Свържи се с нас

Новини

Хипермаркетът на германска верига отвори врати в Габрово

10 000 хиляди лева за детски съоръжения дари търговската верига

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Германска верига за бързооборотни стоки откри днес свой магазин в Габрово. С прерязване на трикольорна лента и с пожелания за успехи на новия обект, официалният старт бе даден от кмета на общината Таня Христова и председателя на управителния съвет на веригата Димитър Спасов. Церемонията по откриването се състоя в присъствието на председателя на Общински съвет – Габрово Николай Сираков, заместник-областния управител Неделчо Търкаланов, управителя на магазина в Габрово Дарина Димова, представители на местната власт, бизнес партньори, граждани. По традиция тържествен водосвет отслужиха габровските свещеници отец Руслан и отец Тодор.

„Удовлетворена съм, че въпреки финансовата криза, в края на годината Габрово може да се похвали с една крупна инвестиция и със създаването на 100 нови работни места. Това е добър знак за града и за неговите жители и се надявам тази тенденция да бъде продължена и в бъдеще”, каза в приветствените си думи кметът Таня Христова. „Приемам решението за избора на Габрово като висока оценка за потенциала, инвеститорския климат и изградената инфраструктура в града”, допълни още тя.

снимка: Община Габрово

По повод стъпването на веригата в Габрово, ръководството й направи дарение от 10 000 лева за изграждане на детски съоръжения в града. Символичният чек бе връчен на кмета Таня Христова от председателя на управителния съвет Димитър Спасов по време на официалното откриване. Това не е първото дарение от страна на търговската верига за нови придобивки в страната. Веригата е социално отговорна компания, за която приоритет са множество проекти, свързани с обществено полезни дейности, инфраструктура, опазване на околната среда, отговорна политика по отношение на устойчивото бизнес развитие.

Основните акценти в стратегията на хипермаркетите са винаги свежи и пресни продукти, качествени стоки, ниски цени и бързо обслужване на клиентите, като максималното изчакване на каса да не надхвърля 5 минути.

Размерът на вложените средства в 43-ия хипермаркет в страната е около 10 млн. лева, с което веригата е най-големият инвеститор през тази година в Габрово. Магазинът на ул. „Ивайло” № 6 се простира на площ от 5 000 кв. м, като търговската зала заема почти 2 900 кв. м. Сградата е построена на мястото на бившето месопреработвателно предприятие „Родопа”. Към нея е изграден безплатен паркинг с 200 места.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Областният ще даде началото на „Културен жест“

Published

on

В навечерието на светлите Великденски празници Областният управител на Габрово поставя началото на инициативата „Културен жест“. Тя е част от предстоящо мащабно събитие, което Областна администрация – Габрово и Държавен архив – Габрово организират, съвместно с регионални и местни културни институти и ще посветят на 24 май.

„В условия на световна пандемия сме и това няма как бързо да се промени. Но може всички заедно да направим така, че дните да са изпълнени с позитивни мисли и красота, с която ни дарява изкуството във всичките му направления. Тази инициатива е покана през следващата седмица да четем заедно любими стихове, откъси от произведения, а защо не да изпълняваме любими песни, да рисуваме… „

Начало на инициативата ще даде областният управител Невена Петкова. Какво ще сподели или прочете тя ще може да гледате и слушате на Facebook страницата на Областен управител на област Габрово в понеделник, точно в 18.00 часа.

А кои други представители на институции ще се присъединят, ще разберете ако всеки ден в същия час отново сте „там“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Евродепутатът Цветелина Пенкова за кампанията #PRAYATHOME

Published

on

#PRAYATHOME е името на кампанията, която стартира на Световния ден на здравето и професионалния празник на здравния работник, инициирана от евродепутата Цветелина Пенкова. Основният призив е да бъдем отговорни, солидарни и да проявим разбиране към всички тези хора, които полагат денонощно усилия, за да могат да опазят нашето здраве. А отговорната позиция е, по празниците да се опитаме да създадем едни традиции, които не са типични за нас и да останем вкъщи.

Всички искаме да излезем по-бързо от тази здравно-икономическа криза и да се върнем към активния си начин на живот, да празнуваме в храмовете, по площадите, с близки и приятели. Препоръките на Щаба са да се ограничат тези масови събирания, защото съществува сериозен риск това да ни върне със седмици назад. Призивът и на църквата е да останем вкъщи, да се помолим от там и да не посещаваме храмовете. Имаме уверения, че всички мерки за дезинфекция ще бъдат направени. Факт е, че първите, които подкрепиха #PRAYATHOME са докторите и медицинския персонал от Центъра за спешна медицинска помощ – София, начело с директора д-р Георги Гелев. Разбира се, включиха се много колеги от Европарламента и някои популярни български лица, обясни Пенкова пред Дарик радио.

Въпреки, че никой не беше подготвен за толкова огромна криза, реакциите на европейските институции бяха навременни и адекватни, каза евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. 812 млн. евро ще бъдат на разположение на България, които могат да се използват в борбата с коронавируса. До края на годината се очакват още над 500 млн. евро, което означава, че България ще получи близо 1 млрд. и 400 млн. евро за борба с тази криза. Взимат се мерки и в научноизследователската дейност, за която също се отделят средства, така че финанси за преодоляване на ситуацията има.

Относно този шум на антиевропейски настроения, който имаше в някои страни. Факт, е че имаше държави, които реагираха прибързано и затвориха границите си, като Унгария, например, което създаде проблем за транспорта и транспортирането на стоки, а зелените коридори са от изключително значение на този етап. Но реакцията беше много навременна и бърза и тези граници бяха отворени. Взеха се всички необходими мерки.

По отношение на европейската солидарност, бих искала само да посоча някои цифри. Франция изпрати на Италия над 1 млн. маски и хиляди предпазни костюми, помощта на Германия вече се измерва в тонове, над 7 тона са изпратени материали – маски, костюми, респиратори. Солидарността я има, може би трябваше да реагираме по-бързо, но вече има осигурено финансиране и активна комуникация между държавите-членки.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължава премахването на опасни дървета край жп линията в Трявна

Published

on

снимка: Община Трявна

От вчера, 9 април, Община Трявна стартира премахване на дърветата край жп линията в град Трявна в участъка между квартали „Тепавици“ и „Божковци“.

снимка: Община Трявна

Дърветата, които ще бъдат премахнати, са в недобро състояние, изсъхнали и създават предпоставка за инциденти.

снимка: Община Трявна

На тяхно място ще бъдат засадени нови подходящи дървесни видове, както и храстова растителност.

снимка: Община Трявна

Със съдействието на служители от РУ на МВР Трявна се създава необходимата организация на движението на моторни превозни средства в този участък.

снимка: Община Трявна
снимка: Община Трявна

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица