Свържи се с нас

Общество

Търси медицински специалист за поставяне на система на болно момче

Published

on

Спешно се търси медицински специалист за поставяне на система на лежащо болно момче.

Услугата ще се извършва срещу много добро заплащане.

Болното момче се намира в град Трявна. Осигурен е транспорт.

Лице за контакт:
Йонка Панова, тел.: +359 887 615 291.

Новини

Областната управа зарадва с подаръци АГ-отделението на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Един от най – хубавите празници, отбелязвани през студения януарски месец, е посветен на бабите и родилната помощ.

В габровската многопрофилна болница в отделението по акушерство и гинекология традицията за Бабинден и тази година беше спазена макар, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и само с медицинския персонал.

Малко преди церемонията по изписване на бебето Симеон заместник – областният управител на Габрово Кристина Сидорова поднесе поздравителен адрес от името на областния управител Ралица Манолова, който да бъде предоставен на работещите в отделението.

Тя обяви, че като допълнение към прекрасната визия на реновираното АГ – отделение Областна администрация предоставя специално подбрани книги и списания, които ще са полезни на майките по време на престоя им там.

В тях те ще откриват полезна информация, съвети или просто приятно четиво за настроение.

Тази инициатива е подкрепена от SBB Media, която изпрати първоначален набор от специализирана литература и чиято мисия е да вдъхновява, информира и свързва хората.

„Вярваме, че това е началото, което поставяме със SBB Media и към него може да се присъедини всеки, който хареса идеята да има кът за четене и споделени книги в отделението.

Пожелаваме не екипите на отделенията по „Акушерство и гинекология“ и „Неонатология“ на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ да са все така добри професионалисти и да се раждат още много здрави бебета, за да вярваме в по-доброто бъдеще и повече хора да изпитват радостта от родителството!“, споделя ръководството на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Повече бебета проплакаха в севлиевската болница

Published

on

Два пъти повече бебета са се родили в севлиевската болница през януари 2022 г., в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха от здравното заведение преди ритуалното измиване на ръцете на най-опитната акушерка в Деня на родилната помощ.

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов подари на екипа на „Акушеро-гинекологичното отделение“ голяма торта за празника и им пожела здраве, и все така с любов и професионализъм да посрещат новия живот.

„Радостен съм, че през годините успяхме да намерим правилната формула за развитието на лечебното заведение и днес общите ни усилия дават резултат“, обърна се той към всички присъстващи.

Управителят на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ д-р Пламен Цеков благодари на всички от екипа за всеотдайността, с която изпълняват мисията си в името на живота.

„Дълбоко сме признателни на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов, на неговия екип и на всички спонсори, които правят най-доброто за болницата и нито за миг не ни оставиха сами в трудното“, коментира още той.

„От началото на тази година тук проплакаха 15 бебета – 7 момичета и 8 момчета. Имаме и една двойка близнаци. Само през изминалата година се родиха 159 деца. Животът победи!“, каза началникът на отделението д-р Петко Дончев.

Гостите на празника разгледаха и новата операционна в „Акушеро гинекологично отделение“ – резултат от общите усилия на екипа на болницата, общината и спонсори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави лекарите, акушерките и родилките за Бабинден

Published

on

Уважаеми лекари по акушерство и гинекология,
Уважаеми медицински специалисти,
Скъпи съграждани,

Днес отбелязваме Деня на родилната помощ – Вашият професионален празник, който по стар български обичай е известен още като Бабинден! Не случайно открай време се отдава почит и уважение именно на тези жени, които в миналото са изпълнявали ролята на акушерки и са били неотлъчно до родилките! Като кмет и като майка поднасям своите най-искрени и сърдечни пожелания към всички Вас, защото Вие ги заслужавате! 

Вие сте хората, благодарение на които на бял свят се раждат нашите деца – най-голямата радост за всяко едно семейство! Вие сте тези, които дарявате усмивки на всички родители и се превръщате в неизменна част от тяхното щастие! Благодаря Ви за професионализма, с който изпълнявате Вашия хуманен дълг, превърнал се във времето във Ваше призвание!

Бъдете здрави, благословени и продължавайте с тази всеотдайност, благодарение на която се появява дългоочаквания нов живот! Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица