Свържи се с нас

Новини

Социалистите представиха кандидатите си за депутати в Габровско

Published

on

снимка: Предизборен щаб коалиция "БСП лява България"

снимка: Предизборен щаб коалиция „БСП лява България“

Коалиция “БСП лява България” официално представи лицата от листата си за кандидат – народни представители от 7-ми многомандатен избирателен район. Това социалистите направиха на организирана пресконференция, на която бяха показани хората, които ще застанат пред гражданите, търсещи доверието им, както и какви са били мотиви им за участието в предизборната надпревара.

снимка: Предизборен щаб коалиция "БСП лява България"

снимка: Предизборен щаб коалиция „БСП лява България“

Водач на листата на „червените“ е Кирил Добрев, който сподели пред журналистите, че “БСП лява България” ще води предстоящата предизборна кампания в Габровско откровено и ще се обяснява това, което може да бъде реално направено и това, което не може. „Ще бъдем честни към това къде сгреши БСП и какво постигна. Винаги, когато левицата е управлявала е имало спокойствие, както в бизнеса, така и в обикновените хора“, обяви той.

„Това, че не съм габровец, може би има много недостатъци, но пък има и страшно много предимства – нямам икономически интереси в Габрово, не съм участвал в разпределението на обществени поръчки, и всичко това ми дава възможност да бъда безпристрастен, като по този начин да защитавам честния бизнес и обикновените хора“, заяви още Кирил Добрев.

От казаното от него стана ясно, че социалистите ще разчитат и на това, че гражданите не са загубили своята историческа политическа партия, тъй като по думите му „твърде скоро се разделихме с управлението на ГЕРБ в държавата и което в Габрово се шири от години, характеризиращо се с фалита на 300 000 малки фирми и безработица от 400 000 души, за 3 години и половина.“

Пред медиите кандидатът за депутат подчерта, че три са слоевете на обществото, към които ще отправят своите послания. „Към работещия бизнес, защото съм наясно, че без работеща икономика няма силна държава. Този бизнес трябва да бъде стимулиран. Активното поколение – тези хора, които избраха и останаха да живеят в България, и които отглеждат своите деца тук. И третата група това са пенсионерите. Не е тайна, че те чакат с нетърпение да дойде БСП на власт, за да може да им бъдат увеличени пенсиите“, информира Добрев.

В заключение кандидатът за народен представител сподели, че е дал своето съгласие за участие в листата на 7 МИР само и единствено, за да развенчае мита, че ГЕРБ в Габрово са непобедими, като обеща, че ще вложи много емоция, хъс и чувства за постигане на това.

IMG_9558 - Копие

снимка: Предизборен щаб коалиция “БСП лява България”

Втори в редиците на “БСП лява България” е Николай Григоров, който заяви, че със своя опит има какво да допринесе за успеха на листата и ще продължи с реализирането на започнатите от него приоритети, на територията на област Габрово.

Трета в листата е Петинка Михайлова от Севлиево. Завършила е във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, спец. Социални дейности, магистър по Здравен мениджмънт и финанси. Работила е сферата на здравеопазването и социалните услуги, бивш председател на БЧК – Севлиево, общински председател на БСП – Севлиево.

Четвърта е Петя Перпериева от Трявна. Преподавател в ОУ „Проф. Никола Райков“ – Трявна. Пети е Първан Димитров от Габрово. Завършил е ТУ „Габрово“, занимава се с частен бизнес в областта на металолеенето. Шеста е Стефка Пенкова от Дряново.  Завършила е ТУ „Габрово“ и ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, притежава опит в частния бизнес и общинската администрация. На следващо място са Евгени Генов от Севлиево и Красимир Мирчев от Дряново.

снимка: Предизборен щаб коалиция “БСП лява България”

снимка: Предизборен щаб коалиция “БСП лява България”

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Здравната каса подписа с новата PCR-лаборатория

Published

on

Районната здравноосигурителна каса в Габрово подписа договор с новоразкритата PCR – лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

По този договор РЗОК ще заплаща за здравноосигурените лица изследването „Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19“, когато са насочени в извънболничната медицинска помощ от лекар от регионална здравна инспекция /РЗИ/  с направление бланка МЗ-НЗОК № 4А.

Лечебните заведения за болнична помощ тестват при необходимост пациентите си, които са приети за болнично лечение в рамките на клиничната пътека.

В болничната помощ, Районната здравноосигурителна каса има сключени договори с болниците в областта и заплаща за лечението на здравноосигурените пациенти с диагноза COVID-19 по клиничните пътеки /КП/ № 39 – за диагностика и лечение на бронхопневмония и бронхиолит при лица над 18 годишна възраст, КП № 48 за диагностика и лечение на бронхопневмония в детска възраст и № 104 – за лечение на контагиозни вирусни и бактериални заболявания – остро протичащи, с усложнения, както и по клинични процедури 3 и 4, които са за случаите, нуждаещи се от интензивно лечение.

По КП 39, имат договор всички болници в областта. Договор за лечение на пациенти по КП 104 имат МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – Севлиево, Специализираната болница за лечение на белодробни болести Габрово и МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“- Трявна, като договорът на последните две е сключен за срока на извънредната епидемична обстановка.

По клиничните процедури за интензивно лечение работи МБАЛ Габрово.

За месеците август и септември болниците в областта, отчетоха в РЗОК Габрово 37 случая на лекувани пациенти с диагноза COVID-19, за които РЗОК е заплатила 43 967 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Решения за стария ви автомобил от „ВАИКАР“

Изкупуване на автомобили, джипове, бусове и камиони, излезли от употреба.

Published

on

Имате стара кола, джип, бус или камион, който е дефектирал или изобщо не е в движение, и се чудите какво да направите? „ВАИКАР“ ЕООД има решение за Вас!

„ВАИКАР“ изкупува всякакъв вид излезли от употреба моторни превозни средства и е Вашият коректен партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване.

Фирмата има много партньори на територията на Габрово и в страната, които ще реагират веднага на Вашите нужди. „ВАИКАР“ има сключени договори с фирми за рециклиране на черни и цветни метали.

Плащането става веднага, на момента и предлага най-добри цени!

ВАИКАР“ ЕООД разполага и с репатриращ автомобил за оказване на пътна помощ на аварирали автомобили до 10 тона.

Телефон за контакти: +359 999 009 008. Не се колебайте и позвънете! „ВАИКАР“ ще се погрижи за всичко останало!

Освен всичко друго „ВАИКАР“ изкупува ретро и класически автомобили!

Зареди още

Новини

Курс за „Обновяване на съществуващите жилищни сгради“

Published

on

От днес, 22 октомври, стартира информационен курс, на тема „Обновяване на съществуващите жилищни сгради“, насочен към домоуправители, представители на асоциации на етажната собственост, собственици на жилищни сгради и общински специалисти.

Обучението ще представи на участниците информация по най-важните теми, свързани с управлението на процеса на сградно обновяване и контрола върху качеството на строителните дейности.

Ще бъдат засегнати въпроси, свързани както с техническите изисквания към сградните компоненти, така и с икономическата рентабилност, комфорта и здравословните условия на живот.

Лекциите ще се водят от специалисти на ЕнЕфект и преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“ и Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), а в модерирането ще се включи и председателят на Европейския институт са сградните характеристики Юлиан Попов.

Курсът е създаден чрез съвместна инициатива на Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект, Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Състои се от 7 лекции, които ще се провеждат в онлайн платформата Zoom всеки четвъртък от 17:30 ч. Стартът ще бъде даден днес, 22-ри октомври, а регистрацията е безплатна и достъпна чрез уебсайтовете и Фейсбук страниците на организаторите.

На същата дата – 22 октомври, от 17:30 часа в Зала „Възраждане“, Община Габрово ще обезпечи необходимите условия за онлайн обучението. От тях могат да се възползват всички желаещи да се включат, както и хората, които нямат техническа възможност да го направя в домашни условия. Регистрация за обучението на следния линк: https://forms.gle/rMKiDo5bEsxVpHBY8 /

На посочения в регистрацията адрес ще получите линк и парола за включване в уебинара минимум 24 часа преди всяка сесия./

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица