Новини, Общество|15.05.2015 17:27

Многобройни инициативи на фестивала „Семе българско“

снимка: Община Севлиево

И през второто издание на фестивала Семе българско, който ще се проведе на 23 и 24 май в парк „Казармите“ в Севлиево ще бъде продължена инициативата Ателие „Семе българско”. В него севлиевските деца ще изработят предмети, бижута, апликации, пана от естествени материали с акцент върху семената и растенията и т.н.

Инициативата има за цел да събере средства за подпомогне на едно севлиевско семейство, което се нуждае от ин-витро процедура. В подкрепа на това, тази година надграждаме и с още нещо – „Благотворителната захарна сладкарничка”, на която ще се продават най-различни сладки и солени изделия, осигурени от захарни къщи от Севлиево, както и от родители и деца от детски градини и училища, от майки от фондация „Искам бебе” и от читалищни самодейци. Всеки ще може да си закупи желаното лакомство, а средствата от продажбите ще бъдат добавени към общата сума за благотворителност.

Основен акцент на фестивала е подкрепата на двойките с репродуктивни проблеми. „Точно за това и наши партньори са фондация „Искам бебе”, които по време на двата фестивални дни ще провеждат консултации със семейства, които се нуждаят от ин-витро процедура, ще предоставят информационни материали и др. В миналогодишното издание заедно с деца родени от ин-витро процедури засяхме „Гората на надеждата”, а тази година ще посеем цветя в градинката „Семе българско”, в която отново ще се включат малките малчугани“, споделят организаторите.

По време на изложението тази година ще се обърне специално внимание на здравословното хранене и производството на здравословни хранителни продукти, българските традиции, новости и постижения в тази област.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар