Свържи се с нас

Новини

„Копакабана“ отново начело в АНЛ – Габрово

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Отборът на месец март и април „Копакабана“ отново е начело в класирането на Английската Неделна Лига на Габрово. Това стана възможно след победата над „Идеал Стандарт Видима“, с 4-2 и грешни стъпки на преследвачите. Петко Моровяков, Климент Велев, Светослав Кукудов и Пламен Меразов бяха точни за лидера, а за севлиевци на два пъти се разписа неостаряващият Свилен Симеонов – Шеки.

На второ място е тимът на „Laziale“, след равенство със силно представящия се състав на „Палаузово“. „Палаузовци“ поведоха в резултата с 2:0 с дежурно попадение на Пенко Стефанов – Бате Пенко и гол на Ивайло Тодоров – Савата, но „сини“ обърнаха резултата до 3:2. В заключителните минути на двубоя Радослав Христов донесе точката за тима от крайния габровски квартал, бележейки за 3:3. При изпълнението на дузпите момчетата от „Палаузово“ бяха с по-точен мерник и победиха „Laziale“. Решаващ пропуск от бялата точка се оказа ударът на Александър Маринов, който беше спасен от вратаря на „палаузовци“ Мирослав Димов, като самият страж сложи точката на спора, пращайки истински „снаряд“ във вратата на своите съперници.

Трети в класирането вече е „Веспа“. В мач, който ще се помни месеци наред, селекцията на Павел Арнаудов и Веско Николов, победи отбора на „2+2“ с 6:5. По три гола за победителите вкараха Иван Иванов и Милен Иванов, а за „жълтите“ два отбеляза Александър Ковачев.

Вицешампионът за 2014 „Ястребите“ се отпуши и победи със 7:3 „Марти Young Stars“. Четири гола отбеляза Дилян Тотев – Кмета, а хеттрик наниза Мартин Соколов.

„Гипсострой 08“ и ФК „Експрес“ завършиха при боево реми 2:2. Точни бяха Траян Вилхелмов и Александър Маринов за „Гипсострой“, а за „Експрес“ – Йосиф Аджов и Ивайло Райнов.

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Първа победа записа тимът на „Омега“. С голове на Георги Маврев и Тодор Стоянов, беше победен друг от „опашкарите“  – „Ceratizit“, като с тези три точки „Омега“ задмина противника си в класирането.

В голмайсторската листа начело е Нено Караджов от „2+2“, с 13 гола, пред Дилян Тотев от „Ястребите“ и Ивайло Райнов от ФК „Експрес“ с по 12 точни попадения.

Любителите на минифутбола в Габрово имаха възможност тази неделя да наблюдават и мач от републиканския турнир Лига България. На спортен комплекс Трендафила среща си дадоха тимовете на ФК Русе и Феникс Ловеч. След много качествен футбол и немалко драма с победен гол в последната минута, като победители си тръгнаха момчетата от Русе, печелейки с 4:3.

Следващата седмица предстои нова порция футбол от АНЛ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Златни медали за „Габровски гласчета“ от „Евро фолк 2024“

Published

on

Детска фолклорна формация „Габровски гласчета“ при НЧ „Габрово 2002“ отново представиха Габрово с високи постижения от XIV от шампионат по фолклор „Евро фолк 2024“ във Велико Търново.

Талантливите изпълнители участваха в четири категории. Те бяха отличени със златен медал за дуета Пресиана Найденова и Виктория Дангова, златен медал за малък хор, златен медал за трио, в състав: Виктория Димова, Пресиана Найденова и Виктория Дангова, златен медал за голям хор и номинация за „Златен Орфей“.

Носители са и на златен медал от Световната купа по фолклор. Резултатът от номинацията е бронзов Орфей за цялата формация „ Габровски гласчета“.

Зареди още

Крими

В ход е полицейска акция за осигуряване на пътна безопасност

Published

on

В ход е специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

Зареди още

Крими

Сгащиха шестима непълнолетни, откраднали кола от ул.“Орловска“

Published

on

Полицията в Габрово установили шест непълнолетни момчета, съпричастни с извършването на автокражба.

Престъплението било извършено през нощта на 12 май. Тогава неизвестно лице противозаконно отнело лек автомобил „Тойота Айго“, паркиран на ул.“Орловска“ в областния град.

Малко по-късно след постъпването на сигнала в полицията, автомобилът бил намерен изоставен на ул.“Петкова нива“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършители на деянието са шест непълнолетни момчета от Габрово.

Непълнолетните не се водят на отчет в Детска педагогическа стая и спрямо тях няма налагани възпитателни мерки по смисъла на ЗБППМН.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица