Свържи се с нас

Новини

Томислав Дончев: Заедно ще надградим постигнатото

Published

on

Благодарение на предприемчивостта и упоритостта на хората в габровска област продължаваме да сме един от индустриалните центрове на страната.

През последните години извършихме едни от най-мащабните инвестиции в област Габрово. След като се задоволи една нужда обаче, идва друга. Започнахме с базисното – финансова стабилност на държавата и инфраструктурата, продължихме с образованието, което стана фокус на усилията ни. Направени бяха безпрецедентни публични инвестиции в образованието, в здравеопазването, в инфраструктурата.

Постигнахме много, което кара хората да бъдат все по-взискателни, а нас -да се стремим да надграждаме направеното.

Дали съм удовлетворен от постигнатото? Винаги казвам „можеше и по-добре”. След постигнат успех следва още работа, а не удовлетворение – докато може да се свърши нещо полезно, докато я има връзката с гражданите.

Не съм престанал да вярвам в колективната мъдрост на хората. Знам, че българите, освен мъдри, сме интуитивни, ние не се доверяваме на тези, които мразят, на тези, чиято единствена обявена цел е да „изметат” някого. Българите се доверяваме на тези, които милеят за мястото, от което са, за мястото, на което живеят и това ми дава увереност, че заедно сме достатъчно силни и отговорни, за да преминем през трудностите, които ще ни калят и направят по-силни.

Както е казал великият Аристотел – „Не е най-важно да спечелиш войната, най-важно е да организираш мира“.

Бъдете здрави!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП ГЕРБ, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП ГЕРБ е с номер 28 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица