Свържи се с нас

Новини

Гала Чалъкова с шанс да спечели онлайн конкурс за спортен талант

Published

on

снимка: Личен архив

Габровската лекоатлетка Гала Чалъкова участва в общонационалния конкурс „Спортен талант на публиката“, организиран от „Еврофутбол“.

Инициативата е насочена към индивидуални атлети на възраст между 16 и 25 години, които искат да развиват уменията си и да реализират своя талант. Общо 152  млади спортисти, представители на 16 вида спорт се борят за финансиране, като само получилият най-много гласове в интернет гласуването ще бъде обявен за „Спортен талант на публиката“.

Окончателният резултат от анкетата в сайта на „Еврофутбол“ ще бъде обявен след нейния край – на 7 май, а победителят ще получи символичен чек на специална церемония в родния му град.

Поставените от Гала цели за настоящия сезон са шампионска титла на 400 м. за девойки старша възраст и участие на Балканиадата по лека атлетика. Ако нейният проект спечели конкурса, ще й бъде осигурено финансиране за провеждане на лагер в Белмекен и закупуването на спортна екипировка.

Всеки, който желае да подкрепи младата габровска надежда може да го направи, като гласува за нея и потвърдите след това на електронната си поща оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Двама млади пострадаха след падане в шахта на Гергьовден

Published

on

23-годишен мъж е с избити зъби и счупен нос, а 22-годишна дама със счупен нос, след като пострадаха при инцидент с електрическа тротинетка, с която паднаха в шахта.

Пътнотранспортното произшествие е настъпило на Гергьовден – 6 май, в Севлиево на ул.“Лозарска“ около 00.30 часа, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Пристигналият на място полицейски екип установил, че 23-годишният мъж, управлявайки индивидуалното електрическо превозно средство, изгубил контрол, излязъл извън пътното платно и паднал в шахта.

Водачът и 22-годишната жена, возила се зад него, били откарани в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

При прегледа медиците установили, че мъжът си счупил три зъба и носа, а жената – нос. И двамата са без опасност за живота.

Зареди още

Новини

Петър Волгин и Даниел Проданов ще гостуват в Габрово

Published

on

По покана на народния представител Даниел Петров в Габрово ще гостуват кандидатите за евродепутати от листата на ПП „Възраждане“ Петър Волгин и Даниел Проданов.

Отворената среща ще се проведе на 9 май, четвъртък, от 18.00 часа в Художествената галерия “Христо Цокев” – Габрово

По време на събитието ще бъдат обсъдени приоритетите на „Възраждане“ и предстоящите избори.

Зареди още

Новини

Девойките на НАГ станаха шампиони по хандбал на страната

Published

on

Девойките от Национална Априловска гимназия (НАГ) триумфираха във финала на Ученическите игри по хандбал за 11-ти и 12-ти клас. Под ръководството на треньора Нено Башев, те се изправиха срещу най-добрите отбори от цялата страна и заслужено завоюваха златото.

Състезанието, което се проведе в Спортна зала „Орловец“ от 2-ри до 4-ти май, беше изпълнено с много заряд и високо ниво на съревнование. Девойките на НАГ демонстрираха не само техническо майсторство, но и висок дух на отборна работа и добър стратегически подход.

В първия си мач от финалите, те постигнаха много важна победа срещу силния отбор на ПГ „Проф. д-р. Асен Златаров“ от Велико Търново. Следващите две срещи също завършиха с успех за девойките на НАГ, които подчиниха ПГССИ „Христо Ботев“ от Свиленград и АЕГ „Гео Милев“ от Русе.

Голмайстор на турнира стана Даяна Петрова от НАГ, която с впечатляващите си умения вкара редица важни голове за отбора.

Поздравления за момичетата, треньора и НАГ за този невероятен успех! Техният труд и ангажимент са били наградени със заслужената им победа във високо конкурентно състезание.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица