Свържи се с нас

Общество

Търси медицински специалист за поставяне на система на болно момче

Published

on

Спешно се търси медицински специалист за поставяне на система на лежащо болно момче.

Услугата ще се извършва срещу много добро заплащане.

Болното момче се намира в град Трявна. Осигурен е транспорт.

Лице за контакт:
Йонка Панова, тел.: +359 887 615 291.

Новини

Габрово ще почете Деня на Ботев и на загиналите за Свободата и Независимостта

Published

on

Денят на Ботев и загиналите за Свободата и Независимостта на България 2 юни, ще бъде отбелязан в Габрово. Общоградският ритуал ще се проведе пред паметника на Никола Войновски, военен командир в Ботевата чета, от 12.00 часа, в района на Боровския мост.

Участие в него ще вземат представители на Младежкия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“ и Регионалния клон „Цанко Дюстабанов“ – Габрово.

Вечерта, от 18.00 часа, в зала „Възраждане“, съвместно с ОУ „Христо Ботев“ и с любезното съдействие на Община Габрово, Регионален клон „Цанко Дюстабанов“ организира тържествено поклонение, озаглавено „Ден на Ботев и загиналите за Свободата“.

В програмата му са включени рецитали на стихотворения на поета – революционер Христо Ботев, представяния на есета на ученици, разказ за живота на Ботеви четници от нашия град и видни участници в Априлско въстание, както и прожекция на филма „Априлско въстание в Габрово“. Ще бъде отслужена и панихида за загиналите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вписаха в „Дарования и постижения“ още 150 талантливи габровски ученици

Published

on

В навечерието на един от най-светлите и български празници – 24 май, Деня на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Община Габрово отличи най-изявените и най-талантливи габровски ученици, като вписа имената и постиженията им в почетната книга „Дарования и постижения“.

В препълнената зала „Възраждане“ преди да връчи грамота на всеки от отличените кметът Таня Христова се обърна към децата, родителите, преподавателите и треньорите С думи на благодарност за смелостта, отговорността и усилията им.

„Нека покажем, че бъдещето на Габрово е изключително. То е фокусирано във вашите мечти, във устрема ви, в желанието ви да бъдете добри, успяващи и забележителни.“ – каза Таня Христова и допълни: „Продължавайте да носите дързостта на твореца, амбицията на откривателя и прецизността на ювелирния майстор. Бъдете находчиви, устремени, смели в мечтите си. Преминавайте своите пътища с разум, а онова което ще създавате по време на това пътешествие нека винаги идва от сърцето ви. Благодаря ви от сърце, че днес точно вие сте нашите сбъднати мечти, нашите истински дарования и постижения.“

В истински празник на таланта се претвори Церемонията по вписване на над 150 имена на ученици от габровските училища във все по –обемните томове на книгата „Дарования и постижения“.

Звучаха музикални изпълнения от самите дарования, а през цялото време впечатление правеха балони, издигащи се високо, за да са широки просторите на младите таланти, да летят и да търсят, да са устремени, горди и одухотворени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Над 9 500 лв събра благотворителният базар за лечението на 3-годишната Мони

Published

on

Благотворителният базар за 3-годишната Симона Пенковска от Габрово събра за един ден 9548.75 лв. Базарът бе организиран от Детска градина „Перуника“ и групата “Добрини за Габрово“ и се проведе пред зала „Възраждане“.

Разноцветни картички, картини, свещи, кутии, сапунчета, кукли, декорации и сувенири, изработени в „Работилнички на доброто“ от малчуганите и родителите им, има още, а всеки желаещ може да ги закупи в предстоящия онлайн базар,на който ще бъдат изложени.

Събраните средствата ще бъдат дарени за лечението на Мони, която от септември 2022 година се бори като истински герой с тежката диагноза медуобластом /тумор в малкия мозък/ и обструктивна цефалия.

Към момента Симона е преминала 10 курса химиотерапия, а животът ѝ е разпокъсан между Габрово и София за контролни прегледи и лечение. Всяка седмица е в болницата за изследване или терапия.

След това има нужда от допълнително лечение в Германия- имунотерапия, протонотерапия или поддържаща. Първоначалната сума е 110 хиляди евро- разход, непосилен за семейството ѝ.

Желаещите да помогнат на Симона могат да закупят някой от атрактивните артикули или да направят дарение на банковата сметка, която е посочена по-долу.

Дарителска сметка :
титуляр – майка Йоана Христова-Пенковска
IBAN: BG09 FINV 9150 1317 684533
BIC FINVBGSF
Първа Инвестициона Банка

PAY PAL
Yoana Stoyanova Hristova
ioana17779@gmail.com
BG63BPBI79311028600101
Йоана Стоянова Христова
Пощенска банка

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица