Свържи се с нас

Новини

Екоинициатива за деца със СОП на Градище

Връзката с природата – фактор за пълноценното развитие на децата със СОП

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Изпълнено с положителни емоции преживяване сред природата имаха в края на месец юли габровски деца със специални образователни потребности. Заедно със своите родители те се качиха в местността Градище над града, за да се докоснат до чистия въздух, да играят и да се запознаят с различни животни и растения. В екоинициативата се включиха възпитателите от Фондация „Грижи за деца с увреждания” и Сдружение „Равен Старт – 2008”, които са партньори на Община Габрово в изпълнението на проект „Повече ЗаЕдно”, информираха от местната администрация.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

По време на престоя си в живописното място групата разгледа обитателите на зоологическата градина и похапна сладко на пикник в поляната сред прохладната борова гора. Децата имаха възможност да посетят и Народната астрономическа обсерватория и планетариум, в близост до Градище. Там, за кратко се потопиха във Вселената, разглеждайки звездното небе, Слънцето, Луната, планетите и техните спътници.

Излетът предизвика голям интерес сред участниците, които си обещаха много скоро да реализират още подобни инициативи. Съвместните дейности с деца със специални образователни потребности, техните родители и възпитатели са насочени към изграждане на връзки и отношения, както с природата и околната среда, така и между тях самите. Това допринася за цялостния процес на социализация на децата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица