Свържи се с нас

Новини

Автопаркът на ОПТ – неподдържан!

Published

on

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

Факт е, че значително по-малко габровци използват обществения транспорт в областния град. Чакането по спирките изчерпва търпението на жителите, а това без съмнение дава шанс за често преминаващите таксита и така нар. „маршрутки“. Цената на билетите им е сходна с тази на градския транспорт, за сметка на комфорта и обслужването, което се наблюдава.

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

Въпреки че през 2014 година, автопаркът на Общински пътнически транспорт – Габрово бе частично подновен и тролеите бяха спрени от движение, старичките „Икаруси“ продължават да извършват превоз на пътници, и то в пиковите часове – сутрин и вечер.

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

В гражданите и по-точно в местни ученици се пробуди недоволство около кризисната ситуация в транспортната система на града, коментирана многократно от обществеността. Репортер на „Габрово Нюз“, ползващ редовно услугите на общинската фирма за транспорт, се натъкна на поредна ситуация, в която на път за училище или работа, пътниците са принудени да „тъпчат“ в раздрънкано транспортно средство, опасяващи се дали ще пристигнат на време, поради закъснения в разписанията.

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

През голяма част на деня градските автобуси са полупразни, пътуващи често пъти с по двама или трима пътници, независимо от това дали са „новите“ или „старите“ превозни средства.

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

Но това са само малки щрихи от действителността, в която мизерията е на показ. Мръсни и разпокъсани седалки, ръждясали дръжки, без отопление и климатизация, се движи прашният градски транспорт.

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

На една от снимките става ясно, че се превозват и работни лопати, а около тях има пясък и камъни. Често стъклата са замазани, а пътниците изпитват погнуса да ги почистят.

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

Вратите не винаги се затварят, поради износеност на механизмите, което без съмнение допълнително създава предпоставки за инциденти.

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

Преди време Ви съобщихме за използването на фалшиви карти най-вече сред местните ученици и хора на средна възраст, като по информация на наши източници тези случаи драстично са намалели през последните месеци. „Но си задаваме въпроса щом ни предлагат такива условия за пътуване в градски условия, заслужават ли си средствата, които отделяме за него?“, коментират хората.

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

Автор: Симона Иванова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица