Свържи се с нас

Общество

Тъжна вест! Напусна ни Васил Дянков

Емблематичният габровски колоездач от близкото минало, спортен деятел и колоритен водещ на редица спортни събития Васил Дянков е починал тази нощ (12 септември), научи „Габрово Нюз“.

Името му е свързано като организатор на колоездачната надпревара за Купа „Буката – Одрински – Чанлиев – Мано“, както и на много други спортни прояви. Той се включваше активно не само в спортните, но и в обществени дейности за подобряване на живота в Габрово.

Васил Дянков бе неповторимият коментатор и радетел на традиционния футболен турнир на Община Габрово, провеждащ се всяка зима в зала „Орловец“, успявайки да спечели сърцата и аплодисментите, както на играчите, така и на публиката. Без него проявата никога няма да бъде същата!

„За Вас от Географския център на България – Габрово коментира, информира, прогнозира и анализира Васил Дянков“, беше неговата запазена реплика.

Бивш колоездач, треньор, учител по физическо възпитание и близо 20 години президент на най-стария габровски спортен клуб – КК“Янтра“.

Поклонението  ще се състои на 14 септември 2017 г. (четвъртък) от 13.30 часа на Централния гробищен парк в Габрово.

Новинарският портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ изказва най-искрените си съболезнования на близките и приятелите!

Поклон пред паметта му!

2 коментара

2 Comments

 1. Mariana Stefanova

  12.09.2017 at 13:21

  ПОКЛОН Да почива в мир.

 2. Един от всичките

  13.09.2017 at 21:47

  Беше ми учител някога…
  Плача.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Севлиевци обясниха в парламента как се живее 2 седмица без вода

Срам ме е от това, че трябва да си нося прането на приятели в града, разказа жител на севлиевско село

Севлиевци обясниха днес (24 януари) в парламента как се живее две седмица без вода и един ден с вода след това. Своята човешка история те разказаха пред медиите след края на дебатите в Пленарната зала на Народното събрание по искания от опозицията вот на недоверие към управляващите.

Жителите на Севлиево и няколко малки населени места от общината бяха в Народното събрание по покана на депутата от БСП Кристина Сидорова. Димитър Тонев, жител на севлиевско село заяви, че всяка година, по няколко месеца, когато настъпи засушаването, 7-8 села в общината остават без вода за по две седмици.

Той поясни, че след това я пускат за няколко часа, а голяма част от селата дори не могат да ползват тази вода и след това – отново две седмица хората остават без вода.

„Миналата година бяха отпуснати 8 милиона лева за решаване на този проблем, които по наша преценка бяха използвани нецелесъобразно в ремонт на довеждащ водопровод към пречиствателната станция“, добави още той. По думите му загубите по трасето до потребителите варират в рамките на 90 %.

снимка: Пресцентър на БСП

„Мисля, че беше неразумно, неправилно и престъпно безотговорно да се ремонтира довеждащ водопровод при такива загуби по водопреносната мрежа. Не искам реваншизъм, искам да се реши проблемът“, каза още Тонев.

Той посочи, че от отговор до жителите на селата от кмета на общината става ясно, че през пролетта на миналата година е трябвало да започне ремонтът на най-проблемния участък, при положение че бъдат осигурени средства.

„Тези средства продължаваме да ги чакаме. Притеснително е, че при отминалото обсъждане на Бюджета на общината за 2020 година, същият този проект е в режим одобрение. Не е ясно за мен кога ще дойдат средствата“, коментира още той.

„В нашите села живеем малка част от население на общината, по неофициални данни, около 7%. Това означава ли, че трябва да бъдем без вода? Срам ме е от това, че трябва да си нося прането си на приятели в града. Имам дете на 2 години. Това мое присъствие не означава политическо обвързване. Благодаря на г-жа Нинова, че ми даде възможност да кажа тези неща“, допълни в заключение Тонев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Напусна ни д-р Росен Димитров

Известният габровски ветеринарен лекар Росен Димитров е починал тази нощ. Тъжната новина съобщиха негови колеги в социалната мрежа.

„Загубихме прекрасен приятел, изключително честен, почтен и кадърен ветеринарен лекар“, написа във фейсбук председателят на Клуба по Фелинология „Бастет“ – Габрово, чийто заместник бе именно д-р Росен Димитров.

Той даде много средства и труд за възстановяването на безопашатите котки (порода Манкс) в Габрово.

Д-р Димитров допринесе много за Карнавалите на котки и дребни домашни любимци по време на Майските празници на Габрово като спонсориране и безплатен ветеринарен надзор на тези мероприятия.

Човек с огромно сърце, любящ съпруг, баща и дядо. Ще остане завинаги в сърцата на всички нас, с които беше приятел и на които безвъзмездно е помагал.

Дълбок поклон пред светлата му памет!

Новинарският портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ изказва най-искрените си съболезнования на близките и приятелите!

Зареди още

Новини

Преброиха водолюбивите птици край НП „Централен Балкан“ (снимки)

Големите корморани и зеленоглавите патици са най-много, сочи среднозимното преброяване на водолюбивите птици край НП „Централен Балкан“

Три екипа от служители на Национален парк „Централен Балкан“ – един на юг от планината и два – от север, участваха в тазгодишното среднозимно преброяване на водолюбивите птици.

Южният екип – трима служители на Парка и представители на СНЦ „Зелени Балкани“ и БДЗП, обхожда язовир „Копринка“, част от поречието на река Тунджа и рибарниците до град Николаево. За двата дни са наблюдавани общо 6 472 птици от 73 вида.

Водолюбивите птици са 4 500, сред тях най-голям е броят от вида голям корморан – 1402 птици, следвани от зеленоглавата патица – 823 наблюдавани птици. Сред рядко наблюдаваните видове са малък червенокрак водобегач – една птица, видяна край рибарниците до Николаево и наблюдаваните в язовир „Копринка“ един малък корморан, три големи белочели гъски и три сиви патици.

снимка: НП „Централен Балкан“

На 10 януари единият от северните екипи наблюдава язовир „Сопот“ и течението на река Осъм от село Сливек до град Троян. В първия водоем са открити около 900 птици от 15 вида. Водолюбивите птици са около 860, сред тях и една птица от вида червеногуш гмуркач. Река Осъм е замръзнала в по-голямата си част, поради което са наблюдавани само 14 птици от 8 вида. От тях само две са водолюбивите – сива и голяма бяла чапли.

снимка: НП „Централен Балкан“

Интерес представлява наблюдението на една видра, плуваща в незамръзналите участъци от реката. Вторият северен екип обхожда на 11 януари водоеми, за които няма данни от последните години.

В язовир „Крапец“ са наблюдавани около 350 водолюбиви птици от 7 вида. Сред тях най-многобройни са зеленоглавите патици – около 190 птици и видяните около 100 големи корморана.

снимка: НП „Централен Балкан“

Макар голяма част от микроязовира „Малуча“ край село Душево да е покрита с лед, екипът вижда в незамръзналите води две зеленоглави патици, три големи бели чапли и две сиви чапли. Не са наблюдавани водолюбиви птици по река Видима при село Градница и язовир „Гюрчешма“ до село Дамяново, тъй като водоемите са замръзнали.

Преброяването на зимуващите водолюбиви птици се провежда в международен мащаб от 1967 г. и е едно от най-масовите събития в областта на природозащитата, включващо близо 15 000 експерти и доброволци. То дава оценка за състоянието на популациите на водолюбивите птици и за състоянието на местата, където те зимуват, много от които са част от екологичната мрежа „Натура 2000“.

снимка: НП „Централен Балкан“

Преброяването се извършва в повече от 100 страни и включва около 25 000 влажни зони. У нас то се организира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) и редица партниращи организации и се проведе от 9 до 12 януари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица