Свържи се с нас

Новини

3500 лв. в севлиевската хазна от неправилно паркиране

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Общинският инспекторат към Община Севлиево отчита 400 нарушения за неправилно паркиране на автомобили през последните четири месеца. За това време са съставените 368 фиша, от които до момента в общинската хазна са постъпили 3500 лева, информираха от местната общинска администрация.

На 141-ма водачи са съставени глоби за неправилно паркиране върху тротоари, на 60 за паркиране на места, предназначени за инвалиди. Съставени са 52 акта на водачи, паркирали на забранени участъци и на 25 за неправилно паркирали на места, предназначени за таксиметрови автомобили. Общинските инспектори са съставили 87 фиша за паркиране върху зелени площи, детски площадки, пешеходни пътеки и кръстовища.

Най-много неправилно паркирани автомобили има по улиците „Стефан Пешев”, „Княз Александър Батенберг”,”Хан Аспарух”, „Васил Левски”, „Опълченска” и „Марин Попов”.

Улиците, забранени с пътен знак и с най-много нарушения са „Стара планина”, „Марин Попов”, ул.”Никола Петков”, ул.”Славянска” и ул.”Росица”; на места за таксиметрови автомобили – площад „Свобода” и ул.”Стоян Бъчваров”; на места за инвалиди – на паркинга зад Община Севлиево.

Кръстовищата с най-много нарушения са между ул.”Генерал Н. Генев” и „Генерал Скобелев”, ул.”Йонко Карагьозов” и ул.”Стефан Пешев”; пешеходните пътеки на ул. „Петко Р. Славейков”, „Стефан Пешев” и „Св. Св. Кирил и Методий”; зелените площи в жилищните комплекси, ул. „Опълченска”, ул. ”Ненко Илиев” и ул.”Стефан Пешев”; пешеходната зона на улица „Христо Спиридонов”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица