, успяхме да стигнем до тук. Сега Ви молим отново бъдете до нас! Помогнете на Габи да премине прага на училището без своята проходилка.
Нека сбъднем още една детска мечта, нека помогнем на едно дете да се радва на безгрижно детство с новите си приятели.

Благодарим на всеки един, който ще се включи в кампанията и ще дари НАДЕЖДА ЗА ГАБИ!“, споделят родителите на момиченцето.

Всеки, който желае да помогне, за да бъде запазена щастливата усмивка на Габи, която да сбъдне мечтата си може да го направи на:

Дарителската Банкова Сметка на Габи е:

IBAN: BG 86 STSA 93 0000 2272 3217
BIC: STSABGSF
Габриела Стелиян Гатева
гр.Севлиево

За преводи от чужбина с Transferwise:
GABRIELA STELIYAN GATEVA
IBAN: BG 86 STSA 93 0000 2272 3217
BIC: STSABGSF

Е-мейл на майката за известяване: tina77@abv.bg, PayPal: helpgabi@abv.bg.

Във фейсбук е организиран и благотворителен базар, в подкрепа на Габи, с чиито правила можете да се запознаете оттук.

Етикети: , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар