Свържи се с нас

Новини

„Пука ли ти за боклука?“

Published

on

© Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Пука ли ти за боклука?“ – под това мото ще се проведе традиционното общоградско пролетно почистване в Габрово – от 17 до 29 април 2012 год. В кампанията ще се включат по традиция училищата и детските градини, които ще почистят и облагородят дворовете си и прилежащите общински територии.

Община Габрово се надява, по време на почистването, инициативността и усилията на гражданите да бъдат насочени както в междублоковите пространства, така и в други нуждаещи се от почистване райони. Най-активните граждани ще получат и тази година поощрения под формата на цветни разсади, течна тор за цъфтящи цветя, лейки за поливане и пейки.

Община Габрово ще осигури своевременно и безплатно извозване на боклука. Заявки за извозване ще се приемат всеки ден в периода от 17 до 29 април, от 8.30 до 17 часа, на телефон 066 818 359 и на дежурния телефон за сигнали на граждани 0700 14 410.

На 21 април екипи на общинската администрация ще се включат в почистването в следните райони:

– коритото на река Янтра
– главната алея в прак „Баждар“
– детската полощадка срещу бл. Катюша
– зеления скат до училище „Отец Паисий“
– ската на ул. „Брянска“ в участъка между двете кръстовища
– алеята в района на яз. Синкевеца
– района около сградата на Централна поща

В пролетното почистване, инициирано от Община Габрово и във връзка са кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”, която ще се проведе 12 май, ще се включат и други фирми институции. Те ще почистят различни места в града в периода от 21 април до 12 май 2012 год.

Конкретно в почистването ще се включат: Областна администрация, Териториално статистическо бюро, Технически Университет – Габрово, Регионална здравна инспекция, Ловно-рибарско дружество „Чардафон”, Български пощи ЕАД, Регионално управление социално осигуряване, Областно пътно управление, Мерки и измервателни уреди, Национална служба съвети в земеделието, Държавна инспекция по труда, Областна дирекция на МВР, ВиК – Габрово, Държавен архив, Дирекция Социално подпомагане, Национална Агенция за приходите, Студентски столове и общежития, Национален парк Централен Балкан.

Община Габрово също се включва в кампанията на БТВ „Да изистим България за един ден”. Проверени са повечето райони, посочени като места с отпадъци в картата на кампанията. Част от тях са недействителни или се намират в частни имоти. Община Габрово ще организира почистването на районите с отпадъци, като ще насочим усилия и към привличането на живеещите в близост граждани. Конкретно от местата, посочени в картата ще бъдат почистени битовите отпадъци на ул. Ангел Кънчев”, ул. „Кракра”, ул. „Тотьо Иванов”, ул. „Чучулига” и в кв. Шенини.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица