Свържи се с нас

Новини

Кметът на Севлиево: Обслужването на всички социални групи е приоритет!

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

С огромна любов се отнасяйте към посетителите на този център. Убеден съм, че всички специалисти, които ще работят тук са много добре подготвени и ще успеят да направят живота на децата и техните родители по-спокоен. С тези думи кметът на Севлиево Иван Иванов се обърна към специалистите от Общностния център днес, по време на официалното му откриване.

„Вярвам, че ще постигнем целта, която сме си поставили с този проект и децата, принадлежащи към уязвимите групи ще получат адекватни интегрирани социални, здравни и образователни услуги.“

Д-р Иванов заяви, че предоставянето на социални услуга и обслужването на всички социални групи е основен приоритет на Община Севлиево.

Той припомни, че в края на миналия месец стартира и проектът „Нови възможности за грижа”, по който крайният срок за подаване на заявления от кандидат-потребителите на услугата „личен асистент”, е 9 април 2015 г.

21 специалисти-консултанти са наети по проекта „Равен шанс за всички“, информира зам.-кметът Митхат Алибашев. Той сподели, че услугите в центъра ще бъдат безплатни и ще са изцяло в полза на деца от уязвими групи до 7 годишна възраст, и техните родители.

Услугите „Ранна интервенция на уврежданията“, „Индивидуална педагогическа подкрепа на деца с увреждания“, „Формиране и развитие на родителски умения“ и „Семейно консултиране и подкрепа на родители“ ще се предоставят от фондация „Международна социална служба – България“. Срокът на проекта е шест месеца, след което Община Севлиево ще кандидатства за удължаване на услугите.

Първият потребител, който използва услугите на Центъра е 6-годишната Вики.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в Габрово

Published

on

Специализирана полицейска операция, по безопасност на движението и противодействие на престъпността, е била проведена от екипи на Пътна полиция вчера, 2 юли, на територията на Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В хода на полицейските действия, по метода за „широкообхватен контрол“, са били проверени общо 46 моторни превозни средства и 46-души.

В резултат на извършените проверки са били констатирани 7 нарушения, за които са наложени 7 глоби с фиш. Връчените електронни фишове са 5.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Прибраха 28-годишен заради амфетамин и пико

Published

on

28-годишен мъж от севлиевското село Градница бе арестуван, заради притежанието на наркотични вещества, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Арестът му бил извършен вчера, 2 юли, около 17.00 часа при полицейска проверка, извършена в Севлиево.

Органите на реда задържали 28-годишния жител на село Градница, за когото установили, че е придобил и държи в себе си наркотични вещества.

В хода на проведени процесуално-следствени действия, чрез протокол за доброволно предаване, той предал на полицейските служители две пластмасови кутийки и полиетиленов плик, съдържащи бели на цвят прахообразни субстанции.

При проведен полеви наркотест те реагирали на наркотичните вещества амфетамин и метамфетамин.

По случая е образувано бързо производство, а след приключване на разследването, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Ученик открадна тротинетката на дете

Published

on

14-годишен, непълнолетен ученик от Габрово, бе уличен в извършването на кражата на тротинетка.

Крадливият тийнейджър бил хванат вчера, 2 юли, в резултат на оперативно – издирвателни мероприятия, проведени от служители на габровската полиция.

Престъплението било извършено на 29 юни, в района на улица „Радецка“ в Габрово.

Вещта, предмет на престъплението, е била намерена и иззета.

След окомплектоване, преписката ще бъде изпратена по компетентност на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица