Любопитно, Новини|29.01.2016 15:42

Библиотеката предлага занималня за деца през ваканцията

снимка: РБ "Априлов - Палаузов" - Габрово

снимка: РБ „Априлов – Палаузов“ – Габрово

Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово предлага занималня за деца в междусрочната ваканция от 30 януари до 7 февруари.

Инициативата ще се проведе в седмицата от 1 до 5 февруари в Детския отдел, за времето от 10.00 до 12.00 часа и ще бъде безплатна за всички регистрирани читатели на библиотеката.

ПРОГРАМА

1 февруари (понеделник)
„Да творим с Бърборино“ –
занимания с макети от списание „Бърборино“ за развиване на творческите способности на децата на възраст от 6 до 13 години. Целта на заниманията е чрез работните макети малчуганите да развият своите умения и сръчност. Малките ученици получават първите си уроци по композиция, пропорции, знания за цветовете.

2 февруари (вторник)
„Забавна математика
“– задачи-игри за събиране и изваждане на числа, разгадаване на логичeски рeдoвe, търсене на прeдмeти eднaкви пo фoрмa, пo гoлeминa или пo цвят, разкриване на рaзлики за децата от 6 до 13-годишна възраст.

3 февруари (сряда)
„Опознай света“ –
занимания с детски енциклопедии за животните и растенията, за Космоса, за Земята – произход, континенти, океани, древни култури, образователни игри със столици и държави. За децата от 6 до 14-годишна възраст.

4 февруари (четвъртък)
„Пъзел нареди – приказката разкажи“ –
подреждане на детски пъзели от класически приказки, с цел поощряване на логическото мислене и координацията при децата от 6 до 13 години.

5 февруари (петък)
„Първи стъпки с
Power Point“- образователна игра в помощ на учениците за запознаване с основните понятия, знания и умения за създаване на презентация. Включените практически задачи позволяват на децата да проявят творческо въображение.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар