Свържи се с нас

Новини

Реакцията на Общината за справяне с маршрутните таксита е закъсняла

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

За мен реакцията, която в момента правим, като мобилизация, намиране на разумно решение и предприемане на адекватни мерки за намиране на изход от тази ситуация е изключително закъсняла. Вината е в годините назад, разпростираща се до няколко политически управления. Тук не изключвам и невъзможността на ПП ГЕРБ в последните години адекватно да намери най-добрия изход и решение за тази ситуация, което нямам притеснения да призная. По отношение на маршрутните таксита, мерките трябва да бъдат изключително неедностранни и многообхватни, за да се активизират контролиращите органи, за да се ограничи нелоялната конкуренция. Би следвало да започнат активни мерки  за оздравяване на Общински пътнически транспорт /ОПТ/ за преглед, анализ и може би нова транспортна схема на града, която по естествен път да доведе до намаляване на възможността такситата да бъдат в изгодната позиция. Това каза днес на пресконференция кметът на Габрово Таня Христова по повод конкуренцията на ОПТ с маршрутните таксита.

По думите й Община Габрово, съвместно с Общински съвет – Габрово трябва да предприемат адекватни стъпки, за да може дружеството  ОПТ да гарантира на гражданите получаването на транспортната услуга.  От миналата седмица общинската фирма е в предстачна готовност, а управителят на дружеството  Десислав Досев депозира седмица по-рано своята оставка. Служителите на общинското дружество заявиха свои 10 искания, които са били дискутирани вчера на работна среща инициирана от Общината. Участие в нея са взели  ръководствата на двата синдиката – КНСБ и Подкрепа,  стачният комитет на ОПТ, Таня Христова, зам.-кметът Кунев и депутатът Михов.

От срещата станало ясно, че отложено във времето ще бъде искането за осигуряване на ваучери за храна на стойност 40 лева на месец. След обсъждане на ситуацията се е взело решение на кондукторите да бъдат закупени жилетки с надпис, обособяващ ги като лица, които извършват тази услуга, а за работниците отговарящи за поддръжката в сервиза – гащеризони. Решено било да се вмени в задълженията на работодателя ангажимент, който го ангажира да предоставя на двата синдиката информация за финансовото състояние на дружеството на всеки 3 месеца.

Договорено е било бъдещият управител  да предприеме стъпки  за осигуряване на инвестиционен кредит за дружеството, с който да бъдат закупени по-нови превозни средства. Работниците и служителите на ОПТ ще се ангажират със 100 дни толеранс към бъдещия управител, за да може да поеме по тежкия път,  който ще извърви дружеството. Взето е било и решение бъдещият управител да бъде ангажиран с изплащането на забавените заплати на служителите.

 Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. lвек 21

    04.04.2012 at 17:55

    Многократно променяните транспортни схеми в града съсипаха общинския пътнически транспорт.В момента той не отговаря на потребностите на населението и на пътникопотока. Новите линии объркват пътниците и ги натоварват финансово.Не знам кой и колко пари взема, за да изработи тази “ уникална травспортна схема“.Ако сега направят нова,тя сигурно ще напълни джоба пак на някой приближен до “ тези красиви гербери „Не правете реформи, за да имитирате дейност.Помислете за удобството на пътниците и на тези, които гласуват за вас.А що се отнася до маршрутните таксите – те трябва да останат. По- бързи и по- удобни са. Не ги закачайте.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица