Свържи се с нас

Новини

Директорът на БДЖ се държи като синдик, счита Кирил Добрев

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Владимир Владимиров е като синдик на компанията. За предишното си управление от 3 години и половина той съкрати 200 влака. Сега първата работа, която прави като бъде назначен за директор на БДЖ, е да продължава да съкращава. Това заяви на пресконференция в Габрово народният представител от коалиция БСП лява България Кирил Добрев.

Според него БДЖ допускат фундаментална грешка, тъй като няма как да бъдат закривани железопътни линии и в същото време да се говори за развиване на дейност. „Основният аргумент, който Владимиров извади пред Транспортната комисия в парламента беше, че след като се закрият тези линии ще се спестят едни средства. Ами те, ако се закрия всички линии ще се спестят всички 180 милиона лева, които са субсидия от страна на държавата“, коментира социалистът.

По отношение на община Габрово Кирил Добрев информира, че тук е осъществена връзка с повечето населени места, чиито линии се дотират със средства от страна на Общината. „Това, че тези линии са губещи е факт, но Общината не може да си позволи тяхното спиране, защото хората от тези населени места ще останат без обществен транспорт“, поясни той.

„Откъснатостта на Северна и Южна България води до разлика в нейното икономическо развитие. Спряха се основни артерии, свързващи Русе, Горна Оряховица, Велико Търново, Габрово и Стара Загора. Тази връзка нарушава не само транспорта, но и образно казано бизнес отношенията между тези области“, коментират депутатът от левицата.

По думите му пак се действа на принципа „проба – грешка“ и отново се връщаме в онези 4 години назад, когато се пускаше едно нещо в медиите, виждаше се, че е грешка и се връщаше назад. „Управляващите или ще имат характер да направят промени и реформи в БДЖ, или просто да не поддават на този натиск. Не може след като линиите бъдат спрени и разбудиш половината общество да се обяснява, че имало едни „шинобуси“, които можело да се използват като жп транспорт“, допълни още народният представител.

Пред журналистите Кирил Добрев категорично се обяви за нормалния график на влаковете в област Габрово, който да се запази в старото разписание. Според него разрушаването на схемата на жп транспорта ще доведе още до това всяка една Община да прави нови транспортни схеми на своя обществен транспорт.

Преди срещата си с медиите народният представител от Габрово проведе и приемен ден за граждани, на който се отзоваха 15 човека. Пред него хората са поставили проблеми от различно естество, но най-сериозният се оказал казус, при който благодарение на „добри съседи“ възрастно семейство влиза в дома си с помощта на стълба.

Кирил Добрев увери, че въпросът ще бъде отнесен първо до главния архитект на Габрово Татяна Стойкова за пореден път и ако не последва отговор оттам ще търси съдействие дори от министъра на Регионалното развитие Лиляна Павлова.

Пред местните журналисти той съобщи още, че от следващата седмица такива приемни ще започне да провежда и по малките населени места в област Габрово.

 Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

 1. Borislav

  20.02.2015 at 10:08

  Kircho, nestasten cherven zadnik!
  Koga si pil poten ti voda maminoto mi.
  Kakvo drugo ti ostava osven da jiveesh na slavata na tati.
  Samo taka, samo napred. Neznanieto i prostotiata ti Kircho samo me radvat

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица