Свържи се с нас

Икономика

Инспектори съдействаха за изплащане на близо 1,5 млн.лева забавени заплати

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

За първите 9 месеца на годината, след намеса на инспекторите от Дирекция „Инспекция по труда” – Габрово са изплатени забавени трудови възнаграждения на работници и служители в размер на 1 499 515 лева. Данните съобщи директорът на институцията Димитър Димитров.

За деветмесeчието на 2012 година инспекторите са извършили  1107 проверки, като за третото тримесeчие техния брой е 378 броя. Най честите нарушения от постъпилите сигнали и жалби са за неизплатени трудови възнаграждения и обезщетения, проблеми с прекратяване на трудовите правоотношения, работното време, заплащане на положен извънреден труд, както и заплащане на положен труд в празнични дни. Благодарение своевременната намеса на инспекторите от дирекцията, в по голямата си част проблемите са решени.

За периода са били проверени 935  предприятия, като  233 от тях са проверени за първи път. От началото на годината до сега са констатирани 4974 нарушения, като констатираните нарушения за третото тримесeчие  на годината са 1485 броя.

В резултат на извършените през деветте месеца на 2012 година проверки и с цел отстраняване на констатираните нарушения инспекторите по труда са приложили 4866 принудителни административни мерки. От тях дадените задължителните предписания са 4826;  спрените машини и съоръжения са 31; спрените незаконни нареждания са 4; отстранените работници са трима.

Установените работещи без трудов договор или без връчено уведомление са 57 броя за деветте месеца на годината. Извършените съвместни проверки с представители на други контролни органи и синдикати са: с представители на МВР – 14 проверки, с представители на НОИ – 3 проверки, с представители на НАП – 10  проверки, с представители ДНСК – 1 проверка, с представители на ИДТН – 15 проверки, с представители на синдикати – 21 проверки и с представители на работниците и служителите – 62 проверки.

35 са регистрираните колективни трудови договори /КТД/ и анекси към тях. За посочения период са възстановени  8 броя изгубени трудови книжки. За деветте месеца на 2012 година са дадени консултации общо 2291 броя, в това число: в приемни 1077 броя и са дадени консултации при проверки – 1214 броя.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Представят днес Стратегията на Габрово за развитие в туризма

Published

on

Община Габрово и Сдружение „Екологично развитие на местните общности“ организират днес, 22 юли, от 17.00 часа в Ритуална зала на Община Габрово публично представяне на проекта на Стратегия за развитие на туризма в община Габрово, за периода 2021-2027 г.

Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход (до зала Възраждане) на Общината, информираха от администрацията на кмета.

Документът е разработен съгласно изискванията на чл. 11, ал. 1 от Закона за туризма и Закона за Регионалното развитие и като част от Плана за интегрирано развитие на община Габрово.

В срещата ще вземе участие екипът на Сдружение „Екологично развитие на местните общности“, с ръководител на проекта Харалан Александров.

Ще бъдат представени и обсъдени резултатите от направения ситуационен анализ на туристическия сектор в община Габрово.

В дискусията са поканени да вземат участие гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване, представители на туристическия бранш, туристически сдружения, неправителствени организации и други свързани с туристическия сектор бизнеси.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица