Новини|07.07.2015 10:21

Засаждат 19 дървета в Габрово

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

Днес предстои засаждане на 19 дървета от видовете японска софора, полски клен, див рошков и сребрист смърч в пространствата зад блок „Здравец“, пред Спортната зала и на детската площадка на бул. „Столетов“ 50, съобщиха от Община Габрово.

Стремежът на общинското звено „Озеленяване“ е всяко свободно и подходящо за цветя място да придобие привлекателен облик. В момента грижата за цветните площи в централната градска част е приоритетна.

По план се коси в района на пл.“Бесарабия“, в междублоковото пространство на бл. „Петър Падалски“, оформят се храсти зад църквата Света Троица.

Следващата седмица 3 служителки – 1 градинарка и 2 работнички озеленяване, заминават на специализирано практическо обучение в Тун за 10 дни.

Освен планираните дейности по график, с цел превенция, в момента се работи и по премахването на стари дървета, които са потенциално опасни. През тази седмица такива дейности ще се извършват в районите на улиците „Юрий Венелин“, „Свищовска“ и детската площадка зад библиотека „Априлов – Палаузов“.

След есенния листопад предстои масово оформяне на короните на дърветата в града, добавят още от местната общинска администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/14058610933873

 

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар