Свържи се с нас

Новини

Стойков и екипът му се срещнаха с хората от всичките 34 села в Севлиевско

Екипът на Коалиция Избирам Севлиево и кандидатът за кмет Йордан Стойков се срещнаха с хората от всичките 34 села в община Севлиево

Published

on

снимка: Коалиция „Избирам Севлиево“

снимка: Коалиция „Избирам Севлиево“

Във всичките 34 населени места на община Севлиево отидоха кандидатите за общински съветници и кандидатът за кмет на общината от коалиция Избирам Севлиево. Оказа се, че проблемите навсякъде си приличат – лоши междуселищни пътища, селски улици, по които трудно се придвижват, непочистени гробищни паркове, рушащи се сгради на детски градини и училища, липса на улично осветление, неработещи радиоточки, неглижиране от страна на общинската управа на работата по селата.

От последното хората най-много недоволстваха. В някои село по-емоционални жени дори не криеха сълзите си, когато посрещаха Йордан Стойков. „Помните ли, господин Стойков, какво хоро извихме когато преди осем години открихме здравната служба в селото“, попита жена в село Хирево. „Навремето Йовко Йовков ни караше да спим в селата, където сме избрани, а сега за метири години веднъж не видяхме кмета да дойде при нас“, каза бившият кмет на Идилево.

снимка: Коалиция „Избирам Севлиево“

снимка: Коалиция „Избирам Севлиево“

„По ваше време имаше събрания, задавахме въпроси, записвахте си проблеми и после едно по едно ги решавахте. Сега на кого да си кажем болките, като на д-р Иванов не сме му виждали очите?“, попитаха и в Агатово. Същото питаха хората и в Горна Росица, в Градница, в Градище, Батошево…навсякъде едно и също. „Кажете какъв ни е кмета – слаб ли е, дебел ли е, нисък ли е, висок ли?“, не се сдържа градничанин.

„Това няма да продължи“ – категоричен бе Йордан Стойков пред жителите в севлиевските села. „Още напролет възстановяваме традицията да изслушваме отчетите на кметовете и кметските наместници пред цяло село и на място да чуем от хората какво трябва да се свърши в селата“, ангажира се Стойков.

снимка: Коалиция „Избирам Севлиево“

снимка: Коалиция „Избирам Севлиево“

*Местни избори 2015. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

80 години от присъединяването на Южна Добруджа към Царство България

Published

on

На 21 септември (събота) 1940 г. в Габрово, в селищата от Габровска околия и в цялата страна на видни места е разлепен манифестът на цар Борис III по случай връщането на Южна Добруджа и навлизането на българските войски в областта:

„БЪЛГАРИ, С договор, подписан на 7 септемврий т. г. (1940 г.) в Крайова, между България и Ромъния се възстановява старата граница и Добруджа се връща на България. В съгласие с този договор, Аз заповядах на Моите доблестни войски да завземат наново този скъп български край и обявявам на възлюбления Ми Народ това щастливо събитие.“ На 21 септември по случай влизането на Трета българска армия в Добруджа, като израз на народната радост, в Габрово църковните камбани бият непрекъснато от 9 до 11 часа. Всички държавни и общински чиновници, както и работниците в предприятията са освободени от работа, за да участват в тържествата. Учрежденията и частните домове в града са окичени с национални знамена. Провежда се празничен ритуал в Априловската гимназия и другите габровски училища. Издигнати са лозунги: „Привет на свободна Добруджа“ и „Българската правда тържествува“.

Пълният текст на материала, подготвен от Иван Постомпиров – главен уредник в РИМ – Габрово, може да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Жена от Габрово с положителна проба за КОВИД-19

Published

on

68-година жена от Габрово е с положителна проба за коронавирус, информираха от Регионалната здравна инспекция.

Габровката е била изследвана като контактна на потвърдени и епидемиологично свързани случаи на КОВИД-19.

Преди три седмици тя е била с грипоподобни симптоми. Към момента е клинично здрава.

Случаят е епидемиологично проучен. Изготвени са и са връчени предписания на контактните лица на заболялата за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Дрогиран с пико и амфетамин подкара кола

Published

on

28-годишен от севлиевското село Градница се раздели и със свидетелството си за правоуправление, след като бе хванат да шофира „нашмъркан“ с амфетамин и пико.

Дрогираният водач бил установен на 17 септември, около 18.30 часа на ул.“Васил Левски“ в населеното място, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Тогава полицейски служители от РУ – Севлиево спрели за проверка лек автомобил, управляван от 28-годишния местен жител.

При извършената проверка за употреба на наркотици, техническото средство отчело положителна проба за наличие на амфетамин и метамфетамин.

Във връзка със случая е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс. Действията по разследването се провеждат под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица