Свържи се с нас

Новини

Зам.- областните определиха приоритетите в работата си

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На снимката от ляво надясно: Ценка Йонкова, Николай Григоров, Кенан Ашиков © Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Заместник – областните управители на Габрово Ценка Йонкова и Кенан Ашиков определиха образованието, социалните дейности и развитието на публично – частното партньорство за свои приоритети в работата си. Това те направиха на организираната  от областния управител Николай Григоров пресконференция, на която той представи пред медиите своите заместници, назначени със заповед на Министър – председателя Пламен Орешарски.

„Най – общо може да се каже, че госпожа Ценка Йонкова  ще отговаря за хуманитарни дейност като ресори, а господин Кенан Ашиков – за икономическите такива”, заяви Григоров и допълни, че това е оптималният състав на областната администрация, който напълно съвпада с програмата на Правителството, както  и с вижданията му как да функционира администрацията.

От своя страна Ценка Йонкова  сподели, че назначаването й за заместник – областен управител е една голяма отговорност. „Уменията и компетенциите, които притежават в сферата на образованието, социалните дейности,  културата, работата с неправителствения сектор, разработването на проекти ми дават увереност, че ще мога вече като зам. – областен да координирам  и организирам регионалните политики  в тези сфери. Считам, че професионалният ми опит ми дава увереност, че ще се справя със работата”, каза Йонкова пред медиите.

Тя определи социалната сфера и образованието за нейна лична кауза, и изрази увереност, че ще се справи с тези проблеми и ресори на областно ниво.  „Другата ми сила е комуникативността. Открита съм и диалогична. Лесно ще комуникираме с НПО-та, регионални структури, граждани и медии”, допълни към казаното.

По отношение на работата на съветите и комисиите към Областния управител, Йонкова изрази  желание в съветите, на които е председател да се усеща експертността на колегите й от областната администрация. „Има какво да направим, за да продължим постигнатото дотук и да го развиваме“, сподели в заключение новият зам.- областен.

Кенан Ашиков представи себе си пред медиите, като подчерта, че в сферите на дейности, които са му възложени е държи и ще развива най-вече публично – частното партньорство. Според него държавата и общинските структури изнемогват с усвояването на европейски средства и трябва да се търсят алтернативни източници, а именно частният сектор. „А и по този начин, предразполагайки ги да инвестират в проекти, ние ще ги насърчим да инвестират и в региона, което е изключително важно” – обясни Ашиков.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица