Свържи се с нас

Новини

23 спортисти са номинирани за Десятката на Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

23 състезатели претендират да сформират десятката на най-изявените габровски спортисти за 2013 година, информираха от Общината.

Церемонията по награждаването на най-изявените спортисти и треньори на Габрово за 2013 година ще се състои в четвъртък, 19 декември, от 18 часа в зала „Възраждане“.

Анкетните карти с всички номинации са раздадени на спортните клубове, които чрез гласуване ще оформят крайните резултати. Всеки клуб има право да даде своя вот за десетима състезатели и един треньор. Класацията се определя от сбора точки, който всеки един спортист и треньор е получил от всички участници в анкетата.

Лицензираните клубове в града номинираха 23 състезатели от 12 вида спорт, които ще се борят да бъдат сред 10-те най-добри габровски спортисти на годината. Това са лекоатлетите Християн Стоянов, Бисер Тачев и Светлин Иванов от „Орловец 93“, както и Ана Чиприянова, Никифор Нешев и Владимир Тодоров от „Тот атлет“; пилотът Атанас Божилов от „АРА Моторспорт“; боксьорите Здравко Михайлов и Пламен Недялков от БК „Габрово 91“; волейболистът Иван Власев от „КВК Габрово“; джудистите Мартин Вълчев и Петър Ангелов; Александър Стоянов от карате клуб „Янтра“; представителките на „Акро–арт“ Христина и Мариела Пеневи; състезателите по ориентиране Мартин Понев и Косара Ботева; стрелецът Михаил Иванов; Димитър Георгиев от ръгби клуб „Янтра“; хандбалистката Ралица Тодева и колоездачите Христина Козарева, Калин Митев и Александър Александров от клуб „Георги Одрински“.

Клуб „Исполин“ номинира Християн Стоянов и Косара Ботева освен като представители на леката атлетика и ориентирането, и като състезатели в планинско колоездене.

Четири номинации има в категорията „Треньор на годината“. Претенденти за титлата са наставникът на „КВК Габрово“ Любомир Герасимов, Михаил Кьошев от „Тот атлет“, Георги Петков от РК “Янтра“ и Митко Иванов от БК “Габрово 91“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двудневен детски мотокрос лагер този уикенд на Ябълка

За втора поредна година в Габрово ще се проведе двудневен детски мотокрос лагер. Той се организира от M6 YAMAHA RACING TEAM, които канят всички любители на спорта да наблюдават тренировките този уикенд на мотополигон Ябълка.

Тридесет са записаните участници в мотокрос лагера, като най-малкият е едва на 4 години. Най-възрастният е на 51 години и е част от Клас Оупън – любители, които искат да получат професионални напътствия.

Целта на мероприятието е децата, които имат амбициите да се развиват в този спорт, да получат полезни знания за тяхното израстване като професионални спортисти. В неделя, след 11 часа, участниците ще могат да приложат наученото и в състезание.

снимка: Община Габрово

Програма: Събота, 17 август
11:00-11:20 свободна тренировка MX65 и MX85
11:30-11:50 свободна тренировка MX2
12:30-13:00 тренировка по елементи MX65 и MX85
13:10-13:40 тренировка по елементи MX2
15:00-15:30 тренировка по елементи MX65 и MX85
15:40-16:10 тренировка по елементи MX2

Неделя, 18 август
9:00-9:15 свободна тренировка MX65 и MX85
9:25-9:45 свободна тренировка MX2
11:00 1-ви манш MX65 и MX85 20 мин+2 об
11:30 1-ви манш MX2 15 мин + 2 об
13:00 2-ри манш MX65 и MX85 20+ 2 об 13:30 2 манш MX2 15+ 2 об

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровци дариха 1 700 лева за кампания „С усмивка на училище“

На големия християнски празник „Успение на Света Богородица“ за пета поредна година доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителна кампания „С усмивка на училище“ за подпомагане на деца за първия учебен ден.

снимка: БЧК – Габрово

Пред два от православните храмове в Габрово, благодарение на щедростта на жителите и гостите на града бяха събрани 1700 лева.

снимка: БЧК – Габрово

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца, потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица