Рафи и Остава на Узана Поляна Фест

снимка: дартс нюз.бг

снимка: дартс нюз.бг

Група ОСТАВА, победителят от X-Factor Рафи и Bom Bok Orchestra са сред първите участници в музикалната програма на тазгодишното издание на Узана Поляна Фест. Третото поредно издание на зеления фестивал ще събере съмишленици на зелените идеи, представители на бизнеса, биопроизводители и творци между 12 и 14 юли в местността Узана край Габрово.

За приятната атмосфера на събитието ще се погрижат едни от най-обичаните български групи и изпълнители – Остава, които миналата година отбелязаха 20 години на музикалната сцена, любимецът на публиката Рафи и нео фолклор формацията Bom Bok Orchestra.

Целта на фестивала е да предостави пространство за споделяне опита и идеите на организации, проекти и фирми, които работят в сферата на устойчивото развитие и управлението на околната среда. Стремежът на организаторите е да стимулират интелигентно отношение към ресурсите на страната ни в контекста на световните предизвикателства пред човечеството.

Сред участниците в програмата тази година е център Идея Вита ООД – те ще запознаят посетителите на Узана с техниката Боуен (холистична терапия, която настройва тялото да се самолекува или по друг начин казано – връща го към „първоначалните настройки“). Центърът ще представи и ателие за практикуване на Дервишки танци.

Фондация ТАЙМ пък е подготвила симулационна игра HOMORESPONSABILIS. В нея различни отбори играят ролите на фирми, работещи на международния пазар с тропическа дървесина – доставчици на дървен материал, производители на мебели и търговци. В играта се залага на активната педагогика за предоставяне възможност на учениците да развият умения за предприемачество, размисъл и оценка.

‘’Център за приобщаващо образование’’ ще участва на фестивала с детско ателие за приложно творчество за глобално гражданство „С ръце и сърце около света”. Ателието ще „разходи” малчуганите из далечни страни по света, като ще им даде възможност да изработят артефакти от далечни страни като Танграми от Китай, Крилати коне от Непал, рисуване с точки от коренното население на Австралия, Окото на Бог от Латинска Америка, мозайка от хартия със знамето на африканска държава и др.

Uzana_HeaderУзанаПолянаФест 2013 се организира от Фондация „ТАЙМ – екопроекти”, благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Габрово и Българското национално радио.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар