Свържи се с нас

Новини

Сидорова: Ще се боря срещу инсталацията за обработка на боклук в центъра на Трявна!

Published

on

Народният представител от БСП за България Кристина Сидорова заяви, че ще се бори срещу инсталацията за обработка на боклук в центъра на Трявна. Габровският депутат изпрати свое становище – възражение до Регионалната инспекция по околната среда и водите – Велико Търново.

Сидорова отправи и писмен въпрос до министъра на Околната среда и водите Емил Димитров да я информира дали ще бъде извършена оценка на въздействие върху околната среда (ОВОС) по инвестиционното предложение „Инсталация за производство на индустриален компост“ и какви мерки ще бъдат предприети за недопускане изграждането ѝ в туристическия център на Славейковия град.

В становището народният представител от левицата посочва, че реализирането на Инвестиционното предложение ще засегне качеството на живот и ще има пряко влияне върху природата и въздуха в града.

Разполагането на инсталация за производство на индустриален компост, в центъра на Трявна, ще попречи на развитието му като туристическа дестинация, какъвто в момента е.

Застрашен е поминъкът на стотици тревненци, занимаващи се с туризъм. Трявна е известна като лечебен център за белодробни болести, с доказани полезни свойства на въздуха там.

Най – голямата ценност на града са природата и запазеният възрожденски облик. Изграждането на инсталация, която да преработва близо 24 000 тона отпадъци годишно, ще промени завинаги този облик, категорична е Кристина Сидорова.

„Убедена съм, че мястото на една такава инсталация не е в рамките на урбанизирана територия, още повече в гъсто населен квартал. Отново заявявам, че съм против и възразявам срещу инвестиционно предложение: “Инсталация за производство на индустриален компост”, с местоположение поземлен имот с идентификатор 73403.501.467 по КК и КР на гр. Трявна“, гласи още позицията на габровския депутат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица