Свържи се с нас

Новини

Пет одобрени проекта на Община Трявна по ПУДООС

Published

on

Пет от шестте подадени проекта на Община Трявна са одобрени за финансиране в рамките на Националната кампания на МОСВ и ПУДООС „Чиста околна среда – 2021г.” на тема: „Обичам природата – и аз участвам”.

Обект № 1 – обособяване на зона за отдих и място за игра на децата до хотел „Трявна“ и читалище „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна. Ако проектното предложение бъде одобрено, ще бъде подновена оградата на съществуващ детски кът до читалище „Пенчо Славейков“, ще бъдат поставени нови пейки, паркови кошчета за отпадъци, както и нова детска беседка.

Обект № 2 – обособяване на зона за отдих и място за игра на децата от кв. „Димиев хан“ и децата на гр. Плачковци. В местността „Черепи вир“ се предвижда да бъде изграден детски кът и зона за отдих, ще бъдат поставени детски съоръжения, предпазна ограда, пейки и кошчета за отпадъци.

Обект № 3 – обособяване на фитнес зона за спорт и здраве на жителите в гр. Плачковци. Предвижда се добавяне на още силови уреди, тенис маса и пейки в съществуваща фитнес зона на открито.

Обект № 4 – обособяване на зона за отдих и място за игра и спорт на децата около сградата на Полицията, гр. Трявна. Предвижда се изграждане на гумена настилка на съществуваща фитнес зона на открито, монтаж на LED осветление и уреди.

Обект № 5 – обособяване на зона за отдих в един от най-големите и оживени квартали на гр. Трявна – кв. „Светушка“, включваща перголи, беседки, пейки и кошчета за отпадъци.

Всеки проект е на стойност по 10 000 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица