Свържи се с нас

Икономика

ОИЦ – Габрово отчете успешна 2013-та година

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Областният информационен център – Габрово отчете като успешна измиващата 2013-та година. Това експертите направиха на пресконференция относно отчитане на дейността за свършеното  през годината. Управителят на Центъра Маринела Събева определи годината като изключително успешна и мотивира мнението си с равносметката, която представи пред присъстващите журналисти.

През тази година ОИЦ – Габрово е провел 29 информационни събития, 12 часове на класа с ученици от Националната Априловска гимназия и Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“, както и 6 срещи с медиите.

650 души са посетили офиса от януари до ноември 2013 г., за да потърсят информация за актуални възможности за финансиране, 1350 души са присъствали на събитията през годината. Повече от 6 месеца преди завършването на проекта ОИЦ – Габрово е с изцяло изпълнени индикатори, но най-важното са спечелените проекти от хора, информирани от експертите на място в офиса или по време на организираните информационни срещи.

Сред проведените големи инициативи на ОИЦ – Габрово са Дните на градското планиране, Дните на интелигентната енергия и Международния ден на пасивната къща и ОП „Региони в растеж“. Проведени са информационни срещи и по темите за интегрираното планиране и управление на територията, приемната грижа, актуалните възможности за гражданите, бизнеса и общинските администрации, предизвикателства пред новия програмен период, Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС и електронното подаване на проектни предложения.

По време на срещата бе подчертано и изключително активното сътрудничество с мрежата на „Глобални библиотеки“, с които през 2013 г. са проведени серия от събития  и набелязани начини за информиране на жителите на малките населени места за възможности за европейско финансиране. Едно от важните събития на 2013 г. е съвместния семинар между медии и екипи по проекти от общинските администрации по темата за подобряване на комуникацията и информираността на гражданите по отношение на проекти, изпълнявани с европейски средства.

Специално внимание ОИЦ – Габрово е отделил на работата си с младите хора, тъй като те са потенциалните бенефициенти и ползватели на средствата от ЕС през новия програмен период 2014-2020 г. 194 деца са посетили офиса на Центъра по време на организираните часове на класа през 2013 г.

IMG_1748

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На пресконференцията присъства и директорът на Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ Цветана Кюмюрджиева. Тя подчерта важността на провеждането на това обучение за повишаване познанията на учениците за ЕС и възможностите за финансиране, насочени към младите хора, тяхното образование и обучение.

Представена беше статистика на сключените през 2013 г. договори за безвъзмездна финансова помощ по различните оперативни програми. За област Габрово те са 39 на брой с 33-ма бенефициенти и са на обща стойност 132 580 903 лв. Най-много са сключените договори по ОПРЧР – 22 договора, следвана от ОПРКБИ – 8 договора и ОПАК – 5 договора.

Най-много договори –  25 на брой, са сключили бенефициентите от Габрово, като Община Габрово е водеща със 6 сключени договора по проекти. Данните са от ИСУН и са актуализирани към 18.11.2013 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

Топ 5 защо ексклузивен договор за продажба с Агенция „Гарант“

Published

on

Една хубава българска поговорка гласи: „Много баби – хилаво бебе!“ Това важи с пълна сила и при обявяването на имот за продажба. Хаотичното предлагане на пазара на имоти от собственици и рекламирането от различни консултанти с различни параметри на имота, буди у клиента съмнение.

Когато едно жилище се продава с ексклузивен договор, става ясно че намеренията на собственика са сериозни, а самият имот е проверен документално и технически. Какви са основните предимства на ексклузивния договор с ГАРАНТ може да прочетете по-долу:

#1 НАЙ-ВИСОК МОДЕЛ НА ДОВЕРЕНОСТ
Гарантира сигурност и изгражда доверие между страните брокер-продавач. С избора на брокер на ГАРАНТ Вие ще избегнете многобройни безрезултатни обаждания и безсмислени координации на огледи с „туристи“ на пазара.

#2 ОТЧЕТНОСТ
Гарантира периодична отчетност за проведени огледи, преговори и използвани канали за реклама. Поддържа се контакт само с един професионалист – Вашия брокер – който ще Ви информира за резултатите от рекламната стратегия, коментарите и обратната връзка от клиентите.

#3 СРОК
Съкращава срока за сделка, ангажира и мотивира Агенцията да търси активно клиенти и да „отвори“ офертата и за други агенции за максимално добър резултат. Консултантите на Гарант се стремят да поддържат добри отношения с колеги-брокери, което позволява бърза реализация на сделка.

#4 ЦЕНА И РЕАЛНА ОЦЕНКА
Ексклузивният договор прави имота уникален! По този начин цената навсякъде ще е еднаква и потенциалните купувачи няма да могат да преговарят чрез други канали. Имотите нямат абсолютна стойност. Както във всяка пазарна икономика, цената е в пряка зависимост от търсенето. Какво по-важно от това да определите реалната стойност на Вашия имот? „ГАРАНТ“ ще Ви помогне!

#5 АКТИВЕН МАРКЕТИНГ
Индивидуална реклама на имота – трансперант, социални мрежи, имотни платформи и т.н. Изключителните права ще помогнат на брокерите на „ГАРАНТ“ да имат повече рекламна свобода за имота, а именно да се упомене точния му адрес, предимствата и потенциала на местоположението , да се предотвратят излишни огледи и нежелани реакции от страна на клиенти, заблудени за района, в който мислят, че той се намира.

Когато сключите ексклузивен договор Вие ще имате Ваш личен доверен съветник. Изберете го внимателно! Ние сме насреща – ГАРАНТ недвижими имоти.

Зареди още

Икономика

Фермерски пазар тази събота на площад „Възраждане“

Published

on

Превърналият се в традиция фермерски пазар „ОТ БГ“, който се провежда всяка втора събота от месеца на площад „Възраждане“ пред Община Габрово, ви очаква на 8 август от 9:00 ч. до 15:00 ч.

Новите предложения в августовското издание са: масло от орех, шафранови продукти, плодове от земеделски производители от съседни на Габрово области. Очакват се 30 изложители, предлагащи истинска храна с доказан произход и български продукти.

На фермерския пазар „ОТ БГ“ участват земеделски производители, фермери и представители на продукти за здравето със съответните документи и сертификати, както и няколко занаятчии от Област Габрово, съхраняващи майсторлъка и традицията в занаятите си.

От 10.00 до 12.00 школата на Елиза Ковачева ще очаква най-малките посетители, в своето ателие „Даровете от природата“ на работилничката на фермерски пазар „От БГ“.

От 11.00 до 12.00 часа „Хоро за хората“ ще гостува на Фермерски пазар „ОТ БГ“.

През останалото време площадът ще бъде озвучен с най-хубавата популярна българска музика от 80-те години до днес и обичайно, в 14.00 часа, ще бъде изтеглена томболата, чиято наградна кошница ще бъде пълна с продукти от всички участници на пазара.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ се провежда в партньорство с Община Габрово, Областна дирекция „Земеделие“ Габрово и медийната подкрепа на „Габрово Нюз“, с организатор – рекламна агенция „Елмазови“ под търговската марка „ОТ БГ“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Търсят изпълнител за благоустрояването на двора на ДГ „Младост“

Published

on

Община Габрово обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за благоустрояването на дворните площи на ДГ „Младост“ – I етап, информираха от администрацията на кмета.

Проектната разработка на този етап предлага обособяването на пет тематични площадки за игра: три площадки за подвижни игри – ситуирани източно и южно от сградата; обща площадка за художествено-творчески занимания – в източната част на парцела; площадка за тихи игри – югозападно от сградата.

В проектната разработка за всяка една детска площадка е предвидено обзавеждане със съответните съоръжения, основните видове игри, настилки, паркова мебел.

В зависимост от предназначението на площадките за игра по възрастови групи, изброените детски съоръжения в проекта създават условия за различни видове игри, включително – пазене на равновесие, катерене, игри със сюжети и роли, учене, общуване, колективни игри.

Обществената поръчка е обявена под условие и ще бъде изпълнена при осигурено финансиране за дейността по Проект „Красива България”.

Достъп до документацията на обществената поръчка можете да получите оттук. Срокът за получаване на оферти за участие е 23.59 часа на 17 август.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица