Свържи се с нас

Новини

„Байкъри“ мерят сили в зрелищно шоу по улиците на Габрово

Published

on

снимка: Община Габрово

Четвъртото издание на атрактивната вело надпревара Gabrovo Challenge ще превземе улиците на Габрово този уикенд, 16 и 17 май, информират от местната общинска администрация.

По традиция състезанието се провежда в деня след Карнавала и е част от неговата програма. Събитието се провежда със специалната подкрепата на Община Габрово и под патронажа на кмета Таня Христова.

До този момент за участие в зрелищната надпревара са записани над 100 човека от цяла България. Състезателното трасе е изключително интересно и включва в себе си множество стълби, различни градски препятствия, скокове, виражи и разнообразни дървени конструкции. Дължината му е около километър. Стартира от Технически университет – Габрово и финишира на стълбите на Летния театър при пл. „Чардафон Велики“.

Тази година организаторите подготвят един изцяло нов участък по трасето, за да преведе състезателите през едно от емблематичните места от миналото на града. Друго атрактивно препятствие ще бъде един Нисан Juke, който състезателите ще трябва да прескочат, за да могат да продължат напред.

Предизвикателството на Габрово ще бъде вторият кръг от Българските градски серии, които се провеждат през целия месец май. Победителят в турнира се бори за изключително примамлива награда – директен билет за участие в кръг от Световните градски серии в Братислава на 19 юни тази година.

В Надпреварата ще могат да се включат всички желаещи, уверени в своите умения на възраст над 14 години. Всеки, който иска да се регистрира за участие може да го направи, като  попълни онлайн формата за акредитация в Българските градски серии на www.conceptcreative.org.

Програма:

16 май
14:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела

14:00 – 18:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /Финална зона, пл.Чардафон/

18:00 – Карнавално шествие – Централна градска част (начало – бул. „Априлов” (НАГ)

20:30 – Празничен концерт – пл. „Възраждане”

Нощ на музеите

17 май

8:00 – 9:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /стълбите на Летния театър/
9:00 – 11:45 – Тренировки
12:00 – 14:00 – Квалификация
14:30 – 16:30 – Финали

Награждаване

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица