Свържи се с нас

Новини

Днес е професионалният празник на архивиста

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Днес е професионалният празник на българските архивисти. По случай празника началникът на Държавен архив – Габрово Стефка Василева пожела на всички габровски архивисти много здраве, сили и дръзновение, за да служат на обществото и на архивите с преданост, достойна за тях.

Председателят на Държавна агенция „Архиви” доц. д-р Мартин Иванов пожева на всички свои колеги:

„61-годишнината от създаването на българските архиви ни дава възможност да спрем за миг, да се обърнем назад, но и да потърсим с поглед контурите на бъдещето. Независимо от всички трудности и проблеми уверен съм Държавна агенция „Архиви” ще доживее не само своя сто, но защо не и 500-годишния си юбилей. Защото залог за бъдещето ѝ сте именно Вие, няколкото стотин архивисти, които влагат толкова много любов и душа в своята работа. Без Вас – новите възрожденци, пазителите на златния ключ на паметта, България би била може би по-богата материално, но по-празна и по-бедна духовно!

Поздравявам всички Ви с празника на българските архивисти. Пожелавам Ви здраве, бодрост, желание за промени, упоритост в ежедневието и отстояване на исконните постулати на тази толкова благородна професия.

Честит празник!“

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Георги Йорданов отново е в съдийската комисия на БФС

Published

on

Бившият габровски футболен рефер Георги Йорданов, който в момента е съдийски наблюдател на УЕФА и БФС, отново намери място в съдийската комисия на футболната ни централа.

Това стана факт, след като начело на комисията застана Костадин Гергинов, информира електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Той замени на поста Костадин Стоичков след решение на Изпълкома на БФС. За габровския специалист изминалите шест месеца бяха много успешни в личен план.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Само един заразен с КОВИД-19 през последните дни

Published

on

Един е новият регистриран случай на коронавирус за периода от 15 до 17 януари на територията на област Габрово. Това съобщиха днес, 18 януари, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

По данни на здравните власти заразеният е от община Габрово, има грипоподобни симптоми и в момента провежда домашно лечение.

Далият положителна проба за вирусната инфекция е имал едно контактно лице, на което е изготвено предписание за задължителна 10-дневна домашна изолация.

За периода от 15 до 17 януари в Габровска област няма починали лица, информираха още от РЗИ.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Общината набира предложения за публично – частни партньорства

Published

on

Като част от политиката си за постигане на устойчиво развитие на местната общност, Община Габрово се стреми към обединяване на частния и публичния ресурс при реализиране на проекти с добавена стойност, чрез идентифициране на различни форми на публично – частни партньорства.

Регламентирано в Закона за концесиите публично – частното партньорство в България позволява инициативата да изхожда от икономическите оператори (физически и юридически лица).

В тази връзка, Община Габрово отправя покана за предложения, по чл. 56 от Закона за концесиите, за реализиране на концесии за строителство, за услуги или за ползване на публична общинска собственост насочени към интегриран градски транспорт, спорт и спортна инфраструктура, градска среда и други.

Предложенията следва да съдържат описание на предмета и обекта на концесията, финансово-икономически анализ и обосновка.

Когато предложението касае концесия, включваща и възлагане на строителство, то трябва да е съпроводено и от инвестиционно предложение, което да съдържа прединвестиционно проучване или задание за изработване на инвестиционен/идеен проект, с което да определя прогнозните технически, функционални и икономически показатели на строителството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица