Свържи се с нас

Новини

ОДФ – Габрово стартира набирането на проекти

Published

on

Обществен дарителски фонд – Габрово стартира втората конкурсна сесия за набиране на проектни предложения, по темата „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“.

Кой може да кандидатства?
Юридически лица – регистрирани по Закона за закрила и развитие на културата, Закона за юридическите лица с нестопанска цел, Закона за народните читалища, Закона за кооперациите и търговци по Търговския закон, както и Артисти на свободна практика. Държавни, общински и ведомствени организации са добре дошли като партньори.

Какви проекти ще бъдат подкрепени?
Проекти, свързани с темата „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“, но в условията на мерките за безопасност предвид на риска от разпространение на Covid 19. Това означава, че инициативите трябва да са насочени основно към съдържание и активности он-лайн. Допустимо е в рамките на летния период и съобразно спазването на поставените ограничения на национално и местно ниво да има и дейности на открито.

Основните цели на проектите трябва да са насочени към:
• Насърчаване на бизнеса и предприемачеството в условията на пандемия
• Създаване на нови възможности за туризма
• Спасяване на инициативите в сферата на културата и изкуствата
• Развитие на неформалното образование
• Създаване на нови възможности за спорт и осмисляне на свободното време на децата и семействата

Проектите следва да подпомагат обединяването на общността. Програмата не би подкрепила проекти, свързани с политически партии; хуманитарни проекти като например закупуване на дрехи и храна за бедни и лечение на болни; икономически дейности, свързани с дейността на фирми, освен ако не се касае за проекти, които развиват социално-предприемачески модели.

Има ли изискване за собствен принос към проекта?
Всеки от кандидатите трябва да осигури финансиране от местната общност в размер на 10% от размера на бюджета, включително нефинансов принос. Този процес ще бъде подпомогнат от Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово“ чрез комуникация с потенциални дарители.

Има ли минимален и максимален размер на гранта, за който може да се кандидатства?
Бюджетът на проектите може да е от 500 до 10,000 лева.

Какви са сроковете за подаване и реализиране на проектите?
25.09.2020 г. – Подаване на проектите
10.10.2020 г. – Избор на проекти за подкрепа
До края на 2020 г. – Сключване на договори за реализация на подкрепените проектни идеи Указанията за Финансовото и техническо отчитане ще бъдат предоставени на одобрените организации преди подписването на договор.
30.09.2021 г. – Краен срок на реализация на проектите

Кой ще оценява проектите?
Постъпилите предложения ще бъдат разгледани от Обществена комисия към Фондацията, включваща 7 публични личности, които не са ангажирани към организации – потенциални конкуренти на кандидатстващите: представители на Обществен фонд – Габрово, на бизнеса и активното гражданство, на Областна администрация – Габрово, на Община Габрово, на Фондация „Америка за България“

Как и къде да подадем проектите?
Кандидатстването се извършва САМО по е-поща.

Изтеглете от страницата на Обществен дарителски фонд – Габрово формуляра – http://www.odfgabrovo.org/index.htm, попълнете го и го изпратете на адрес: odf_gabrovo@abv.bg.

За тема на съобщението посочете: „За втора сесия на „Габрово-град на творчеството, младежта и туризма“.

Насоките и формулярът за кандидатстване може да откриете на уеб-страницата на фондацията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Три паралелки 11-ти клас в Севлиево ще учат онлайн

Published

on

В Средно училище „Васил Левски“ в Севлиево въвеждат дистанционна форма на обучение за учениците от три паралелки 11-ти клас.

Причината е положителна проба за коронавирус за ученик от тези класове.

Засега мярката ще продължи от днес, 28 септември, до 8 октомври. Всички останали ученици в училището ще продължат да ходят на училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

16 педагози от СУ „Райчо Каролев“ са с коронавирус

До 9 октомври учениците от 4-ти до 12-ти клас, включително, преминават в дистанционна форма. За учениците от 1-ви до 3-ти клас, включително, обучението ще бъде присъствено.

Published

on

16 педагози от СУ „Райчо Каролев“ – Габрово са с положителни резултати за коронавирус. Всички заразени са поставени под домашна карантина и сред тях няма хоспитализирани. За сега в РЗИ – Габрово няма данни за заболели деца или такива с грипоподобни оплаквания от СУ „Райчо Каролев“.

Във връзка с констатираните случаи на положителни на КОВИД-19 педагози от СУ „Райчо Каролев“ в Габрово, считано от понеделник, 28 септември, до 9 октомври, училището преминава към нов режим на преподаване.

За учениците от 1-ви до 3-ти клас, включително, обучението ще бъде присъствено. Класовете ще се разделят на 2 групи, децата ще сядат по 1 на чин и през чин, а занятията в занималнята ще протичат по същия начин.

Столовата и лафката, за посочения период, няма да функционират, което означава, че родителите трябва да приготвят храна и вода от вкъщи за своите деца. Графиците за междучасията ще бъдат качени на сайта на СУ „Райчо Каролев“.

Към момента се преустановява и транспорта за пътуващите деца от началната степен. В утрешния ден предстои тестване на шофьорите и останалия непедагогически персонал на училището.

След излизане на техните проби родителите на пътуващите деца ще бъдат уведомени от училището кога тази услуга ще бъде възстановена.

Влизането в сградата на училището за 1-вите класове ще става през централния вход, занятията ще започват в 08:30 часа и ще се учи само на първия етаж.

Вторите класове ще започват часовете в 08:15 часа, влизане през десния /западен/ вход на сградата и ще се учи само на втория етаж.

За третите класове учебният ден ще стартира в 08:00 часа, занятията ще се провеждат само на третия етаж, а влизането в училище ще става откъм столовата.

За учениците от 4-ти до 12-ти клас, включително, обучението от 28 септември до 9 октомври, преминава в дистанционна форма през платформата Microsoft teams.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Нови четири площадки с подземни контейнери има вече Габрово

Published

on

Изградени са нови четири площадки с подземни контейнери в Габрово, а от понеделник, 28 септември, те ще могат да бъдат ползвани от гражданите. Така общият брой на подземните площадки в нашия град става шест. Новите подземни съоръжения за разделно събиране на отпадъци са разположени на ул. „Свищовска“ №81, ул. „Младост“ №5, №12 и №57.

На всяка от тях са поставени по три контейнера – два за рециклируеми отпадъци и един за биоразградими отпадъци. Вътрешността на всеки от новите съдове представлява специализиран чувал с обем от 3 куб. м., изработен от полиетилен с висока плътност, непозволяваща пропускане на течности и въздействие на атмосферните условия.

Контейнерите са на 2/3 от размера си вкопани в земята, като изхвърлянето на отпадъците става чрез капак с ръчно повдигане, разположен върху надземната част на съда. В приемното отделение на контейнерите е монтирано специално съоръжение, недопускащо директен достъп до съдържанието им, а затварянето на капака се осъществява с механизъм за плавно спускане. Видимата част на съдовете представлява метален корпус със стоманени секции, които освен чисто естетична функция, имат и важното предназначение да предотвратят злонамерени действия.

За ясното указване на вида отпадък, който трябва да се постави в съответния контейнер, върху надземната част на съдовете са поставени информационни стикери, а капаците са в съответните цветове – жълт за рециклируеми и кафяв за биоразградими отпадъци.

Новите подземни съоръжения са финансирани от бюджета на Община Габрово и са изработени от сръбската фирма „Корали“ ООД, избрана след процедура по ЗОП.

Подземните площадки осигуряват надеждното събиране на отпадъци, свеждат до минимум появата на неприятни миризми и предотвратяват разпиляването на отпадъци около съдовете. Наблюденията показват, че при подземните съдове, разделното събиране на отпадъци се осъществява с много по-високо качество и повече ангажираност от страна на жителите.

Община Габрово напомня, че разделното събиране на отпадъци е задължително, а поставянето на отпадъци извън съдовете за смет е забранено.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица