Свържи се с нас

Новини

Училищата и градините – готови за учебната година

Готовност на учебните и детски заведения за новата учебна година

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В детските и учебни заведения са завършени ремонтните дейности по проекта за създаване на съвременна образователна инфраструктура в община Габрово, посредством прилагане на мерки за енергийна ефективност, съобщават от Община Габрово.

В началото на тази година ЦДГ „Мечо Пух” и ЦДГ „Мики Маус” преминаха на отопление с газ. Предстои да преминат на отопление с газ ЦДГ „Радост“ база 1 и база 2, ЦДГ „Перуника“ база 1 и база 2, ДЯ „Първи юни“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ и НУ „Васил Левски“. Предвижда се дейностите да приключат до началото на отоплителния сезон на 2013/2014 г.

В момента се извършват ремонтни дейности – пакет от енергоспестяващи мерки за обновяване и модернизация на сградата на ЦДГ „Перуника” база 2, които включват и ремонт на отоплителната инсталация. Ремонтът ще приключи преди започване на отоплителния сезон.

Отоплителните системи и съоръжения на учебните заведения са в техническа изправност и са осигурени необходимите количества гориво за отоплителния сезон на 2013/2014 г. В детските и учебни заведения са осигурени добри санитарно-хигиенни условия. Извършени са ремонти, които обезпечават дейността на детските и учебни заведения, като ремонти на покриви, отоплителни инсталации, хидроизолации, поставяне на нови настилки, боядисване на класни стаи, занимални и други помещения, частични ремонти на санитарните възли, боядисване на уредите за игра в дворовете. Обновени са кухненските блокове и складови помещения в детските заведения.

В СОУ „Райчо Каролев“ до 25.09.2013 г. ще приключат ремонтните дейности във физкултурния салон.

За учебната 2013/2014 г. детските и учебни заведения са кадрово обезпечени с педагогически и непедагогически персонал, притежаващ необходимото образование и квалификация.

Необходимите учебни помагала и учебници са доставени в срок и ще бъдат предоставени на децата и учениците.

Ръководствата на общинските детски и учебни заведения и обслужващи звена не посочват проблеми, които да възпрепятстват започването на учебната 2013/2014 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица