Свържи се с нас

Икономика

Отвори врати нов магазин за работно облекло

Published

on

В Габрово отвори врати Mazalat – нов магазин за работно облекло, предпазна екипировка и аксесоари. Той се намира на ул. “Емануил Манолов” 23 (кръговото на Консултативна) и предлага на посетителите широко разнообразие от продукти за работници в сферата на строителството, медицината, масажните и козметични центрове, облекла и аксесоари за готвачи, заварчици, градинари и много други.

Работно облекло Mazalat е български бранд, собственост на фирма Прогрес Фактори ЕООД, което се произвежда серийно изцяло в България и се поддържа на склад. Вече над 5 години фирмата успешно развива своята дейност в цялата страна, като извършва и износ към страни от Европейския съюз.

Разнообразни индустрии, сред които хранително-вкусовата, строителната, медицинската и др., вече имат изградено доверие в марката, a откриването на фирмен магазин в гр. Габрово е стратегическо решение, породено от а желанието на младия и амбициозен екип да разшири търговската си мрежа със склад и шоурум в центъра на България.

Магазинът разполага не само с продукти Mazalat, но и с други познати и широкоразпространени брандове – български и вносни. Налично е разнообразие от цветове и размери, а всеки продукт може да бъде брандиран с печат или бродерия по индивидуален проект, което улеснява бизнес клиентите. Освен богатия избор, предимство са и големите наличности на склад.

От днес магазинът работи за посетители и предлага търговски цени за партньори и дистрибутори. Mazalat посреща клиенти всеки делничен ден от 8:00 до 19:00 часа, събота от 9:00 до 14:00, а в неделя ще бъде затворен.

Икономика

Електронни касови бележки ще заместят хартиените

Published

on

Електронни касови бележки ще заместят хартиените в определени икономически сектори, стана ясно на поредното заседание на работната група за внедряване на софтуерна фискализация.

Промяната се подкрепя от Националната агенция за приходите, като в близките седмици приходната агенция ще обсъди с бизнеса конкретни текстове за изменение в законодателството.

Паралелно с това продължава съвместната работа по създаването на алтернативен механизъм за отчетност при електронните магазини.

Работна група с представители на работодателските и браншови организации обсъжда възможностите за т.нар. софтуерна фискализация, модел на която ще бъде представен до края на януари.

На днешното заседание на работната група бяха коментирани в детайли видовете електронни търговци, които ще могат да ползват новия модел на отчетност, технологичните изисквания и процесите, които да осигурят софтуерната фискализация, както и правната рамка, която ще е необходима за осъществяване на проекта.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Здравната вноска за безработни вече е 26,00 лева

Published

on

От офиса на НАП в Габрово информират, че от 1 януари т.г. хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски, например трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата и др., и не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за социално осигуряване, дължат месечно по 26,00 лева.

Със Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2021 г. от 1 януари е определен нов размер на минималния осигурителен доход – 650 лв.

Според Закона за здравното осигуряване неосигурените на друго основание се осигуряват върху доход, не по-малък от половината от минималния месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица.

За тях здравноосигурителната вноска се изчислява в размер на 8% върху 325 лв.От НАП Габрово напомнят, че срокът за внасяне на тези вноски е до 25-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят. Здравната вноска за месец януари 2021 г. трябва да се внесе най-късно до 25 февруари 2021 г.

Данъчните напомнят също, че всички, за които възниква задължение сами да внасят здравноосигурителните си вноски, подават в НАП декларация Образец 7. Тя се подава в офиса на агенцията на ул. „Радецка“ №11 в центъра на Габрово по постоянен адрес, в срок до 25-то число на месеца, следващ месеца, за който е възникнало задължението за внасяне на здравноосигурителните вноски.

Ако от 1 януари трябва сами да внасят здравноосигурителни вноски, то следва декларация Образец 7 да се подаде до 25 февруари.

Здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват, ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца. Гражданите могат да направят справка за здравноосигурителния си статус, както и да проверят периодите, за които им липсват здравноосигурителни вноски, чрез електронната услуга на НАП на www.nap.bg.

Справка за здравния статус клиентите на администрацията могат да направят и по телефона на 0700 18 700.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Да поговорим за имоти? – Новата кампания на ГАРАНТ

Екипът на Гарант Недвижими Имоти се състои от висококвалифицирани и професионално подготвени служители.

Published

on

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица