Свържи се с нас

Новини

Зам.- областните определиха приоритетите в работата си

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На снимката от ляво надясно: Ценка Йонкова, Николай Григоров, Кенан Ашиков © Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Заместник – областните управители на Габрово Ценка Йонкова и Кенан Ашиков определиха образованието, социалните дейности и развитието на публично – частното партньорство за свои приоритети в работата си. Това те направиха на организираната  от областния управител Николай Григоров пресконференция, на която той представи пред медиите своите заместници, назначени със заповед на Министър – председателя Пламен Орешарски.

„Най – общо може да се каже, че госпожа Ценка Йонкова  ще отговаря за хуманитарни дейност като ресори, а господин Кенан Ашиков – за икономическите такива”, заяви Григоров и допълни, че това е оптималният състав на областната администрация, който напълно съвпада с програмата на Правителството, както  и с вижданията му как да функционира администрацията.

От своя страна Ценка Йонкова  сподели, че назначаването й за заместник – областен управител е една голяма отговорност. „Уменията и компетенциите, които притежават в сферата на образованието, социалните дейности,  културата, работата с неправителствения сектор, разработването на проекти ми дават увереност, че ще мога вече като зам. – областен да координирам  и организирам регионалните политики  в тези сфери. Считам, че професионалният ми опит ми дава увереност, че ще се справя със работата”, каза Йонкова пред медиите.

Тя определи социалната сфера и образованието за нейна лична кауза, и изрази увереност, че ще се справи с тези проблеми и ресори на областно ниво.  „Другата ми сила е комуникативността. Открита съм и диалогична. Лесно ще комуникираме с НПО-та, регионални структури, граждани и медии”, допълни към казаното.

По отношение на работата на съветите и комисиите към Областния управител, Йонкова изрази  желание в съветите, на които е председател да се усеща експертността на колегите й от областната администрация. „Има какво да направим, за да продължим постигнатото дотук и да го развиваме“, сподели в заключение новият зам.- областен.

Кенан Ашиков представи себе си пред медиите, като подчерта, че в сферите на дейности, които са му възложени е държи и ще развива най-вече публично – частното партньорство. Според него държавата и общинските структури изнемогват с усвояването на европейски средства и трябва да се търсят алтернативни източници, а именно частният сектор. „А и по този начин, предразполагайки ги да инвестират в проекти, ние ще ги насърчим да инвестират и в региона, което е изключително важно” – обясни Ашиков.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица