Свържи се с нас

Новини

Пореден проект за читалищата в Трявна и Плачковци

Published

on

Започва изпълнението на дейностите по обществена поръчка с предмет: „Доставка и монтаж на оборудване за читалищни сгради в община Трявна по 7 обособени позиции“, финансирана по Договор BG06RDNP001-19.1 17-0002-C01/2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“. Общата прогнозна стойност на всички дейности без ДДС е 138 157,48 лв.

През миналата седмица бяха подписани договорите за изпълнение на 6 от 7 обособени позиции, както следва:

Обособена позиция №1 – Доставка и монтаж на холограмно оборудване за Зрителна зала в НЧ „П. Славейков 1871″, гр. Трявна.

Холограмното оборудване следва да представлява комплект от два броя холограмни дисплеи с размер на екрана от най-малко 50 х 50 см всеки, с HD резолюция, 16М+ цвята, възможност за безжично качване на видеосъдържание, програмиране на плейлисти и поддръжка на масовите стандарти за обмен на видеофайлове – mp4, mpeg и други, включително софтуер за създаване на 3D съдържание от 2D подложки (лого, текст). Фирмата изпълнител е “Пип Електроникс” ЕООД. Стойността за изпълнение по договор е 8 990 лева без ДДС или 10 788 лева с ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни.

Обособена позиция №2 – Доставка и монтаж на столове за Зрителна зала, ложи и балкон в НЧ „Пенчо Славейков 1871″, гр. Трявна.

Предвижда се доставка и монтаж на 248 броя столове в зрителна зала, 22 броя в ложи, 98 броя на балкон и 20 броя е необходимо да се доставят в резерв при необходимост от подмяна. Фирмата изпълнител е “Пип Електроникс” ЕООД. Стойността за изпълнение по договор е 41 800 лева без ДДС или 50 160 лева с ДДС. Срокът за изпълнение на доставката и монтажа е 90 календарни дни.

Обособена позиция №3 – Доставка и монтаж на завеси за сцена и черен плат за кулиси за Зрителна зала в НЧ „Пенчо Славейков 1871“, гр. Трявна.

Предмет на обособената позиция е доставка и монтаж на 160,00 кв.м. завеси (задна завеса) за сцена и 934,00 кв.м. черен плат за кулиси за Зрителна зала в НЧ „Пенчо Славейков 1871“, гр. Трявна. Завесата и плата за кулисите следва да бъдат изработени от трудно горим плюш, в черен цвят. Предвиденото количество плат за кулиси следва да се постави (монтира) на 10 бр. кулиси с ширина 4 м и височина 10 м, както и върху 3 бр. суфити с размери 2,10 м /9,00 м и 4,5 м/ 9 м за таван. Фирмата изпълнител е “Пип Електроникс” ЕООД. Стойността за изпълнение по договор е 29 980 лева без ДДС или 35 976 лева с ДДС. Срокът за изпълнение на доставката и монтажа е 60 календарни дни.

Обособена позиция №4 – Доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане за част от помещенията в НЧ „Пробуда’ 1924“, гр. Плачковци.

Изпълнението включва доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане за част от помещенията в НЧ „Пробуда-1924“, гр. Плачковци, както следва:

  • Доставка и монтаж на столове за зала и репетиционна – 76 бр.;
  • Доставка и монтаж на оборудване за Обслужващо помещение – долни шкафове с плот – 1 бр.;
  • Доставка и монтаж на оборудване за Обслужващо помещение – горни шкафове – 1 бр.; Доставка на маса в обслужващо помещение – 1 бр.;
  • Доставка и монтаж на алуминиеви хоризонтални щори – 12 кв. м;
  • Доставка и монтаж на оборудване за сцена – подкилим – 37 кв. м.

Фирмата изпълнител е “Пип Електроникс” ЕООД. Стойността за изпълнение по договор е 3 750 лева без ДДС или 4 500 лева с ДДС. Срокът за изпълнение на доставката и монтажа е 60 календарни дни.

Обособена позиция №5 – Доставка и монтаж на интерактивен екран с компютър за управление за НЧ „Пробуда- 1924“, гр. Плачковци.

Предвижда се доставка и монтаж на интерактивен екран с компютър за управление (вграден компютърен модул) за НЧ „Пробуда-1924“, гр. Плачковци. Интерактивният екран следва да бъде с размери минимум 92″, с възможност за едновременно използване до 10 потребители – Multi-touch функция, качество на картината – UHD 4K, с покритие от анти-рефлексно закалено стъкло. Интерактивният екран следва да съчетава интерактивната дъска, проектора и компютъра в едно устройство, както и да разполага с инсталиран сертифициран софтуер, с който да се създават и изпращат файлови формати като .pdf, .pptx, .docx или видео формат. Фирмата изпълнител е “Пип Електроникс” ЕООД. Стойността за изпълнение по договор е 1 985 лева без ДДС или 2 382 лева с ДДС. Срокът за изпълнение на доставката и монтажа е 60 календарни дни.

Обособена позиция №7 – Доставка и монтаж на електрически уреди за част от помещенията в НЧ „Пробуда-1924“, гр. Плачковци.

Изпълнението включва доставка и монтаж на електрически уреди за част от помещенията в НЧ „Пробуда-1924“, гр. Плачковци, както следва:

  • Доставка и монтаж на сешоари за тоалетните – 2 бр.;
  • Доставка на хладилник – 1 бр.; Доставка и монтаж на климатици – 2 бр.;
  • Доставка и монтаж на електрически бойлер 80 л. – 1 бр;
  • Доставка и монтж на аплици – 14 бр.

Фирмата изпълнител е “Пип Електроникс” ЕООД. Стойността за изпълнение по договор е 3 395 лева без ДДС или 4 074 лева с ДДС. Срокът за изпълнение на доставката и монтажа е 30 календарни дни.

Предстои обявяване на обществена поръчка и по Обособена позиция №6, която касае достъп за хора с увреждания за НЧ „Пробуда – 1924“, гр. Плачковци.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Скандал между двама в Габрово взриви социалната мрежа

Published

on

Скандал между двама, разиграл се на ул.“Николаевска“ в Габрово, взриви социалната мрежа. В местни фейсбук групи днес, 16 април, бяха публикувани снимки, показващи мъж с окървавено лице. Фотосите бяха придружени с коментар на автора им, което веднага породи лавина от коментари, правещи аналог с протестите през 2019 година.

Полицията в Габрово веднага реагира по случая, като ръководството на Областната дирекция на МВР призовава гражданите да не се поддават на призиви и целенасочени провокации в социалните мрежи.

От пресцентъра на полицията оповестиха повече информация около инцидента. Сигналът за възникнал скандал на ул. „Николаевска“ 174 в Габрово е бил подаден чрез спешния телефон 112, около 13.25 часа.

Изпратеният на място автопатрулен екип установил две лица на 14 и 43 години, които били живущи на същата улица.

При изясняване на фактическата обстановка и двамата заявили, че не желаят вземането на отношение от страна на полицията, въпреки това и двамата били отведени в районното управление, като при извършената проверка била изяснена фактическата обстановка.

От обясненията им станало явно, че между двамата съществувал конфликт, датиращ назад във времето, който довел до размяна на по един удар с ръка, което било провокирано от 43-годишния.

В резултат лицето – инициатор получил повърхностно нараняване в областта на скулата на дясното око, съпроводено с лек кръвоизлив. На същия била извършена проверка за употреба на алкохол, като отчетеният резултат бил положителен.

От двете лица били снети подробни сведения, а по случая е образуванапреписка по описа на РУ-Габрово, като е уведомена Районната прокуратура в Габрово.

От Областната дирекция на МВР – Габрово приканват всички жители на Габрово да не се поддават на призиви и целенасочени провокации в социалните мрежи, тъй като в конкретния случай няма посегателство спрямо живота и здравето на жител на града, което да е на основа на етническата му принадлежност.

От полицията са категорични, че става дума за спречкване, което е на междуличностна основа и с чисто битов характер.

Въпреки това, във връзка с възникналия инцидент ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие с участие на Дирекция „Жандармерия“ с цел опазване на обществения ред, съобщават още от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разхлабват още противоепидемични мерки

Published

on

Считано от понеделник, 19 април, посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес, 16 април, заповед.

Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията.

Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Млади музиканти представят български камерни произведения от XX век

Published

on

Млади музиканти ще представят програма от камерни произведения на български композитори в концерта „Из съкровищницата“. Събитието ще се състои на 17 април, събота, от 18.00 ч. в Художествената галерия „Христо Цокев“ и е с вход свободен.

Камерното дуо – Христо Овчаров (контрабас) и Деница Йорданова (пиано) са изпълнители и инициатори на концерта. В него специално участие ще вземе и габровската пианистка и педагог Мирела Валявичарска. Тримата музиканти се срещат в НМА „Проф. Панчо Владигеров“.

Всеки един от тях е участвал в множество концерти, конкурси и фестивали и е носител на награди. От 2009 г. до днес те реализират съвместно редица успешни проекти в България и чужбина.

Проект „Непознати съкровища от българската класика“ е създаден с идеята да популяризира българската класическа музика и композиторите от XX век пред по-широка публика. В него се представят редица значими камерни произведения с висока художествена стойност.

В програмата са включени композиции на: Тодор Попов, Борис Карадимчев, Емил Табаков, Димитър Тъпков, Марин Големинов и др. Концертът е част от проект „Непознати съкровища от българската класика“ и се реализира с финансовата подкрепа на програма „Творчески инициативи“ на Национален фонд „Култура“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица