Свържи се с нас

Новини

Нови успехи за габровското колоездене

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Две купи и общо девет медала спечелиха габровските клубове от Държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене за 2013 година. Той се проведе на Велопарк Пампорово в дисциплините крос-кънтри и спускане, съобщиха габровската общинска администрация.

В надпреварата по крос-кънтри тимовете на колоездачен клуб “Исполин“ и колоездачен клуб “Георги Одрински – МТБ“ се представиха великолепно и взеха трофеите за второ и трето място в отборното подреждане. Първенец на страната за 2013 г. стана съставът на колоездачен клуб “Варна“.

КК„Исполин“ излъчи един държавен шампион – Косара Ботева, която спечели старта при девойките на възраст от 15 до 18 години. Косара изпревари с повече от минута съотборничката си Петя Стоева, която грабна среброто.

Вицешампиони за 2013 г. станаха Християн Стоянов и Николай Дянков. Християн завърши втори в надпреварата при юношите на възраст 15-16 години. Минута и 15 секунди го разделиха от първото място, което беше спечелено от друг габровски талант – Калоян Митев от КК“Георги Одрински – МТБ“.

Николай Дянков пък се пребори за среброто в състезанието при мъжете на възраст над 30 години, а трети в същата дисциплина се нареди Николай Костадинов от КК“Георги Одрински – МТБ“.

Освен шампионът Калоян Митев и бронзовият медалист Николай Костадинов, КК“Георги Одрински – МТБ“ си тръгна от шампионата с още трима медалисти. Александър Александров и Димитър Дамянов станаха подгласници на Добрин Лиловски от КК“Варна“ в надпреварата при юношите на възраст 17-18 години. Четвърти се класира още един представител на КК“Георги Одрински“ – Петко Милев, а на пето и шесто място завършиха Илия Цонков и Нено Илиев от клуб „Исполин“.

В групата на Жени-елит Христина Козарева не успя да защити шампионската си титла от миналата година и завърши втора, след Анелия Карагьозян от КК“Варна“. Калин Митев пък се представи чудесно в най-тежката надпревара при Мъже – елит и зае четвъртото място, като остана на по-малко от 2 минути от място в призовата тройка.

Габрово имаше свои представители и в дисциплината спускане, в лицето на момчетата от клуб „Undergound Riders“, като двама от тях бяха много близо до медалите. В групата на състезателите на възраст 15-16 години Павел Георгиев зае четвърто място, а Ибрахим Асанов се класира шести. Четвърти се нареди и Георги Георгиев в по-горната възрастова група – до 18 години. В надпреварата при мъжете Ивайло Симов даде 11-то време.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица