Свържи се с нас

Икономика

Квалификационните рамки – принос към развитието на европейския пазар на труда?

Published

on

снимка: ГТПП

Как квалификационните рамки подпомагат мобилността на работна сила в рамките на Европейския съюз; как може да се осъществи съпоставяне на националните и секторни квалификационни рамки към Европейската квалификационна рамка и какво влияние ще окажат квалификационните рамки върху крайните потребители – социални партньори, професионални сдружения, работодателски организации – на тези въпроси се опита да отговори на европейско ниво международната конференция на тема “Квалификационните рамки – принос към развитието на европейския пазар на труда?”, проведена на 25-26 юни вМюнхен, Германия.

Конференцията беше организирана от консорциум от партньори, работещи по проекти, свързани с европейската, националните и секторните квалификационни рамки, с медийното партньорство на Баварското радио. Докладчиците през двата дни представиха опита си по тази тематика, предложиха идеи и познататъшни стъпки за създаване на работещ механизъм на европейско ниво. Представителят на Малта представи какви законодателни промени са направени в страната, за да се направи „работеща” на практика националната квалификационна рамка. Той е и един от членовете на създадения Консултативен съвет на европейско ниво, свързан с тази тема.

В конференцията участваха представители на Германия, Австрия, Франция, Италия, Испания, Норвегия, Ирландия, Великобритания, Чехия, Словения, Малта, Унгария, Литва и България.

От българска страна участваха  експерти на Габровска търговско-промишлена палата, която е партньор по проект “MATCHING FRAMESРазработване и трансфер на секторни квалификационни рамки”.

Тематиката на конференцията е продиктувана от стратегията на ЕС за учене през целия живот. Основните цели на тази стратегия са както подобряване на мобилността на работоспособното население на Европа и връзката между различните образователни сектори, така и прозрачността на квалификациите, сертификатите за професионална квалификация, процесите и резултатите от ученето.

Програмата на конференцията, кратки резюмета на  докладите са достъпни на немски и английски език на сайта на конференцията www.eqf-support.eu

За контакти и допълнителна информация: 066 80 31 42, office@chamber-gabrovo.com.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица