Свържи се с нас

Новини

Социалистите представиха кандидатите си за депутати в Габровско

Published

on

снимка: Предизборен щаб коалиция "БСП лява България"

снимка: Предизборен щаб коалиция „БСП лява България“

Коалиция “БСП лява България” официално представи лицата от листата си за кандидат – народни представители от 7-ми многомандатен избирателен район. Това социалистите направиха на организирана пресконференция, на която бяха показани хората, които ще застанат пред гражданите, търсещи доверието им, както и какви са били мотиви им за участието в предизборната надпревара.

снимка: Предизборен щаб коалиция "БСП лява България"

снимка: Предизборен щаб коалиция „БСП лява България“

Водач на листата на „червените“ е Кирил Добрев, който сподели пред журналистите, че “БСП лява България” ще води предстоящата предизборна кампания в Габровско откровено и ще се обяснява това, което може да бъде реално направено и това, което не може. „Ще бъдем честни към това къде сгреши БСП и какво постигна. Винаги, когато левицата е управлявала е имало спокойствие, както в бизнеса, така и в обикновените хора“, обяви той.

„Това, че не съм габровец, може би има много недостатъци, но пък има и страшно много предимства – нямам икономически интереси в Габрово, не съм участвал в разпределението на обществени поръчки, и всичко това ми дава възможност да бъда безпристрастен, като по този начин да защитавам честния бизнес и обикновените хора“, заяви още Кирил Добрев.

От казаното от него стана ясно, че социалистите ще разчитат и на това, че гражданите не са загубили своята историческа политическа партия, тъй като по думите му „твърде скоро се разделихме с управлението на ГЕРБ в държавата и което в Габрово се шири от години, характеризиращо се с фалита на 300 000 малки фирми и безработица от 400 000 души, за 3 години и половина.“

Пред медиите кандидатът за депутат подчерта, че три са слоевете на обществото, към които ще отправят своите послания. „Към работещия бизнес, защото съм наясно, че без работеща икономика няма силна държава. Този бизнес трябва да бъде стимулиран. Активното поколение – тези хора, които избраха и останаха да живеят в България, и които отглеждат своите деца тук. И третата група това са пенсионерите. Не е тайна, че те чакат с нетърпение да дойде БСП на власт, за да може да им бъдат увеличени пенсиите“, информира Добрев.

В заключение кандидатът за народен представител сподели, че е дал своето съгласие за участие в листата на 7 МИР само и единствено, за да развенчае мита, че ГЕРБ в Габрово са непобедими, като обеща, че ще вложи много емоция, хъс и чувства за постигане на това.

IMG_9558 - Копие

снимка: Предизборен щаб коалиция “БСП лява България”

Втори в редиците на “БСП лява България” е Николай Григоров, който заяви, че със своя опит има какво да допринесе за успеха на листата и ще продължи с реализирането на започнатите от него приоритети, на територията на област Габрово.

Трета в листата е Петинка Михайлова от Севлиево. Завършила е във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, спец. Социални дейности, магистър по Здравен мениджмънт и финанси. Работила е сферата на здравеопазването и социалните услуги, бивш председател на БЧК – Севлиево, общински председател на БСП – Севлиево.

Четвърта е Петя Перпериева от Трявна. Преподавател в ОУ „Проф. Никола Райков“ – Трявна. Пети е Първан Димитров от Габрово. Завършил е ТУ „Габрово“, занимава се с частен бизнес в областта на металолеенето. Шеста е Стефка Пенкова от Дряново.  Завършила е ТУ „Габрово“ и ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, притежава опит в частния бизнес и общинската администрация. На следващо място са Евгени Генов от Севлиево и Красимир Мирчев от Дряново.

снимка: Предизборен щаб коалиция “БСП лява България”

снимка: Предизборен щаб коалиция “БСП лява България”

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ОДБХ – Габрово с инструкции заради върлуващия в региона птичи грип

Published

on

Областната епизоотична комисия проведе заседание, във връзка с усложнената епизоотична ситуация в региона по отношение на болестта Инфлуенца авиум (птичи грип). Д-р Светослав Спасов, директор на Областна дирекция „Безопасност на храните“-Габрово /ОДБХ/, разясни, че обстановката изисква повишено внимание и вземане на конкретни мерки.

С цел предотвратяване на разпространението на болестта се забранява провеждането на пазари и изложби на птици, като представители на ОДБХ и МВР ще следят за спазването на забраната.

Решено бе още ОДБХ да организира индивидуални срещи със собствениците на всички регистрирани птицевъдни стопанства и люпилни на територията на областта, на които да им бъдат връчени предписания.

Собствениците на индустриални ферми за птици да уведомяват ОДБХ преди извеждане на птиците от помещението, в което са отглеждани (продажба, доотглеждане, насочване за клане или друго) по план график, като представители на ОДБХ да организират съвместни проверки с местните органи на МВР и АПИ за спазване на предоставените графици.

Собствениците на индустриални ферми за птици да извършват почистване и дезинфекция на помещението за отглеждане на птици, като след извършване на почистването и дезинфекцията, да се вземат проби.

Заболяването се разпространява чрез изпражненията на птиците, техните пера, вътрешности, кръв, в черупките на яйцата. За предпазване е необходимо да се избягва пряк допир със замърсени от птици предмети и повърхности. Птичето месо и птичи продукти да се приготвят при висока температура (70°С) и достатъчно продължително.

Предстоят заседания на общинските епизоотични комисии за определяне на конкретни мерки за информираност на гражданите, кметовете и кметските наместници.

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово ще отбележи Деня на труда с информационна кампания

Published

on

По повод 1 май – Деня на труда и международната работническа солидарност, Регионалният съвет на КНСБ – Габрово организира информационна кампания с изнесена приемна, която ще се проведе на 30 април от 13.00 до 16.00 часа пред сградата на бившето НТС на ул. „Брянска“ 30, където се намира и офиса на синдиката в Габрово.

По време на събитието екипът на регионалната структура, заедно с представители на федерации към КНСБ ще дават безплатни консултации свързани с трудовото и осигурителното законодателство и ще информират гражданите за кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“, която КНСБ провежда в цялата страна.

Специално участие в приемната ще вземе психологът Габриела Гатева, която ще дава професионални насоки за разпознаване симптомите на бърнаут, как влияе той на здравето на работниците и начините за справяне с последиците от „прегарянето“.

Зареди още

Икономика

Заключителна конференция: Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП

Published

on

ПОКАНА

Габровската търговско-промишлена палата кани представители на малки и средни предприятия, на общините и институциите от областта, представителите на медиите на заключителна конференция по проект: „Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП в Габрово и Габровска област“.

Проектът се изпълнява в партньорство с норвежката фирма Prios Kompetanse AS и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма “ Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с извършените дейности по проекта, както и с добри практики от България (Клинтех България и Община Габрово) и Норвегия. Експерти от Техническия университет в Габрово ще насочат вниманието ни към мерките, които биха могли да се приложат за повишаване на енергийната ефективност и какъв ефект би могъл да се очаква.

Конференцията ще се проведе в хибриден формат на 29 април 2029 г. от 13.30 часа в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет Габрово – гр. Габрово, ул. „Хаджи Димитър“ 4 (Ректорат). След края на конференцията дискусиите ще продължат на чаша вино.

Моля, заявете участие на място на мейл: office@chamber-gabrovo.com.
Линк за включване в събитието: Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/8322874812?pwd=ZHhDd0M2ZVczYjgwQ2NDS2YxKzFrUT09 Meeting ID: 832 287 4812
Passcode: 123

Приложение: Предварителна програма
За допълнителна информация: тел. 066 80 31 42, e-mail: office@chamber-gabrovo.com Галина Михнева, Ганка Бакалова

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица