Свържи се с нас

Новини

Нов график на влаковете, отстъпки и подаръци за пътниците в Габровско

Published

on

снимка: www.trainspotters.tk

снимка: www.trainspotters.tk

От 0:00 часа на 15 декември влезе в сила новият график за движение на влаковете (ГДВ 2014). В него е предвидено движението на над 600 влака, с 47 повече в сравнение с предходния график. Шест влака повече ще пътуват между гарите Габрово и Царева ливада, информираха от www.trainspotters.tk.

Така общият им брой става 18 – по 9 в посока. С 4 повече ще са влаковете между Горна Оряховица и Плачковци / Стара Загора. Благодарение на новото разписание ще бъдат възможни връзки без изчакване в гара Царева ливада във всички направления. С новите връзки във възловите гари са утроени възможностите за пътуване от Габрово към Трявна, Дряново, Велико Търново, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, София и други населени места в Страната.

Освен това от 15 декември стартира следващият етап от кампанията на „Железниците Днес” за популяризиране на железопътния транспорт в област Габрово. В тази връзка са предвидени множество отстъпки и подаръци при закупуването на карти за намаление и абонаменти карти по дестинациите Габрово – Велико Търново, Габрово – Горна Оряховица, Габрово – Дряново, Габрово – Плачковци и Габрово – Трявна. Предвидените отстъпки варират между 10 и 20% в зависимост от съответната оферта, а сред подаръците са книги с разкази, книжки за деца, стикери, семена за цветя, ламинирани талони с разписание, книжки с подробно описание на възможностите за пътуване с влак по над 20 дестинации в Страната.

За повече информация пътниците могат да се обръщат към служителите на билетните каси на жп гара Габрово. На предишния етап от кампанията за популяризиране на жп транспорта в областта беше осигурен безжичен интернет на гарата в Габрово.

Благодарение на усилията на „Железниците Днес”, на активни граждани от Габровска област и на разбирането от страна на Националния железопътен превозвач – „БДЖ – Пътнически превози” новият график за движение на влаковете осигурява на жителите и гостите на региона много по-редовно и удобно транспортно обслужване, при това с най-екологичния сухоземен транспорт.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица