Свържи се с нас

Новини

Борисов ще маха ДДС-то при дарения с SMS-и

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Премиерът Бойко Борисов е възложил на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков да потърси начин, с който даренията, които се правят с SMS, по законов начин да бъдат освободени от ДДС. Това е заявил премиерът Бойко Борисов на последното заседание на Министерския при обсъждането на възстановяването от наводненията в Хасковско, стана ясно от стенограмата на Министерски съвет.

“Например, плащат се 3 лева, а държавата взема 20 на сто за ДДС и много дарители това поставят като въпрос. Ние толкова пари даваме за помощи в момента, а има малък психологически проблем с тези пари. Да помислите за вариант, по който на 700 хиляди или на 200 хиляди, ДДС-то, ако е 40 000 лева, ако не можем да не го вземем, за толкова пари, например, да поставим в сметката на Червен кръст, или, например, в проектите. Помислете за някакъв такъв инструмент, за да знаят хората, които са си отделили от залъка, да дарят, например, с 1,50 лева или 2.00 лева да знаят, че до стотинка са отишли за пострадалите”, казва Борисов.

“Много от операторите дадоха по 30 000 лева още в първия ден, живи пари, и надали цената на SMS-а стига такава цена, не знам в случая. Въпросът е това, което може да се направи, защото повтарям вие виждате, че включително и партийни пари даваме, но по закон не можем да върнем ДДС-то, но можем да изчислим, ако е толкова хиляди лева с толкова хиляди лева Министерството на финансите да завери, например, сметка и да се изчисти целият проблем и обществото да знае, че това, което с благотворителност го е дало, с добро сърце, до стотинка е отишло там”, казва премиерът.

Вътрешният министър Цветан Цветанов е заявил, че циментов завод ще даде безвъзмездно цимент за всички къщи, които ще се построят наново в Хасковско. “В тази посока с помощта и на местната власт там трябва да започнем процедура – първо, изчистване на къщите, които са паднали и не могат да бъдат използвани и, разбира се, да се започне проектна готовност за възстановяване и изграждането на къщите”, каза вицепремиерът Цветанов.

“Времето се оправя и чисто психологически, когато се гледат руините, хората не могат да се успокоят. По най-бързия начин, Павлова, да се разчиства и да започнат да се асфалтират улиците и да се помогне на кметовете и просто да се заличат разрушенията, за да могат хората да не се връщат в тази посока”, казва премиерът.

АргументиБГ

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Провериха 274 души за наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

274 души са били проверени в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата на територията на Севлиево. Това става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Акцията е била реализирана от 14 до 20 септември. В хода на операцията са били проверени още общо 159 моторни превозни средства, шест училищни дворове и три градски парка. В резултат на полицейските действия е образувано едно наказателно производство по линия „наркотици“ срещу лице от село Богатово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Туристическият сайт на Габрово с нов дизайн

Published

on

Туристическият сайт на община Габрово е с нова визия и вече е активен, информираха от администрацията на кмета.

Той представя забележителностите в града ни, заведенията за хранене и местата за настаняване, а също така и любопитни места за откривателите – чешмите в града, веломагазините, зоните със свободен интернет и други.

Сайтът се обновява постоянно, а в момента се работи активно по напълването му с информация.

Той дава идеи и как да прекарат времето си габровци и гости на града – за театралните постановки, концерти, изложби, филми, фестивали и всички останали интересни неща, които си струва да се видят.

Дава и полезна информация относно синята зона и нейните правила, контакти с болници и зъболекари, времето и други.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Извънредна епидемична обстановка до края на ноември

Published

on

Министерският съвет на Република България прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 октомври до 30 ноември 2020 г.

Пандемията от КОВИД-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб. По данни на Европейския център за превенция и контрол па заболяванията, към 19.09.2020 г. в света са регистрирани 30 540 446 потвърдени случая на коронавирус, от които 952 724 починали. От тях 2 808 711 случая или 9,2% са заболелите на територията на Европейския съюз /Европейското, икономическо пространство и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, с общ брой починали — 185 945.

В България към 19.09.2020 г. са съобщени 18 733 заболели и 753 починали от КОВИД-19. В страната продължава неблагоприятното развитие на епидемичната обстановка, обуславяща се от висока смъртност от инфекции, причинени от новия коронавирус, на фона на намаляваща заболяемост и запазване степента на болнично лечение на заболели с умерена и тежка клинична картина.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка и прилагането на противоепидемичните мерки в страната цели намаляване въздействието на коронавируса върху общественото здраве и здравната система.

Това е особено важно за опазване здравето и живота на лицата с повишен риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване – възрастни, хора с хронични и онкологични заболявания и имунокомпрометирани състояния, в условия на едновременно разпространение на сезонен грип и КОВИД – 19.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица