Свържи се с нас

Новини

Ще отливат нови площадки по ул.“Аврам Гачев“

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Тъй като нямаме информация каквото е състоянието на армировката на другите 2 площадки, да не е смазана по същия начин и от гледна точка сигурността гражданите, експлоатацията и да не подлагаме габровската общественост на излишни стресови ситуации, препоръчах на ръководството на града да бъдат махнати само облицовките и да долеем площадките с нова плоча, като старата окачим към новата. Да бъде направено така, че новата плоча да понесе натоварването от старата и да бъде направено пълно контролиране. Това съобщи проф. Тодор Бараков от Университета по архитектура, строителство и геодезия, ангажиран с изготвянето на експертизата на падналата погледна площадка на крайречната улица „Аврам Гачев“ в Габрово, в присъствието на кмета на Община Габрово Таня Христова и зам.-кмета Добрин Савчев.

„Там под силния контрол ще направим нови площадки. Старите ще окачим със специални окачвачи към новите. Направени са изчисления. Дали сме препоръки. Проектантът е сезиран по отношение на начина на изпълнение. Отгоре ще изпълним нови площадки. Те ще понесат натоварването от старите, независимо, че стара й няма нищо, за да бъдат спокойни и сигурни всички, за да се радваме на този хубав кът, който наистина е създаден и краси Габрово“, увери проф. Тодор Бараков.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

  1. Г

    02.07.2012 at 17:47

    И НА ПОДПОРНАТА СТЕНА ДА Й СЛОЖАТ ОЩЕ ЕДНА СТЕНИЧКА ДА Я ПОДПИРА, ЧЕ АКО ПАДНЕ И ТЯ, СТАВА ЛОШО 😉

  2. остап бендер

    02.07.2012 at 23:02

    квото и да сложат добре че няма да го вадят от нашия джоб. Тия тотално осира*е направиха. Докато не направят голямата тераса и да минат поне година две кракът ми няма да стъпи на нея. Който иска да ходи да си гледка всичко колко е повърхностно и красиво всичко само че само на външен вид 🙁

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица