Свържи се с нас

Политика

Национален фотоконкурс „Истории от моето семейство“

Published

on

Национален фотоконкурс „Истории от моето семейство” започва от днес. Той е по идея  на депутата от Европейския парламент Кристиан Вигенин и се провежда под неговия патронаж. Oчаква се фотоконкурсът  да провокира хората от различни възрастови групи от цялата страна да открият и покажат картината на съвременното българско семейство с положителен акцент върху неговите ценности. Те ще трябва да направят това като фотоистория от 3 /три/ снимки, показваща семейството в позитивна перспектива. Авторите на фотографиите е необходимо да представят фотоистории от три снимки, показващи запомнящите се, веселите, щастливи и заредени с положителна емоция моменти от живота в семейството.

Право на участие в конкурса имат всички български граждани, навършили пълнолетие към датата на неговото обявяване. Той е отворен за фотографи-любители и за професионалисти. Всеки участник има право да изпрати до 2 фотоистории, всяка от по 3 /три/ снимки за участие в конкурса. Необходимо е към всеки снимков файл да има и следните данни: трите имена на автора, къде и по какъв повод е направена снимката, кратка информация за заснетото семейство или хора на фотографиите, както и данни за осъществяване на контакт.

Крайният срок за подаване на снимки за конкурса е 12 юни 2011 .

Повече информация може да бъде намерена в сайта www.BGfamily.bg.

 

Новини

ГЕРБ: Опозицията отхвърли проект за канализация в кв.“Русевци“ и водоснабдяване на 5 квартала

ГЕРБ-Габрово: Опозицията в Общински съвет Габрово отхвърли проект за канализация в кв. „Русевци“ и захранване на 5 квартала от язовир „Христо Смирненски“.

Published

on

Опозицията в Общински съвет не подкрепи изграждането на канализация в кв. „Русевци“ и на захранващ водопровод за кварталите „Недевци“, „Лисец“, „Христо Смирненски“, „Дядо Дянко“, „Радецки“ за водоснабдяването им от язовир „Христо Смирненски“.

Това заявиха с позиция от медиите от местната структура на ПП „ГЕРБ“. В писмото се изтъква мотивът, че това са само част от инвестициите във водопроводна и канализационна мрежа, които съветниците от ПП-ДБ, Възраждане, „БСП за България“ и „Будно Габрово“ не подкрепиха на заседание на Общински съвет, на което трябваше да бъде упълномощен представителят на Община Габрово – кметът на Община, да гласува със „за“ и да даде съгласието си ВиК да кандидатства по програма „Околна среда“ с проект за реконструкция и модернизация на ВиК мрежи и съоръжения на територията на област Габрово.

Проектът предвижда водоснабдяването от язовир „Христо Смирненски“ на кварталите „Недевци“, „Лисец“, „Христо Смирненски“, „Дядо Дянко“ да стане чрез реконструкция на участък от довеждащ водопровод от язовира до пречиствателна станция „Киселчова могила“, реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа, изграждане на нова помпена станция и захранващ водопровод за кварталите.

Той предвижда и рехабилитация и доизграждане на част от канализационна мрежа в Габрово и инвестиции за подобряване на водоснабдяването в Севлиево.

„В този случай, заради гласовете на опозицията, представителят на Община Габрово в Общото събрание на ВиК няма да има право да подкрепи предвидените инвестиции за изграждане на водопроводи и подобряване на водоснабдяването в габровски квартали. Надяваме се, че общинските съветници в останалите общини съдружници са гласували с повече разум и отговорност към жителите на областта за разлика от опозицията в Габрово.

Призоваваме общинските съветници от опозицията да не се държат като Коалиция Анти Габрово и си дадат сметка, че с подобни гласувания възпрепятстват важни инвестиции във водоснабдяването, очаквани от жителите на областта, и уронват престижа на Габрово пред останалите съдружници във ВиК“, категорични са от ГЕРБ-Габрово.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Партиите не постигнаха съгласие за секретар на РИК – Габрово

Published

on

Областният управител на Габрово Мария Башева- Венкова проведе консултации с представителите на всички парламентарно представени партии и коалиции в 49-то Народно събрание за състава на Районна избирателна комисия – Габрово (РИК – Габрово).

Съставът на РИК е с общ брой 13 членове, от които един председател, до четирима заместник – председатели и секретар, които не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

За председател на РИК постъпи едно предложение от коалицията „ГЕРБ- СДС“ – Мария Недева. За заместник- председател ПП „ДПС“ предложи Евгени Попов, коалиция “БСП за България“ посочи Юлия Ненова, а ПП „Има такъв народ“ – Даниела Райкова- Николова.

Постигнато бе съгласие за председател и за тримата заместник- председателите. Представителите на парламентарно представените партии се обединиха около предложението РИК да има общо четирима заместник- председатели.

Направени бяха две предложения за секретар на РИК- Габрово- Ива – Мария Маджарова бе предложена от ПП „Възраждане“, а коалиция „Продължаваме промяната- Демократична България“ посочи за поста Борислав Гьопсалиев.

Политическите сили не стигнаха до консенсус за избор на секретар на РИК – Габрово. Съгласно Изборния кодекс, когато при консултациите за състава на РИК не е постигнато съгласие, ЦИК го определя, въз основа на направените предложения на партиите и коалициите, които са участвали в консултациите.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица