Свържи се с нас

Новини

Започва ремонт и изграждане на две спортни площадки

Published

on

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева и главният инженер – инж. Георги Илиев направиха оглед на двата обекта, където започва ремонт и изграждане на детски площадки. Едното място е дворът на ДГ „Светлина“ в Трявна, а другото, където ще бъде изградена изцяло нова площадка, се намира в района над тревненската болница.

Вчера, 1 април, бяха сключени два договора след проведена обществена поръчка чрез публично състезание по ЗОП за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Извършване на СМР – Ремонт и изграждане на спортни площадки на територията на Община Трявна по две обособени позиции”, финансирана по Договор BG06RDNP001-19.1 17-0003-C01/ 2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“

Единият договор е по Обособена позиция №1 – Ремонт и изграждане на спортна площадка в двора на ДГ „Светлина“. Ще бъдат извършени строителни и монтажни работи на обект: „Извършване на СМР – Ремонт и изграждане на спортни площадки на територията на Община Трявна по две обособени позиции”, за Обособена позиция №1 – Ремонт и изграждане на спортна площадка в двора на ДГ „Светлина“.

Дейностите включват подмяна на настилката на съществуваща площадка за игра, както и направа на рампи за хора в неравностойно положение и майки с колички. Ще бъдат поставени и различни съоръжения – люлка тип „махало“, комбиниран фитнес уред, образователни игри „Аз броя“ и „Морски шах“.

Стойността е 30 271,35 лева без ДДС или 36 325,62 лева с ДДС. Срокът за извършване на строителните работи е 60 календарни дни. Изпълнител на дейностите е “Виви 2016” ЕООД.

Другият сключен договор е по Обособена позиция №2 – „Изграждане на спортна площадка в кв. 23 по плана на гр. Трявна“. Касае се за квартала над МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“. Ще бъдат извършени строителни и монтажни работи на обект: „Извършване на СМР – Ремонт и изграждане на спортни площадки на територията на Община Трявна по две обособени позиции”, за Обособена позиция №2 – Изграждане на спортна площадка в кв. 23 по плана на гр. Трявна“.

Дейностите включват изграждане на детска площадка, включваща комбинирани съоръжения – две детски къщички, от които едната с пързалка, люлка „махало“, клатушка и пясъчник, поставяне на беседка, пергола, маса с пейки, цветна ограда, кошче за отпадъци. Предвиждат се още доставка и полагане на ударопоглъщаща настилка, уни павета, градински бордюр, армирана бетонна настилка.

Стойността е 36 426,64 лева без ДДС или 43 711,97 лева с ДДС. Срокът за извършване на строителните работи е 59 календарни дни. Изпълнител е фирма “Екострой-Трявна” ООД.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Моторджия успя да самокатастрофира и пострада

Published

on

35-годишен неправоспособен водач успя да самокатастрофира с мотоциклет „Хонда“, като при инцидента пострада.

Пътнотранспортно произшествие е възникнало в събота, 10 април, около 16.45 часа в междублоково пространство на ул.“Дунав“ в Габрово.

След инцидента мъжът бил откаран от екип на спешна помощ в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където бил прегледан и освободен с охлузвания, без опасност за живота.

Водачът бил тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел отрицателен резултат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Деца от ДГ „Мики Маус“ станаха „Малки предприемачи“

Published

on

Деца от четвърта група на габровската Детска градина „Мики Маус“ станаха „Малки предприемачи“, с което финализираха дейностите по проект за адаптиран вариант на програмите „Ние“ и „Моето семейство“ на Джуниър Ачийвмънт.

ДГ „Мики Маус“ е първата в България, която осъществи обучение по двете програми, с деца от 4 до 6-годишна възраст.

В края на обучението всяко дете получи „Сертификат за постижение“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Нови контейнери за отпадъци от опаковки в Габрово

Published

on

От днес, 12 април, започва поетапната подмяна на съществуващи пластмасови съдове за опаковки с нови метални контейнери, съобщиха от Община Габрово. Редът и начинът за разделно изхвърляне на отпадъци от опаковки се запазва, като единствената промяна е в цвета на контейнера за отпадъци от хартиени, пластмасови и метални опаковки.

Старият „оранжев“ контейнер ще бъде заменен с „жълт“ контейнер. Контейнерът за стъклени опаковки остава с цвят „зелен“.

Подмяната на съдовете за разделно събиране на опаковки е в следствие на сключен нов договор между Община Габрово и организацията по оползотворяване „Еко Партнърс България“ АД.

Системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки обслужва домакинствата, административните, социалните и обществените сгради, заведенията за обществено хранене, търговските обекти и обектите за отдих, забавления и туризъм на територията на община Габрово.

Двуконтейнерният модел за събиране на отпадъци от опаковки включва:

  • ЖЪЛТ метален контейнер, тип „иглу“, с обем 1700 литра за събиране на хартиени, пластмасови и метални отпадъци от опаковки
  • ЗЕЛЕН метален контейнер, тип „иглу“, с обем 1700 литра за събиране на стъклени опаковки.

На територията на Габрово ще бъдат поставени 120 „жълти“ и 120 „зелени“ контейнери за разделно събиране на опаковки. Съдовете имат отвори в горния край, които позволяват изхвърлянето на предвидените за съответния контейнер отпадъци от опаковки.

Върху всеки контейнер е поставена обяснителна маркировка с информация за това какви отпадъци могат да се изхвърлят в тях.

Разделно събраните отпадъци от опаковки от контейнерите се транспортират до площадка за предварително третиране. Сортирането на отпадъците преминава през следните етапи:

  • Отделяне на отпадъците от опаковки от отпадъците, които не са опаковки
  • Сортиране на отпадъците от опаковки на годни и негодни за рециклиране
  • Сортиране на годните за рециклиране отпадъци по вид и материал
  • Транспортиране на отпадъците от опаковки до преработвателни предприятия, където те се рециклират

Предвид поетапната подмяна на старите пластмасови съдове с нови метални „жълти“ и „зелени“ контейнери е възможно известно забавяне в обслужването на контейнерите, както и временно отсъствие на контейнер.

В случай на настъпило такова обстоятелство жителите на Габрово могат временно да използват съдовете за битов рециклируем отпадък, като обемните опаковки (кашони, кутии, пластмасови туби, метални кутии) и следва да бъдат нагънати и/или смачкани, за да намалят обема си и да осигурят достатъчно място в контейнерите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица